Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj děvčata ![]()
Za rok ze mě bude mladá paní a já už teď mám asi nějakou předsvatební horečku
protože pořád něco hledám a zkoumám a počítám…a hlavně pořád čumim na svatební šaty! až mi z toho hrabe
jelikož nejsem zrovna nejštíhlejší-a co jsem koukala, tak na bacule je ta nabídka šatů trochu omezenější než na placatice. Tak přemyšlím jestli nechat ušít na míru nebo koupit, půjčení jsem rovnou zamítla-za tu samou cenu je můžu vlastnit a nemusím se bát aby se snima něco nestalo.
Tak baculky, kde jste sháněly šaty?? poradí mi prosím někdo?? ![]()
kamaradka si kupovala tady , sijou je v cine za par korun a pry i sednou, posles jim milion rozmeru.. ja dokonce nasla jedny saty v cechach na strankach nakeho salonu a na tech strankach je nabizeji, tak treba neco najdes,co se da i zkusit ![]()
ahoj,co máš za velikost?myslím,že se určitě budou nějaké takové šaty,onehdá v pořadu Jste to co jíte si taky nějaká „baculka“ zkoušela šaty v salonu.Pokud by sis je nechala ušít,otázka je,kolikrát by sis je pak ještě vzala na sebe,i když je fakt,že bys je pak mohla prodat
zkus zabrouzdat po netu ![]()
ahojky, já si nechala šaty šít, taky nejsem z nejštíhlejších
, chtěla jsem jednodušší šaty a ušití mi vyšlo cenově skoro stejně jako půjčovné a mám šaty na památku doma. jen je problém, že od svatby mám ještě skoro deset kilo na hoře, tak už bych je teď neoblékla
![]()
rubberbear píše:
velikost 48
já mám 42,a sehnala jsem normálně v salonu.
Já si taky nechala šít, vyšlo to i finančně dobře. Sice byl docela dobrý výběr ve větších velikostech, ale žádné nesplňovaly mou představu. Navíc jsem v nich byla jen na obřad a oběd, odpoledne jsem se převlékla do druhých ![]()
Taky záleží, jakou máš představu, já třeba nechtěla typické princeznovské, nabírané sukně atd.
Stejně jsem se rozvedla
, 2. svatbu jsem pojala už ležérněji" ![]()
Chce to hledat… na ebay se daji objednat, ale je to hodne hledani… kamaradka to ted resila, obesla salony, aby zjistila, co ji slusi a pak si je objednala pres ebay. Mela stesti, sedly ji prvni. Dalsii znama musela objednavat dvoje, az druhe ji byly dobre… prvni proste prodala ![]()
Ja jsem to neresila a koupila si je v obchode s plesovymi saty.
A to, ze jsi baculka, vubec neres, kazda nevesta je krasna. A to myslim vazne… Kamaradka ma okolo sto kilo a jak ji to sluselo. ![]()
ja jsem mela saty 48/50 a sehnala jsem v pohode, jeste jsem si mohla vybirat. pokusim se vlozit do fotoalba fotecky, aby jsi videla, jak to vypadalo…
No rok je dlouhá doba. Já půl roku před svatbou držela radikální dietu a shodila jsem 20 kilo a jak jsem byla krásná nevěsta
Škoda že to nevydrželo ![]()
Jo a pozor! Baculkám právě sluší princeznovské šaty. Do nabíraných sukní se leccos schová. Obešla jsem tehdy hromadu půjčoven a poradili mi šaty s holými rameny a rukávky jen symbolickými přes paže, obtaženým živůtkem, který končil těsně pod pasem a bohatou nabíranou sukní s vlečkou, pod kterou se nosí taková ta obruč, aby pěkně držela. Vypadala jsem mnophem líp než v šatech, které jsem si kvůli silnější postavě původně představovala.
Takže taky doporučuji si styl šatů vybrat v půjčovně. Jednak je to príma zážitek, věnují se ti, obskakují a zkoušíš si šaty, jaké nikdy jindy v životě na sobě mít nebudeš. No a pak si je objednat nebo někde nechat ušít. Viděla jsem hromadu nabídek i na aukru. Za tu cenu, se mi zdály úžasné.
Ahoj, dívala jsem se ti na profil, odkud jsi. Já měla šaty ze salónu Adina v Praze na Pankráci a moje kamarádka Jitka by ti potvrdila, že tam měli ve velikosti 46 takovej výběr, až jsem z toho byla zoufalá. ![]()
jakou radikalni dietu jsi drzela, poradis?
Mafina5 píše:
No rok je dlouhá doba. Já půl roku před svatbou držela radikální dietu a shodila jsem 20 kilo a jak jsem byla krásná nevěstaŠkoda že to nevydrželo
Jo a pozor! Baculkám právě sluší princeznovské šaty. Do nabíraných sukní se leccos schová. Obešla jsem tehdy hromadu půjčoven a poradili mi šaty s holými rameny a rukávky jen symbolickými přes paže, obtaženým živůtkem, který končil těsně pod pasem a bohatou nabíranou sukní s vlečkou, pod kterou se nosí taková ta obruč, aby pěkně držela. Vypadala jsem mnophem líp než v šatech, které jsem si kvůli silnější postavě původně představovala.
Takže taky doporučuji si styl šatů vybrat v půjčovně. Jednak je to príma zážitek, věnují se ti, obskakují a zkoušíš si šaty, jaké nikdy jindy v životě na sobě mít nebudeš. No a pak si je objednat nebo někde nechat ušít. Viděla jsem hromadu nabídek i na aukru. Za tu cenu, se mi zdály úžasné.
No bylo to opravdu z pohledu některých lidí dost radikální a ne každému se to dá doporučit. Já si o tom hodně přečetla a měla jsem k tomu pozitivní přístup, jako že pro sebe dělám to nejlepší a taky jsem se výborně cítila. Psychika je moc důležitá! Ale asi ne každý to tak bude chápat.
Vždy v měsíci jsem jeden týden (obvykle ten kolem úplňku) držela úplnou očistnou hladovku - jen o vodě, a dělala si výplach střev. To kupodivu ani nebylo tak těžké. Nejíst nic znamená, že se vám po dni maximálně po dvou úplně zastaví „jídelní“ pochody a člověk díky tomu přestane pociťovat hlad. Následující týdnej byl o dost náročnější - pomalý náběh normálního stravování. To už samozřejmě chutě a hlad je, takže je to hodně o sebekontrole. Pokud člověk ví, že to nezvládne, tak nedoporučuji se do toho pouštět, může to být po hladovce dost nebezpečné. No a zbývající dva týdny normální stravování, samozřejmě nic nepřehánět.
Mám ale tu zkušenost, že ta vidina tlusté koule v bílých šatech, mi dala hroznou sílu a motivaci, takže jsem to takto zvládla od ledna do srpna. Po svatbě už jsem podobnou motivaci nikdy nenašla a protože jsem si dost užívala, tak se taky kila asi do pěti let zase vrátila. Holt je to s tloušťkou jako s kouřením. Pokud byl člověk jednou skutečným kuřákem, už si nikdy nesmí dát ani jedno cigárko, protože by do toho zase spadnul. Stejně tak s hubnutím, člověk musí zkrátka změnit životní styl, jinak to nejde.
Teď v těhotenství, jsem vynechala (nebo jsem se snažila) všechny nezdravé věci - večerní brambůrky u televize apod. a měla jsem na sebe dost času, tak jsem taky relativně hodně hýbala - v zimě denně běžky, na jaře denně dlouhé tůry, pak kolo no a později těhotenské cvičení (aerobik, posilování), plavání, atd. atd. a mám za celé těhotenství dole dvě kila. Přitom dítě určitě o nic nešidím. Doufám, že to bude mít dlouhodobější efekt. A taky asi běhání kolem děťátka nějaká ta kila vezme s sebou ![]()
Tak přeju všem pohodové hubnutí! Ale kdybyste se některá chtěla pouštět do hladovkování, v každém případě konzultujte s lékařem a nabíhejte na to pomalu - nejdřív jeden den, pak dva a tak…
Určitě si nech ušít, do salónu je sice hezké jít, ale málokdy natrefíš na to, co ti padne. Já mám taky velikost 48 a když jsem sháněla plesové- chtěla jsem fakt bohaté, tak jsem na ně narazila v Polsku na tržnici, a musím říct, že jsem měla nejkrásnější.
Jo a za 1300,–
Právě silnějším sluší korzetové s bohatou sukní, opravdu se tam moc schová. Myslím, že na 95kg jsem v nich nevypadala. ![]()