Svědění hlavy v těhotenství?

13943
26.8.15 13:25

Svědění hlavy (v těhotenství?)

Ahoj,

neměl někdo stejný problém a podařilo se vyřešit? Jsem těhotná, začátek 6.měsíce a už tak 3 měsíce mě příšerně svědí komplet celá hlava. Nikdy jsem neměla lupy, nemám je ani teď. Spíš vždycky jsem mívala vlasy s větším sklonem k maštění. To se nepatrně zlepšilo, ale ne moc výrazně, ani bych si toho nevšimla, kdybych se na to nezaměřila. Už jsem myslela, že mám snad vši, několikrát jsem se nechala prohlídnout, nikde nic. Je to fakt úmorné, pořád se škrábu, ve dne v noci, už mám hlavu rozdrápanou do strupů a pořád se to nelepší. Zkoušela jsem mýt častěji, mýt míň často, vynechat kondicionér, teď zkouším týden Head&Shoulders, co kdyby náhodou ty lupy třeba. Už jsem bezradná, je to šílené :( Nehledě na to, že vypadám jak prašivá, když se neustále drbu.
Nevím, jestli to má co dělat s těhotenstvím, ale už doufám, že ano a že to za 4 měsíce porodem přejde :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
26.8.15 13:32

Zkus si hlavu po myti oplachnout octovou vodou, idealne z jablecneho octa. Mohly se ti tam pomnozit kvasinky, ty kysele nerady, stejne tak to zneutralizuje zbytky samponu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
26.8.15 13:34

@PetiteFillette Mohla ti začít vadit nějaká složka v šamponu :nevim: Zkus v lékárně koupit Nizoral nebo dětský šampon. Ale pokud by tě začlo svědit celý tělo zajdi k Mudr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
26.8.15 13:50

Jinak mam dobrou zkusenost s Biodermou, ale ja k tomu mela i silene lupy, pokud se ty kusy daly jeste nazyvat lupy. Tehdy meli sampon uplne presne na muj problem.

A jeste jedna vec, pred dvema lety jsem se celkem dlouho drbala, az se ukazalo, ze mam vsi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
26.8.15 13:57

@PetiteFillette Taky mívám problémy se svěděním hlavy. Vždycky nejdřív fakt hodně důkladně vyčešu vlasy hřebenem všiváčkem. Už se mi stalo, že jsem je přehlídla a měsíc řešila, co na svědění hlavy.
Jinak mě v lékárně poradili šampón vyloženě na podrážděnou pokožku hlavy, ale značku si opravdu nevzpomenu, možná Eucerin nebo La roche. Zkus se poptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
26.8.15 14:00

Díky všem za zkušenosti. Kdybych dvacet minut počkala, téma jsem nemusela zakládat. Před chvilkou jsem si vytáhla veš :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
26.8.15 14:03

Měla jsem úplně to samé! I to, že se mi vlasy spíše mastí. Svědilo to děsně. I na kožním jsem byla. A pomohlo až jediné. POROD. Na kožním mi doporučili šampon z lékarnu Blue Cap, docela drahý, efekt minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
26.8.15 14:04
@PetiteFillette píše:
Díky všem za zkušenosti. Kdybych dvacet minut počkala, téma jsem nemusela zakládat. Před chvilkou jsem si vytáhla veš :,(

Tak přeji úspěšnou likvidaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
26.8.15 14:04

…JAJ, vyřešeno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
26.8.15 14:35
@PetiteFillette píše:
Díky všem za zkušenosti. Kdybych dvacet minut počkala, téma jsem nemusela zakládat. Před chvilkou jsem si vytáhla veš :,(

Tak přeji úspěšnou likvidaci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
26.8.15 14:48

@ivašot. @meduzza Díky, chce se mi brečet a zároveň se mi zvedá kufr po tom, co jsem to vzala všiváčkem :( Jak je možný, že si toho mamka nevšimla, když mě prohlížela, to fakt nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
26.8.15 15:13

@PetiteFillette Já chápu, že je mohla přehlédnout. Oni ty mrchy třeba dost přizpůsobují barvu barvě vlasů. Já se třeba u dcery taky nemůžu spolehnout jen na zrak ale vždycky preventivně pročísnu všiváčkem.
Je to hnus, ale zase se Ti hned jak něco použiješ uleví od toho svědění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
26.8.15 15:21

@ivašot. Zaúkolovala jsem manžela, ať po cestě z práce něco splaší, tak už aby byl tady.. Ta představa, že se mi něco prochází po hlavě.. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
26.8.15 15:25

@PetiteFillette A asi bych rovnou odvšivila i děti, abyste si to nepředávali dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
26.8.15 15:29

@PetiteFillette je to hnus, ale na druhou stranu vetsinou rychle resitelny, hlavne vycesavej, i po pouziti nejakeho prostredku, kdyby to prezila nejaka hnida a vylihla se, tak at ji hned odchytis.
Ja nas odvsivila samponem na psy z Rossmanna a vycesavanim rano a vecer. Ale jeste dlouho jsem mela stihu, ze se mi neco hybe ve vlasech a skakala do vejsky jen co se deti podrbaly na hlave :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí