Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja asi budu mimo… ale me treba desne svedilo telo v tehotenstvi, coz bylo kvuli zhorsenym jaternim testum. Cimz chci jen podotknout, ze duvod muze byt opravdu ruzny…
@Ciindii
těhotná nejsem, ale vím, že je nějaká nepříjemnost v těhu, že svědí tělo a souvisí to s něčím…No, jestli to nepřejde, budu holt za dr. zajít, není to normální a hlavně hrozně obtěžující.
@Adinka_2012 to ti věřím, mně začala jednou taky takhle svědět kůže, myslela jsem, že se zblázním. Mám lehkou formu senné rýmy, tzn. cca jeden měsíc v roce pšíkám a trochu mě pálí oči, jinak nic. No a doktorka mi řekla, že alergie se holt může kdykoli projevit jakkoli. Třeba mojí kolegyni se objevila senná rýma až po padesátce
Mně to tenkrát spravil právě zyrtec, ale nechtěla jsem to brát pořád (jakmile jsem vysadila, bylo to hned zpátky), tak jsem chodila na biorezonanci a od tý doby to díkybohu nemám.
@Adinka_2012 Mně občas hrozně svědí chodidla - jako fakt tak strašně, že mám pocit, že se zblázním. Vysledovala jsem, že mně na to pomůže B-komplex forte. Tak ho možná taky zkus - neublíží to a třeba ti taky od toho svědění pomůže.
Mě svědila hrozně moc kůže ze stresu. Byla jsem i na krevních testech, vše OK… Až jsem se dala do pohody, odeznělo i svědění.
V tom svědícím období mi hodně pomáhal kokosový olej a zobání vitamínů.
Nevím jestli to pomůže i tobě, ale mě pomohlo vynechat jakékoliv potraviny, které obsahovaly mouku, mléko, cukr.
Měla jsem to před časem taky, skoč k obvodní, mě napsala Zyrtec, nějakou dobu jsem ho brala (bála jsem se ho vysadit) a pomohlo to. Taky přemýšlej, jestli jsi třeba nezměnila prášek na praní, nedáváš ho zbytečně moc atd.? Nebo nový sprchový gel, příčin může být víc. U mě to nejspíš udělal ten prášek na praní.
@Adaneli
právě že vůbec žádná změna-prášku spíš dávám teď méně než více, mýdlem se skoro nemyju, střídám krémy na obličej, ale ten mě nesvědí. Jediný co, tak jsem začla běhat-i 3× týdně, jsou to 2 měsíce, tak jestli z potu?
…Před tím jsem taky sportovala, ale ne tolik.
Mám rodinného příslušníka co má tohle urputné svědění nohou většinou v zimním období. Pomáhá na to ledová voda - zmírní svědění a pokud je to opravdu nesnesitelné kortikoidy do žíly v nemocnici pak je zase chvíli klid. Dotyčná má špatné výsledky jaterních testů, už to tady někdo zmiňoval, tak jestli by to opravdu nemohlo mít souvislost. ![]()
Ahoj mě svědi stehna břicho záda a úplně z toho magorim… Přítel z toho taky už má mrtvici…
U mě taky žádná změna co se týče kosmetiky a ani prášek avivaz… Není možný že to je… Že mi klaplo IUI A jsou to nějaký známky toho tě jsem fakt v tom?
Joooo a taky žádná vyrazka apod…
@Terinka 888 píše:
Ahoj mě svědi stehna břicho záda a úplně z toho magorim… Přítel z toho taky už má mrtvici…U mě taky žádná změna co se týče kosmetiky a ani prášek avivaz… Není možný že to je… Že mi klaplo IUI A jsou to nějaký známky toho tě jsem fakt v tom?
Joooo a taky žádná vyrazka apod…
A jaterni testy ti delali? Jestli ne a trva to, dosla bych si.