Svědění kůže bez příčiny a vyrážky

291
11.8.12 11:26

Svědění kůže bez příčiny a vyrážky

Po oběde jsem si šla lehnout a jakmile jsem se probidla, začali mi velmi z ničeho nic svědit uši (tak jsem je měla červené, zarudlé, rozškrábané), pak to přešlo samo O 5 hodin později mě začal svědit krk, ramena, dekolt a pokožka hlavy. Vše bez vyrážky, jen místa která velmi svědí (pak jsem měla celé místa červené).Nezměnila jsem kosmetiku, parfem, aviviváž nic, vše ok. NEvíte co to může být, jen tak z ničeho nic? Vzala jsem si prášky od alergie, které mam doma pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4034
11.8.12 11:42

Svědění kůže, zarudnutí kůže, slabé vyrážky bez příčiny apod. jsou psychosomatickou reakcí na vnitřní pocit osamělosti a potřebu dostávat víc lásky, projevy lásky a podpory. Jestli ses cítila nebo cítíš sama, problémy ve vztahu, pocit odmítání apod. tak z toho to můžeš mít. Pak je další možnost oslabení jater, které se projevuje svěděním pokožky. Piješ dost vody? Můžeš mít dehydrovanou kůži.. možností je dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihláš. burgundy
11.8.12 12:00

Tak možností je spousta, já měla svědění při žloutence ze zápalu žlučníku, červené ohnivé fleky, pocit pnutí, pálení.. takže to může souviset s trávicím ustrojim :nevim:

• Citovat
  • Upravit
291
11.8.12 12:12

No ja mam vztah, jsem spokojená, takže asi nic psychického to nebude… Nevim, uplně z ničeho nic mě začala svědit horní polovina těla, fleky, pálilo to atak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
13.8.12 00:45

A nemohla to být alergie na nějakou potravinu z oběda??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
13.8.12 07:07

@Biedronca a co jsi měla k obědu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
14.8.12 09:27

Už mě to taky napadlo, ale měla jsem normálně pečené vepřové maso a brambor, normální klasický oběd, co jím už roky…tak právě nevím :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
14.8.12 09:59

Zvláštní, já bych to tipla na nějakou potravinu s vysokým obsahem histaminu, leda by to vepřové nebylo zcela čerstvé (u skladovaného masa, i tepelně upraveného, se množství histaminu zvyšuje, ale nemyslím, že natolik, aby na to byla taková reakce, pokud Ti běžně nevadí třeba čokoláda, rajčata, zrající sýry či červené víno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
14.8.12 10:39

Už mě to přestalo, par dnů po tom svědění jsem brala Aerius a již se to nedostavilo. Cokoládu, víno, sýry, rajčata..jím běžně a jsou moje oblíbené. Taky jsem si říkala, že to bude něco z jídla… ale co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
14.8.12 10:47
@Biedronca píše:
Už mě to přestalo, par dnů po tom svědění jsem brala Aerius a již se to nedostavilo. Cokoládu, víno, sýry, rajčata..jím běžně a jsou moje oblíbené. Taky jsem si říkala, že to bude něco z jídla… ale co?

Mne se to same stalo, ale svedilo me cele telo. Zacalo to nejprve na rukou, zjistila jsem, ze mam zniceho nic alergii na orechy a zrovna jsem pekla orechove cukrovi. Dostala jsem prasky na alergii a mam klid. Ted uz je to dobre :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
14.8.12 10:53

Ahoj, vzhledem k tomu, jaký je v dnešní době boom s podvody co se týče obsahu potravin a jejich náhražek, bych se vsadila, ze to byla reakce na nějakou potravinu. Člověk ví houby čím bylo zvíře krmené, čím byla zelenina ošetřená nebo co přidali do džemu co tam nemá být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
14.8.12 10:56

Ono asi dle vyšetření je prý těžké na to přijít na co je člověk nakonec doopravdy alergický, když jen dojdu a řeknu že mě svědilo celé tělo bez vyrážky.
Snad to byl nějaký zkrat, že se to nebude opakovat. Protože ten den byl jako každý jiný, nic „nového“ tam nebylo co se týče potravin, kosmetiky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
armanda
25.6.13 20:06

svědění kůže na rukou

Z ničeho nic mě začnou svědět ruce kolem předloktí, škrábu se a vyraší krupička, někdy až do krve.Toto vše jen na rukách od zápěstí k loktům. Kdo poradí k lékaři se mě zatím nechce, jiné potíže nemám.

• Citovat
  • Upravit
330
27.6.13 22:49
@armanda píše:
Z ničeho nic mě začnou svědět ruce kolem předloktí, škrábu se a vyraší krupička, někdy až do krve.Toto vše jen na rukách od zápěstí k loktům. Kdo poradí k lékaři se mě zatím nechce, jiné potíže nemám.

Tak přemýšlej čeho jsi se na těch místech dotýkala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
armanda
30.6.13 11:03

Teď pro zmenu přestaly svědit ruce a začal obličej, tak nevím. dělám všechno pořád stejně, neměním prací prášky, kosmetiku no prostě nic a z ničeho nic to začne a jak píše tady jedna pisatelka, tak ty uši taky začnou a já je škrábu až mně zrudnou. Nevím, manžel říká, že to může být od nervů, ale žádné nemám, jsem v pohodě. Děti odrostlé, vnoučata dělají jen radost, tak nevím. Nejsem si vědoma žádné potravinové či pschické chyby.Tak se asi uškrábu a bude pokoj. :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek