Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj děvčata.
Jsem 5 měsíců po porodu. Asi tak před 14 dny mi začaly vypadávat více vlasy. To ale neřeším, neb je na to mnoho diskusí a beru to, že to je normální. Spíše jsem nikde nezahlédla to, že by si některá z Vás stěžovala na svědění pokožky hlavy.
Kolikrát si říkám, že mám snad vši (ale nemám). Někdy je to ok, ale pak mě to chytne a mohla bych se udrbat. Na krku se mi udělaly i pupínky. Zkoušela jsem 3 různé šampony (které jsem používala i dříve). Mám dlouhé vlasy na nich přeliv, nikdy jsem takový problém nemusela řešit, až teď. Alergii nevím, tu bych asi vyloučila (ikdyž člověk nikdy neví). Říkám si, jestli třeba nemám nějak vysušenou pokožku (lupy nemám). Nebo jestli je to tím vypadáváním. Opravdu si nevím rady.
Budu moc ráda za Vaše zkušenosti a rady - tedy pokud Vás to taky postihlo.
Moc díky Jindul
Taky jsem měla, taky jsem zkoušela různé šampony. Mohla jsem se k smrti udrbat, měla jsem až stroupky, jak hrozně to svědilo. Nakonec se mi z toho asi po dvou měsících lupy udělali. Běžné šampony proti lupům nezabrali, tak jsem si šla na kožní, tam mi dala dehtový (už nevím, jak se jmenoval, ale šíleně smrděl a vlasy jsem po něm měla takové filcovaté). Nicméně od svědění ulevil. Teď mám jiný šampon, ale lupů se prostě nedokážu zbavit. Nechápu ![]()
Přítele nesnesitelně svědívala hlava, šampóny taky nepomáhaly. Už jsem nevěděla co, tak jsem zkusila zaimprovizovat. Do skleničky olivového oleje jsem na 2 týdny naložila cca 3 lžíce sypaného heřmánku, potom přefiltrovat a po umytí vtírat do pokožky. Fakt jenom malinko, aby se nezamastily vlasy. Pomohlo mu to. Olejík hezky promastí vysušenou kůži a heřmánek to ještě zklidní
Kakiko - díky za tvoji zkušenost. No, já ještě vydržím, zatím to není urgentní - nebo spíše děti mě zaměstnávají, než abych na to myslela (ale je to hodně nepříjemný). A v lednu jdu stejně na kožní, tak když to nepřestane, tak snad mi něco napíše mudra.
Já doufala, že třeba někdo písne nějakou babskou
radu.
![]()
yriel - díky za tip. Já už nevím, zda častěji mít hlavu (myju tak 3krát do týdne), nebo používat nějaké masky, balzámy, vodičky, či co. Ještě že jsou ty Vánoce a musím dělat i jiné věci, než se drbat ve vlasech ![]()
Častěji právě asi ne, to bys ještě víc vysušila…
Mně teda hlava nikdy nesvědila, ale v těhotenství celý tělo a to šííííleně. Pomohlo mi pořádně to namastit. Tak ať jsi brzo bez problému ![]()
kamarádka má 5m chlapečka - a minule mi říkala, že má to samé, co mívají miminka - ve vlasech šupinky suché kůže, až někdy skoro boláky…
má na to nějaký speciální šampon, v lékárně by věděli
tak třeba máš to samé
http://www.lekarna.cz/…sol-1x150ml/
to bude ten šampon o kterém holky píšou. Drogerkové šampony mi dost zničili vlasovou pokožku a taky mě občas svědí. Podle potřeby umyju tímto šamponem a je klid. Je skvělý na lupy, svědění, stroupky všechno.
holky mě proti lupum a svědění zabral obyčejný šampon a do něho jsem rozdrolila 2 acylpyriny.nekdě jsem to četla a fakt to pomáhá
Taky jsem to tak měla. Dodnes si pamatuji, jak jsem po porodu půlku noci byla vzhůru a drbala si hlavu, až do krve, jak mě to svědilo. Osvědčila se mi změna šamponu, a to na HeadShoulders, ted nevím ten podrobnější název, ale je to ten na pokožku hlavy, v názvu je ještě Hydrating myslím…opravdu mi pomohlo, hlava mě po tom přestala svědit. Od té doby na něj nedám dopustit.
Ahoj měla jsem to stejné, kadeřnice mi poradila Polytar, zelený ( wapik na to dávala odkaz). Pomohlo to, ale musím upozornit opravdu to smrdí, šíleně, já jsem se poprvé skoro pozvracela jak jsem si umývala tu hlavu.
Děvčata, moc díky za rady. Už se do lékárny nedostanu, ale příští týden to jistí. Po pravdě, raději se pozvracím, než se takhle pořád drbat. SI před návštěvama připadám, jako bych měla mít vši
![]()
Díky, jste zlatí
Ahoj, mam stejny problem. Vlasy mi sice zacaly vypadavat hned v sestinedeli, ale ted kolem ctvrteho mesice po porodu se pridalo i svedeni a paleni pokozky. Zadne lupy ani vyrazka v hlave neni. Byla jsem i na koznim (pry by to mohl byt zanet). Dala mi nakou lihovou vodicku, kterou mi namichali v lekarne, ale myslim, ze to muj problem nevyresi. Prosim moc o radu.
mela jsem to taky a dost jsem se s tim natrapila. ani doktorka na koznim nepomohla, ta mi dala lokalni kortikoidy a doporucila sampon z lekarny. vyzkousela jsem jich z lekarny asi 10, bylo to vsechno docela drahy a vsechno nanic. pak jsem se nekde docetla, ze by to mohla byt proste jenom citliva pokozka. a tak jsem si koupila garnier sensitive. vlasy se mi po tom silene mastily, to je fakt, musela jsem si myt hlavu kazdej den, max. obden. ale to sileny drbani a zacervenani mi zmizelo. trvalo to sice asi mesic, nez jsem se cele zahojila, protoze tim drbanim (hlavne v noci, kdy jsem o tom nevedela), jsem mela docela dost bolacku. ten sampon neni drahej, stal me neco kolem 40 kc v makru. ![]()
ted mam zase problem s vysusenou pokozkou na rukou, uplne se mi loupou supinky, ale zatim to nesvedi. jsem v 39. tydnu, tak snad z toho nebude nejakej ekzem - nevite, cim by to mohlo byt? napadl me nedostatek vit. B…? ![]()
Ahojky mám ten samí problé
m vzadu na krku to už mám jak strouhadlo pořád se jen drbu zítra valým na kožní tak uvidím zdenka