Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
SOS, tchyně vyprala manželův dost drahej svetr na 40C. Po vyprání pouští šíleně chlupy, chuchvalce. Nemáte některá radu co s ním? Material: alpaca, len, acryl. Prosím o jakoukoliv radu!!
Příspěvek upraven 28.10.14 v 11:36
Jestli je nově koupený, tak vrátit. Jestli nějaký starší, tak vyhodit.
Když svetr chlupatí, znamená to, že není z kvalitní vlny a s tím neuděláš vůbec nic.
Ahoj holky, dnes jsem objevila nádherný svetrový kabátek, v šedé barvě, a jen jsem si ho vyzkoušela a odcházela jsem celá chlupatá (měla jsem černou hladkou sukni). Zvažuji, že si ho koupím, ale nosím dost i černou a být pořád od chloupků nic moc. Myslíte, že je naděje, že po vyprání přestane pouštět? Stojí 900,–, tak se mi to nechce riskovat, přece jen to není pár korun. Díky za tipy ![]()
@mischelinka Nedoufala bych, mně to bohužel u svetru nepomohlo
Dostala jsem ho jako dárek, pouštěl úplné chuchvalce už když jsem si ho zkoušela, vyprala jsem ho přesně podle instrukcí na cedulce a furt je to stejný
Je mi to líto, protože je moc pěkný, materiál jinak strašně příjemný, ale nedá se v něm prakticky jít mezi lidi.
Měla jsem takový svetr a pak šálu. Obojí jsem vyhodila, protože nepomáhalo nic. Takže bych určitě nekupovala.
Ahoj holky, díky za odpovědi, prolustrovala jsem internet a i tam jsem se nedočetla o ničem fakt účinném. Kupovat tedy nebudu, za ty peníze to nemá smysl. Je nádherný, tak mě to mrzí a nechápu, proč to dělají z takového materiálu. No nic, díky, dopomohly jste mi ušetřit 900,– ![]()