Svobodná matka

168
16.8.09 21:27

Svobodná matka

Ahoj všichni,
jsem v 5. měsíci a právě řeším co dál.
Přítel mě opustil asi před měsícem s tím,že si vše rozmyslel a a zkazil by si život. Od té doby nekomunikujeme, nemá vůbec zájem.
Zajímalo by mě jaké dávky bych mohla dostávat od státu jako svobodná matka? Přemýšlím zda ho vůbec napsat do rodného listu, protože bych z něj stejně žádné peníze nedostala - ani soudně. Po dvou letech jsme zjistili, že je to darebák a podvodník.
Jaký by byl teda rozdíl v dávkách od státu, kdybych bydlela u rodičů a kdyby sama? Díky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2047
16.8.09 21:39

Ahoj, snad poradim dobře.
Jaké davky??

Příspěvek na bydlení (tady pozor - tady se to bere se společně posuzovanýma osobama. Pokud bydlíš u rodiču nebo sama, nebo kdo tam má ještě trvalý bydliště.....)

Rodičovský příspěvek

Přídavky na děti
A jeste jeden a ten mi vypadnul z hlavy??????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
16.8.09 21:40

Ahoj,zakladatelko,

netusim,jak moc jsi si jista v tom,ze by EX neplatil…?!

Ze zakona ma povinnost zivit vase spolecne dite ( a pokud se vyhyba,jsou zpusoby,jak se neceho domoci......) a na Tebe ma taktez povinnost( prispevek neprovdane matce v souvislosti s tehu a porodem a az do DVOU LET VEKU MIMCA)

Je samozrejme na zvazenou,napsat anebo nenapsat do matriky jeho jako otce,ale PENIZE bys asi nejake mela i z dareby…Na druhe strane-pokud by Ti pak chtel delat peklo s tim,ze by si chtel treba po letech brat ditko na navstevy,asi by nebyla sila,jak ho zastavit...... :?

JE TO NA TVEM ZVAZENI,URCITE SE ALE OZVE NEKDO,KDO TOHLE TREBA TAKY MUSEL RESIT-A DA TI LEPSI RADY :!

KAZDOPADNE,DRZ SE :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
16.8.09 21:43

Ahoj, myslím, že kdybys bydlela u rodičů, tak bys měla jen rodičovský příspěvek a přídavky, do ostatních dávek by počítali i příjem rodičů, takže bys na ně nedosáhla.
Taky jsem zvažovala, jestli psát otce do RL nebo ne, nakonec jsem ho napsala a stejně neplatí, má určené výživné 2 tisíce.

Když budeš bydlet sama, tak dosáhneš asi i na příspěvek na bydlení a sociální příspěvek, ale zvaž, co pro Tebe bude výhodnější. Jestli vycházíš s rodiči dobře, tak to zkus a když to nepůjde, tak se časem osamostatníš.

Přeju, ať těhotenství probíhá v rámci možností v klidu :wink:

Příspěvek upraven 13.06.13 v 14:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
16.8.09 21:53

Kikousku jeste socialni prispevek ;)

Zakladatelko, ja ti rozhodne poradim ho do rodneho listu NEUVADET, pokud jsi presvedcena, ze penize od nej nebudou ( a bohuzel z vlastni zkusenosti muzu tvrdit, ze pokud bude chtit, zaridi si to tak, ze je z nej nedostanou ani soudne). Takze neuvadet, at si pak po case nevzpomene a nezacne delat naroky.

Napisu ti, jak to mam s penezma posledni mesice ja.

Bydlime s malym sami v 1+1. Mam materskou a pridavky - celkem 8100. K tomu mi vypocetli z prijmu (kam jsem uvedla, ze mi ex neplati alimenty, takze bys to mela mit podobne) prispevek na bydleni - cca 2300 a soc. prispevek cca 400. Takze ja dam dohromady celkem pres 10 tisic. Muzu poprve v zivote rict, ze co se penez tyce, jsem fakt v pohode i jako samozivitelka. Sice je pravda, ze najem mam 5500, coz je dost, ale i ty 4 tisice navic byly pro me driv nemyslitelna castka.

Takze ty si urcite pozadej o tohle vsechno. Ale zase je pravda, s tim prispevkem na bydleni, jak to pisou holky. Pokud bydlis sama a platis najem, je to v pohode, bude ti stacit najemni smlouva. Pokud bydlis s rodici a najem platis jim, pak uz je to horsi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
16.8.09 22:24

Správně, sociální :wink: , děkuji za dodatek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
16.8.09 22:27

Holky díky moc za odpověď.
Jsem si jistá, že bych od něj žádné peníze neviděla.
Sám to řekl. Klidně mě dej k soudu, na mně si stejně nic nevezmeš já nic nemám. No a ještě dodal,že je mu uplně jedno jestli ho to malé bude mít v rodném listě :roll: Prostě hnus.
On taky očividně nic nemá. Zjistila jsem, že jen dluhy, problémy se zákonem a na světě spoustu lidí s kterýma má problém.
Vše uhraje na andělskou tvář a na to, že vás na rukách nosí. :cry:
Ale to už je vedlejší. Teď jsem chtěla vědět tohle, abych trošku věděla co můžu očekávat a co ne… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
25.8.09 21:49

Loverose, pokud jde o soc. dávky, vše už tu bylo napsáno.

Jsem v podobné situaci jako ty, ikdyž otec malé by nám platil bez problémů, nechci aby nám už zasahoval do života protože je to dareba. Protože mám podporu v mojí rodině, rozhodla jsem se neuvádět ho v rodném listě. Sice přijdu o alimenty, ale stojí mi to za klid, že nebude chtít holčičku půjčovat a není sila, která by mě nutila mu jí dávat. Tobě bych radila, neuvádět ho, tím spíš, pokud nemá zájem a nehodlá platit. Nebude tu nebezpečí ani v budoucnu, že by na dítko měl nárok.

Přeju hodně sil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
manis
13.2.12 10:08

výživné

I já se řadím mezi vás a to samé doporučuji, neuvádět ho do rodného listu. Od státu dostanete směšných 500 Kč jako matka samoživitelka a to za rok zpětně, vám každý měsíc vyplatí 500 Kč. Mám ale dojem, že pokud byste žádala o alimenty stejně by musel platit jakmile se prokázalo podle DNA, že je otce dítěte. LAe jsou to tahanice. Přeji vám hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
3351
18.6.12 19:53

Zdravim, chci se zeptat zda mi dovedete poradit.. ziji sama a cekam dvojcatka, otec je prijme, bude v rodném liste deti a na „alimentech“ jsme domluveni ustne.. chci se zeptat zda mam narok na nejaké prispevky(dite, bydleni, atd) kde o to zadat, kdy a jak vubec postupovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.6.12 19:56

@Kátísek Tak tyhle dávky vyplácí pracovní úřad - tj. ten, kde budeš žádat o rodičovský příspěvek.
Myslím si ale, že budou chtít potvrzené výživné, podle toho totiž rozhodnou, jestli máš na nějaké další dávky nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
18.6.12 19:58

A to musi byt nejak potvrzené od soudu ci jiného uradu?? nebo jak to chodi??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.6.12 20:08

@Kátísek To nevím určitě, ale pravděpodobně ano. Nevím, stačilo-li by nějaké prohlášení otce o tom, kolik ti dává. Musíš se na všechno vyptat a udělej to, co nejdřív, at´pak nemáš zbytečné starosti navíc.
Zkus si třeba zavolat na ten úřad a domluvit si schůzku, oni tě už nasměrují.
Záleží i na tom, jestli bydlíš sama a jak máš upravenou nájemní smlouvu (v případě příspěvku na bydlení).
také je bude zajímat, jestli máš odpracován příslušný počet dní - tj. jestli budeš pobírat nejdříve mateřskou (tu vyplácí sociální úřad) a pak rodičovský příspěvek, a nebo jestli půjdeš rovnou na rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
18.6.12 20:30

Ahojky, mně pani na soc. říkala, že od soudu je to lepší. Bo když máte dohodu, či jen ústní dohodu, tak s tím nikdo nic neudělá. (slovo proti slovu), že je lepší přes soud.(bylo mi to tak řečeno)..
Jinak ústní dohodu bych nechtěla, může se kdykoliv šprajcnout a ty s tím nic nenaděláš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
18.6.12 21:36

Co si pamatuji, tak ja to davala dohodou, takze jsme to s otcem sepsali a stacilo jim to. Pak byla zmena a vim, ze jsem se na neco ptala a pani na socialce mi rikala, ze uz to chteji pouze od soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat