Mateřská dovolená - výpočet u 2.dítěte

113
11.8.09 20:59

Mateřská dovolená-výpočet u 2.dítěte

Zdravím všechny na e-miminu,

chtěla jsem poprosit o radu, mám 2letého syna a na březen čekáme druhé mimi. RD jsem si zvolila na 3 roky. Chtěla bych vědět z čeho se mi vypočítá mateřská…vím, je tu na to spousta odpovědí, nicméně, mám to trochu komplikované…od r.2009 jsem vedená i jako OSVČ - vedlejší prac. poměr, jinak jsem vedená u svého zaměstnavatele, kam se po RD vrátím. Bude se mi mateřská počítat z platu, který jsem měla před nástupem na první MD či z letošního vedlejšího prac. poměru?
Děkuji moc za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
11.8.09 22:32

To by mně také zajímalo jak to přesně je. Já jsem si k mateřské chtěla najít zaměstnání na poloviční úvazek a kamarádka mne varovala. Její známá měla před nástupem na mateřskou dobře placenou práci, během mateřské si našla práci na poloviční úvazek a při dalším dítěti se ji už mateřská počítala z výplaty z práce na poloviční úvazek.

• Citovat
  • Upravit
1180
11.8.09 23:02

Re: Mateřská dovolená-výpočet u 2.dítěte

láďa píše:
Zdravím všechny na e-miminu,chtěla jsem poprosit o radu, mám 2letého syna a na březen čekáme druhé mimi. RD jsem si zvolila na 3 roky. Chtěla bych vědět z čeho se mi vypočítá mateřská…vím, je tu na to spousta odpovědí, nicméně, mám to trochu komplikované…od r.2009 jsem vedená i jako OSVČ - vedlejší prac. poměr, jinak jsem vedená u svého zaměstnavatele, kam se po RD vrátím. Bude se mi mateřská počítat z platu, který jsem měla před nástupem na první MD či z letošního vedlejšího prac. poměru?
Děkuji moc za radu

Ahoj, mám to stejně. Jsem zaměstnaná a zároveň mám vedlejší příjem jako OSVČ. Na mateřskou jsem šla z RD a počítala se mi z platu před první MD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
12.8.09 08:28

Ahoj,
taky by mě to zajímalo, tak-že z platu zaměstnavatele jěště než jsem nastoupila RD…jestli jsem správně pochopila…néé z přivýdělku na mateřské? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.8.09 11:42
Eliška3 píše:
Ahoj,
taky by mě to zajímalo, tak-že z platu zaměstnavatele jěště než jsem nastoupila RD…jestli jsem správně pochopila…néé z přivýdělku na mateřské? :)

Ano, počítá se to z platu od zaměstnavatele. Vedlejší příjem (při vedlejší činnosti OSVČ) se nezapočítává. Při podávání žádosti MD jsem musela podepsat, že se ten vedlejší příjem do mateřské počítat nebude. Mzdová mi na to donesla ze sociálky papír. V případě, že bych to nepodepsala, tak by ten vedlejší příjem měl na MD vliv a řekla bych, že spíš špatný - tedy pokud ten přivýdělek nedosahuje alespoň výše platu, že ? :D Tento postup mi byl doporučen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
13.8.09 14:31
paraplicko píše:
Eliška3 píše:
Ahoj,
Ano, počítá se to z platu od zaměstnavatele. Vedlejší příjem (při vedlejší činnosti OSVČ) se nezapočítává. Při podávání žádosti MD jsem musela podepsat, že se ten vedlejší příjem do mateřské počítat nebude. Mzdová mi na to donesla ze sociálky papír. V případě, že bych to nepodepsala, tak by ten vedlejší příjem měl na MD vliv a řekla bych, že spíš špatný - tedy pokud ten přivýdělek nedosahuje alespoň výše platu, že ? :D Tento postup mi byl doporučen.

…vidíš, člověk je zase o něco chytřejší, osobně mám strach - že v dnešní době natrefím na nějaký přivýdělek, dosahujícího mého bývalého paltu. áááchjooo. :roll:

..ještě, že vás tady holky mám..bydlím v dědině..a tady se nikde nic nedozvím…ááá jak jsem zjistila, na úřadě mě taky neporadijou…jen asi v můj neprospěch.
Ale zase musím uznat, že MD jsme na tom v našem státě dobře..v zahraničí, tam se s nima nemazlí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
17.8.09 21:42

Ahoj,
tak moc děkuji za radu, to jsem vážně ráda, už jsem si mylslela, že na tom nakonec se 2dětmi budu hůře než při současné RD :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.12 15:02

Ahoj holky…obnovuji diskuzi. Chtěla jsem se zeptat. Od ledna 2013 bych se chtěla vrátit do práce na plný úvazek. Rodičovská dovolená mi končí až v květnu 2013. Chci se zeptat. Kdybych do konce května 2013 otěhotněla a musela nastoupit na rizikové těhotenství /jako u předchozího/ z čeho se mi bude vypočítávat výše mateřské, když budu mít odpracovány např. jen 4 měsíce? a nebo pokud otěhotním krátce po ukončení rodičáku /třeba v červenci/ jak bude tak siuace vypadat potom? díky moc za přípané odpovědi. Erika

• Citovat
  • Upravit
101764
11.10.12 15:05

Do 4 let věku předchozího dítka z toho vyššího, buď tedy z těch 4 měsíců nebo z toho samého jako první mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.12 18:25

Jani…já mám mateřskou do 3 let věku tak to platí stejně? erika

• Citovat
  • Upravit
101764
11.10.12 20:01
@Anonymní píše:
Jani…já mám mateřskou do 3 let věku tak to platí stejně? erika

Ano, platí to stejně, pokud se vracíš do původního zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.12 20:24

@j.a.n.i1 díky moc za info :kytka: erika

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat