Svobodná matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mamicka1
13.6.13 14:14

Děkuju, to je hrozná situace, ale musím to zvládnout. hajzl jeden :cert:

• Citovat
  • Upravit
6
5.9.13 22:56

svobodná matka

Neví prosím někdo, na jaké příspěvky a dávky bych mohla mít nárok když otec dítěte v RL bude neuveden Někde jsem četla že tato povinost pak přechází na rodiče ženy, jenomže můj otec o mě nechce ani slyšet a ke všemu kdyby věděl že čekám dítě dělal by mi ze života jen peklo( nesnáší děti a je zásadně proti nim ).Matka má sama nedostatek financí má dítě a žije s přítelem který nemá žádnou povinnost mi něco dávat. údajně (jestli jsem to dobře pochopila )žena která se nesnaží vymáhat výživné tak nemá nárok ani na příspěvek na bydlení nebod tento příspěvek spadá do hmotné nouze a v hmotné nouzi není ten kdo se nesnaží být na tom líp než doposud – tedy v mém případě nevymáhá alimenty. Jak to tedy je? Na co mám nárok a na co ne? Nemám žádnou práci žádné příjmy kromě toho co mi ted dává sociálka (příspěvek na bydlení a příspěvek na živobytí ) Mám jako prvorodička právo na porodné když v RL není otec? Nemůžou mi odebrat dítě když na tom nejsem finančně dobře ale mám velký zájem se o nej starat a snažit se jakkoliv zlepšit součastnou situaci? Nemám ani zájem aby se pak sociálka, soud nebo nějaká jina instituce míchala do hledání otce dítěte, co kdyby by se ho pak ještě třeba snažil získat do vlastní péče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.9.13 10:25
@Petra0001 píše:
Neví prosím někdo, na jaké příspěvky a dávky bych mohla mít nárok když otec dítěte v RL bude neuveden Někde jsem četla že tato povinost pak přechází na rodiče ženy, jenomže můj otec o mě nechce ani slyšet a ke všemu kdyby věděl že čekám dítě dělal by mi ze života jen peklo( nesnáší děti a je zásadně proti nim ).Matka má sama nedostatek financí má dítě a žije s přítelem který nemá žádnou povinnost mi něco dávat. údajně (jestli jsem to dobře pochopila )žena která se nesnaží vymáhat výživné tak nemá nárok ani na příspěvek na bydlení nebod tento příspěvek spadá do hmotné nouze a v hmotné nouzi není ten kdo se nesnaží být na tom líp než doposud – tedy v mém případě nevymáhá alimenty. Jak to tedy je? Na co mám nárok a na co ne? Nemám žádnou práci žádné příjmy kromě toho co mi ted dává sociálka (příspěvek na bydlení a příspěvek na živobytí ) Mám jako prvorodička právo na porodné když v RL není otec? Nemůžou mi odebrat dítě když na tom nejsem finančně dobře ale mám velký zájem se o nej starat a snažit se jakkoliv zlepšit součastnou situaci? Nemám ani zájem aby se pak sociálka, soud nebo nějaká jina instituce míchala do hledání otce dítěte, co kdyby by se ho pak ještě třeba snažil získat do vlastní péče…

To je tedy partie k pohledani, co vše si ženske pripustí mezi stehna.No a k te socialce. Jejim prvotni, ze zákona danou povinností je tyto případy nepzletilých monitorovat, a hledat a připadně do nich zasahovat. Vždy však tehdy, pokud na sociálku přicházíš s jakoukoli žádosti pro peněžní podporu, očekávej inzenzivni zajem o partnerské uspořádáni vztahu. Posrat si to umí každý a pak hledá spásu na ouřadu, tak se jim nediv. Omlouvam se z překlepů, pisi z jihoafricke klavesnce. Tam žadna socialka neni, nikoho nikdo nedotuje a musi se postarat sam.Taky vychovne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
16.11.13 19:41

Ahojky, chtěla bych se zeptat na co všechno mám nárok kdybych se rozvedla ze svým manželem. Majetek nemame skoro žádný, bydlíme v pronájmu a on nepracuje. Chci se zeptat na co bych já měla na všechno nárok. Mockrát Vám děkuji za odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
16.11.13 19:47

Alimenty od ex, od státu přídavek na dítě (500 Kč) a pokud máš TP tam kde bydlíš, tak příspěvek na bydlení. Jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.13 19:51
@loverose píše:
Ahoj všichni,
jsem v 5. měsíci a právě řeším co dál.
Přítel mě opustil asi před měsícem s tím,že si vše rozmyslel a a zkazil by si život. Od té doby nekomunikujeme, nemá vůbec zájem.
Zajímalo by mě jaké dávky bych mohla dostávat od státu jako svobodná matka? Přemýšlím zda ho vůbec napsat do rodného listu, protože bych z něj stejně žádné peníze nedostala - ani soudně. Po dvou letech jsme zjistili, že je to darebák a podvodník.
Jaký by byl teda rozdíl v dávkách od státu, kdybych bydlela u rodičů a kdyby sama? Díky :roll:

Holka zaltá, doufám, že tě neosočí, že jsi vyžírka. Tady se totiž moc soudí a padají tady věty typu: když nemám na dítě tak si ho nepořizuju. Snad se sem ale tyhle odsuzovačky nedostanou.
Každopádně máš nárok na přídavek na dítě, příspěvek na bydlení, kdybs žila sama a měla trvalé bydliště a mateřskou-rodičák. Možná i hmotnou nouzi, to kdybs byla hodně na tom zle no. Držím ti moc palce a kdyby přilítly ty čarodějnice nic si z nich nedělej ;)Jo a alimenty od otce dítěte, ale to bys ho měla dát do RL, to je těžký poradit, co je lepší(dát nedat) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
16.11.13 19:58
@Věčná hledačka píše:
Holka zaltá, doufám, že tě neosočí, že jsi vyžírka. Tady se totiž moc soudí a padají tady věty typu: když nemám na dítě tak si ho nepořizuju. Snad se sem ale tyhle odsuzovačky nedostanou.
Každopádně máš nárok na přídavek na dítě, příspěvek na bydlení, kdybs žila sama a měla trvalé bydliště a mateřskou-rodičák. Možná i hmotnou nouzi, to kdybs byla hodně na tom zle no. Držím ti moc palce a kdyby přilítly ty čarodějnice nic si z nich nedělej ;)Jo a alimenty od otce dítěte, ale to bys ho měla dát do RL, to je těžký poradit, co je lepší(dát nedat) :think:

Dneska bych svého ex do rodného listu nedala. I když platí, ale co na tom když ho to obtěžuje a jsou jen problémy okolo. Já vim tak at platí. Jeho peníze jsou mi ukradené. Akorát mě málem dostal k doktorům i ta jeho povedená rodina. Až bude velkej tak ten jeho povedenj otec může chtít aby se postaral on o pána. A sám se o syna nepostaral když to potřeboval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.13 20:01
@LenkaZi píše:
Dneska bych svého ex do rodného listu nedala. I když platí, ale co na tom když ho to obtěžuje a jsou jen problémy okolo. Já vim tak at platí. Jeho peníze jsou mi ukradené. Akorát mě málem dostal k doktorům i ta jeho povedená rodina. Až bude velkej tak ten jeho povedenj otec může chtít aby se postaral on o pána. A sám se o syna nepostaral když to potřeboval.

Nebyla jsem vtakové situaci, ale tohle zní dost logicky ;) tak asi nedat, pravda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.13 20:09

@Věčná hledačka naprosto chápu co tím myslíte, měla jsem tu čest přečíst si celou diskuzi, kterou jste založila, zvedal se mi z některých názorů kufr opravdu..:)Byla jste fakt vytrvalá a statečná já bych je a hlavně tu jednu nebudu jmenovat poslala někam fakt..k tématu jsem se tam raději nevyjadřovala, protože jsem těhotná a ty hormony však to určitě znáte..bych se asi rozhádala do krve :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.13 20:13
@Kateřinka.Slunicko píše:
@Věčná hledačka naprosto chápu co tím myslíte, měla jsem tu čest přečíst si celou diskuzi, kterou jste založila, zvedal se mi z některých názorů kufr opravdu..:)Byla jste fakt vytrvalá a statečná já bych je a hlavně tu jednu nebudu jmenovat poslala někam fakt..k tématu jsem se tam raději nevyjadřovala, protože jsem těhotná a ty hormony však to určitě znáte..bych se asi rozhádala do krve :)

Děkuji za poklonu :lol: tak sláva, nemyslím si to sama, že to jsou čarodějnice co vědí prd o opravdovém životě. Všechny tam mají manžele to se jim to povídá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.11.13 20:17
@Věčná hledačka píše:
Děkuji za poklonu :lol: tak sláva, nemyslím si to sama, že to jsou čarodějnice co vědí prd o opravdovém životě. Všechny tam mají manžele to se jim to povídá :D

Vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.13 20:21
@Burj Chalifa píše:
Vážně?

Aspoň ty, které to přiznaly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.11.13 20:24

Každý má takový život, jak si ho zařídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.13 20:29
@Burj Chalifa píše:
Každý má takový život, jak si ho zařídí.

Hodně faktorů to ale ovlivňuje, není to tak jednoznačné, spousta lidí si dělá průšvihy sama, spousta je, bohužel, hozena do problému těmi druhými

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
16.11.13 20:30

Když vemem že ty o něco budeš žádat a pošlou tě někam. Ale jsou ženský který dostanou i příspěvek na bydlení. na dítě atd. Já bydlela u rodičů dostávala jsem 1500,– Věčný sliby od ex jak dá na zimní věci. A jak jeho rodiče pohlídají atd. Když přišlo na věc tak skutek utek. Všude prohlašoval jak se o něj nemůže starat a jiné pí.. a u soudu, ale já ho nechtěl. od socialky jsme měla 500,– a matečskou a rodičák. Můžu být rada že jsem byla u rodičů, ale stěch peněz jsme nic neušetřila když jsme nekojila. Známa co semnou dělala v práci dostala od státu alimenty a ještě 1500,– příspěvek na dítě + na bydlení. Bydlela u rodičů. No tak že asi každý dostane něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat