Svobodná matka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj každopadne je otec povinem ti prispet na vybavicku pro miminko a vse co je spojene s tehotenstvim, a dale ma vyživovací povinoct na tebe do 2 let veku ditete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
platit nemusí
No já jsem to měla stejné a platit opravdu nemusí, moje sestřenka ze svého ex manžela nedostala ještě ani korunu a to už se soudí 3 roky a má to daný soudem že má platit a stejně neplatí, jsme v čechách takže je to možný. A pokud napíšeš otce do rodného listu tak za prvé k tomu musí on dát souhlas pokud nejste svoji a musí potvrdit otcovství a pokud se tam napsat nechá tak ty musíš snim vše řešit, musí ti dát i povolení že můžeš odcestovat do zahraničí s dítětem je to jak v muslimském státě, když jsem se ot ot zajímala a zjištovala co a jak tak jsem docela koukala. Někde vyžadujou u doktorů i souhlas obou rodičů k očkování: nepovinnému. takže jedna dobrá rada, pokud nechceš stim biootcem nic mít a nechceš aby někdy v budoucnu přišel a dělal si nároky na tvoje dítě, což může a bude na to mít právo, tak ho do Rodného listu nepiš, za ty Dva tisíce co ti bude platit na výživném, pokud vůbec bude platit, to opravdu nestoji, pokud máš rodiče tak to zvládneš neboj já si ještě před porodem našla přítele a on si malého vzal za svýho a je v RL takže třeba budeš mít štěstí
jen neklesej na mysli
přeju hodně štěstí a nějakého milujícího tatku ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky - prosím o radu
Jsem těhotná, ve 21. týdnu…bydlím s rodiči..mám přítele..ale tenhle týden má soud a možná ho zavřou..jak to budu zvládat sama když ho zavřou? Co mám dělat? Prosím o radu?:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co se stalo? V čem jede, že se tak bojíš?
Podporují Tě rodiče? Pokud ano, tak se nemáš čeho bát…
- Citovat
- Upravit
@Kátísek píše:
Zdravim, chci se zeptat zda mi dovedete poradit.. ziji sama a cekam dvojcatka, otec je prijme, bude v rodném liste deti a na „alimentech“ jsme domluveni ustne.. chci se zeptat zda mam narok na nejaké prispevky(dite, bydleni, atd) kde o to zadat, kdy a jak vubec postupovat…
Ahoj, pokud ho uvedeš v rodnym listu, tak se počítá do společně posuzovaných osob a plat vám sečtou, ať spolu žijete nebo ne a podle toho usoudí, na co máš nárok, jestli ti dává alimenty a kolik, to je na sociálce vůbec nezajímá (teda alespoň po mě nic nechtěli), taky máme dohodu mezi sebou, ale potvrzenou písemně, ústně bych to neriskovala, ať ti slibuje hory doly, jak bude platit, nikdy nevíš, co se v budoucnu stane a jestli se nešprajcne,..jina, čim dřív si to oběhneš tim líp, žádosti na přídavky můžeš vyřídit až s rodnym listem dětí, ale já vše začala obíhat už v těhotenství, pár papíru se už může vyřídit před tím a máš pak o starost míň
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lekno:
A co se stalo? V čem jede, že se tak bojíš?
Podporují Tě rodiče? Pokud ano, tak se nemáš čeho bát…
Prisel mu dopis, z roku 2008 kdy byl v podmince ze podminku porusil a jedna se o premenu.. koupil TV, ktera byla kradena - koupil ji z ruky, TV vratil, penize samozrejme zpatky uz nevidel..uz s tim byl ted u soudu, byl tam i jeho pravnik..ale statni zastupkyne se odvolala takze se to bude resit znovu..u soudu, svedek u soudu nebyl ktery mu prodal TV..nedostavil se..u soudu maji za sve, ze ji ukradl on..i kdyz je pravda jina..da se rict ze podporuji, s pritelem jsem 6 let, bydlime spolu u nasich..ale prece jen ted bude mit soud a sem nesva nevim jak to dopadne..a take nevim co budu delat kdyz by ho zavreli..co bych rekla rodicum..vubec netusim..neni to vec s kterou bych se mohla chlubit..nevim jak bych to zvladala z rodicaku sama..:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angelll90 tak kvůli televizi to snad nebude taková hrůze, že by měl jít natvrdo sedět… ![]()
Hlavní je, že máš kde bydlet…
Pokud Ti budou rodiče pomáhat a hlídat, tak časem až dítko povyroste můžes i na nějakou nárazovou brigádu…
- Citovat
- Upravit
Jenže já se chci osamostatnit..snad to dopadne dobře…nechci být u rodičů furt.. a navíc by řešily kde je on..a já fakt nechci řikat že je zavřenej..:((
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angelll90 jak se osamostatnit bez peněz, to ti asi nikdo neporadí…a když jste s přítelem plánovali rodinu, to jste neplánovali, jak a kde a za co budete spolu bydlet a žít?
Kdybys měla být sama, tak finančně je to na azylák, tak buď ráda, že můžeš být u rodičů…záleží jaký budeš mít rodičák, ale jestli je to ta 4letá varianta, kdy klesneš časem na 3800, tak z toho samostatná fakt moc nebudeš…
- Citovat
- Upravit
Tak bych mela i narok na prispevky na bydleni, zivobyti..? kdyz bydlim u rodicu nepobiram nic..nemam na nic narok, protoze oba pracuji..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybys byla sama tak bys nárok měla…ovšem ty bys raděj do azyláku než u rodičů?
Nebo pak jedině podnájem s nějakou jinou maminkou…ovšem to je mnohem dražší - ne vždy najdeš někoho s kým si sedneš a podnájem není žádná dlouhodobá jistota - majitel může potřebovat byt pro někoho z rodiny a jsi venku hned. Navíc v podnájmu většinou nemáš trvalé bydliště, a když nemáš trvalé bydliště, tak ti zase nedají ty dávky…
- Citovat
- Upravit
Jj asi mas pravdu…jde videt ze s tim nejake zkusenosti mas..je to tezke v dnesni dobe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angelll90 Chápu, že je a bude opruz být u rodičů…ale jestli je přítel tak mladý jako Ty a nemá kde bydlet…tak bohužel, než se trochu vyhrabete, buďte rádi za střechu nad hlavou… Časem se Vám podaří určitě něco najít, jen musíte držet pospolu a makat na tom.
Držím palce ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, potřebovala bych radu…jsem v 5 měsíci, skoro 6.Ve 3 měsíci mě opustil přítel s tím, že dítě nechce, at se toho koukám zbavit a že nic platit nebude.No a já se dozvídám, že by mi měl správně dát na půlku výbavičky a na náklady spojené s těhu, ale nevím kam jít a kde se o to žádá a hlavně kdy. A co budou po mě asi všechno chtít? Bydlím sama ve svém bytě, kde mám trv. bydliště, platím nájem a zbydou mi 3.000 na měsíc protože jsem od začátku na neschopence kvůli vysokému tlaku.No a z těch 3000 mi nezbyde vůbec nic protože za něco musím být živa a nakupuji pro prcka, i když po bazarech protože na to prostě nemám. tak se ptám co dělat dál a jak to řešit a s kým. A kdy si mám jít žádat o nějaké příspěvky na bydlení atd a kam.Moc děkuju, snad někdo pomůže, je to moje noční můra
- Citovat
- Upravit
Já se obávám, že z otce dítěte nic nedostaneš, dokud ho nedáš k soudu - musíš si schovávat účtenky od věcí, co jsi dítěti kupovala, příp. co sis kupovala ty ve spojení s těhotenstvím. Po porodu ho budeš muset zažalovat o určení otcovstí, o alimenty a peníze na výbavičku. Taky máš nárok na aliementy nejen pro dítě, ale i pro sebe a to do dvou let dítěte. Ale soud se může táhnout, takže být tebou bych na to nespoléhala. A pak taky je třeba si uvědomit, že bude mít nejen povinnost platit (což mnoho tatínků odsouvá a neplatí), ale taky právo stýkat se s dítětem. Jinak po porodu bys mohla požádat o porodné. Předpokládám, že máš nárok na mateřskou, tudíž nastoupit na ní 6-8 týdnů před porodem a ke konci mateřské zažádat o rodičák. Až bude dítě na světě, můžeš skusit zažádat o přídavky na dítě - tam to zálaží podle tvého výdělku za minulou dobu. A co se týká příspěvku na bydlení - žádá se snad na sociálce, musíš doložit trvalé bydliště, řádné placení za minulé 3 měsíce, výši výdělku (hypotéka se do toho třeba nepočítá)a třeba bys na to dosáhla. Zkus si najít na netu kalkulačku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit