Svobodná matka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Věčná hledačka píše:
Hodně faktorů to ale ovlivňuje, není to tak jednoznačné, spousta lidí si dělá průšvihy sama, spousta je, bohužel, hozena do problému těmi druhými
přesně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Svobodná matka
Jsem svobodná matka 9.ti leté dcery. Zatím žijeme v domě otce mé dcery, kde ani jedna nemáme trvalý pobyt.Otec dcery trval na přepsání příjmení dcery po porodu, protože se jako svobodné matce narodila s mým příjmením, ale na přepsání trvalého pobytu jaksi netrval!!!Ten máme obě na adrese mých rodičů. Již dlouho zvažuji odchod od otce své dcery, protože vztah už dlouho nefunguje a o dceru se nestará…Já jsem 3.měsíc v novém zaměstnání, kde jsem zatím na dohodu o pracovní činnosti. Pokud bych se s dcerou odstěhovala od jejího otce do pronajatého bytu, na co jako svobodná matka mám nárok?
Děkuji za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otec je povinnen platit na dceru výživné, na to máte nárok. Pakliže se chcete stěhovat do pronájmu, je třeba hledat takový, který jste schopná utáhnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Svobodná matka
Děkuji za radu, ale tyhle informace dávno vím. Spíše mne zajímalo, zda mám nárok na příspěvek na bydlení a podle čeho se to posuzuje…A popř. na další nároky na příspěvky třeba na dítě a jeho potřeby, pokud otec neplatí, atd…Stejně jako naši Rómští občané, kteří si hojně pobírají veškeré příspěvky od státu a jsou jistě jako já vystudovaní, pracující a platící řádně daně, s čistým trestním rejstříkem, ale bohužel ne-příjemné životní situaci…Tak jakto, že někteří mají na příspěvky od státu nárok a někteří si musí najít byt, aby to utáhli
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to snad nemyslíte vážně. Máte snad pocit, že poběrači soc. dávek stát rozděluje na bílé, žluté, černé,… To je hodně hloupý argument.
Nicméně, když chcete odejít od otce svého dítěte tak předpokládám, že máte dobře promyšlené, zda vaše příjmy jsou dostatečné na to, abyste si pronajala byt. TP máte u rodičů, proč tedy nezvážíte společné bydlení s nimi? Co otec dítěte a jeho zodpovědnost? Kde je rozum vystudovaného člověka, který jaksi předpokládá, že když na to nemám, tak nechť to solí stát. Nezlobte se na mne, ale když chci něco mít, musím na to mít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Svobodná matka
Dost hloupá odpověď od studovaného člověka, který chce ostatním radit v tíživé životní situaci!!!A co ty matky, které se s dětmi ocitnou na ulici!!!Těm taky říkáte, že na to musí mít, aby měly kde bydlet a vyhodíte je i s dětmi pod most!!!Prosím Vás, vemte rozum do hrsti a opravdu raďte jak máte!!!
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anabelka2005 píše:
Dost hloupá odpověď od studovaného člověka, který chce ostatním radit v tíživé životní situaci!!!A co ty matky, které se s dětmi ocitnou na ulici!!!Těm taky říkáte, že na to musí mít, aby měly kde bydlet a vyhodíte je i s dětmi pod most!!!Prosím Vás, vemte rozum do hrsti a opravdu raďte jak máte!!!
Děkuji.
Vykřičníky si nechte od cesty. Vypovídají mnohé o vzdělání pisatele. Máte výše odkazy na oficiální stránky ministerstva. Jste studovaný člověk, jistě pochopíte psaný text.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Svobodná matka
Mockrát děkuji za konečně slušnou radu!!!Některé rady tady jsou opravdu ubohé!!!S takovou pomocí se nedivím, že někteří skáčou z mostu nebo jinak ukončí svůj život!!!Protože to nejsou rady, ale sprosté urážky! Že když něco chcete, musíte na to mít!!!Kdybych na to měla, tak se tady nepátrám po radách!!!Bože, kde to žijeme!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anabelko2005. Nikterak jsem Vás neurážela, což se o Vaší narážce na jistou minoritní skupinu nedá říct. Svou odpovědí jsem Vám jinými slovy chtěla říct, že ony nejrůznější příspěvky jsou prioritně určeny lidem, kteří se nacházejí ve velmi složité situaci( nemoc, úmrtí živitele, agrese,..)Tam mají své opodstatnění a nelze proti tomu nic namítat. Ale nepovažuji za závažný důvod to, že se rozcházíte s partnerem či manželem. Důsledky takového rozhodnutí si musíte řešit vy dva, potažmo žádat o pomoc rodinu či přátele. Je to Váš život, Vaše zodpovědnost a Vaše dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit