Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Snopy123 píše: Více
Myslím, že je to tím, že jistá část obyvatelstva si za covidu zvkla ignorovat naprosto všechna pravidla ![]()
@Liberalissima píše: Více
protože ta pravidla byla zhusta nesmyslná? nosit roušku v přírodě, nosit roušku ve vlastním autě, zákaz překročit okres, když dojíždíš do práce 11 km a je v jiném okrese, a spousta dalších hňupovin
@stinga Jo některá pravidla byla na hlavu, ale to nemusí znamenat, že budu nerespektovat vše dál.
Dávat nemocné dítě do školních zařízení a posílat ho na tréninky / kroužky je sobecké a nezodpovědné vůči dalším lidem.
@Keyllah píše: Více
Mame to stejne a je to od členité krční mandle kde se porad udržují ložiska zánětu i po přeléčeni ma to opravdu hodně deti včetně těch mých..po 10 roce je klid blby je ze dite tim pádem nemůže dělat žádný sport protože je porad na hromadě
@Snopy123 píše: Více
to ano, to souhlasím, mé dítě bylo také po celou dobu školky víc doma, než ve školce, 3 týdny doma, týden ve školce a tak pořád dokola
S naším prckem jsme si zažili naprosto to samé. První i druhý rok ve školce byl u nás přesně tenhle model - týden tam, tři týdny doma. Člověk do nich cpe vitamíny horem dolem, ale jakmile ve třídě někdo pšíkne, hned to má. Upřímně, změna školky podle mě moc nepomůže, usmrkané děti jsou bohužel všude.
Nám nakonec pomohla věc, která mě původně vůbec nenapadla. Prostředí přímo u nás doma. Zjistila jsem totiž, že se nám ty bacily a viry neustále točily v bytě a prcek se vlastně nemohl nikdy stoprocentně doléčit, protože to doma pořád dýchal z plyšáků, koberců a vzduchu. A pak jsme to samozřejmě chytili i my, mladší sourozenec a pořád dokola.
Takže za mě i doma hodně větrat, často dezinfikovat, pozor na kontakt mezi sourozenci (ikdyž vím, že tomu prostě nejde zabránit), často prát, měnit povlečení, ručníky,… my vyzkoušeli v zimě, po obzvlášť náročném chřipkovém kolotoči dokonce i čištění ozónem . To je takový plyn, který se dostane do každé skulinky a spolehlivě zničí všechny viry, bakterie i případné zárodky plísní, co doma máš nasáklé třeba v polstrování nebo schované za skříní.
Máte doma třeba víc koberců, závěsů, spoustu plyšáků nebo i lehce vyšší vlhkost, kde by se vám tyhle viry mohly držet a komplikovat mu to doléčení?
@Al35 píše: Více
Mému je 10 a zatím klid není
nejhorší je toto jarní počasí, stačí aby někde přeběhl bez čepice a do hodiny smrká, kašle a pořád chodí čůrat. Vyzkoušela jsem všechny možné vitamíny a je to marné. ![]()