Už jsem zoufalá, můj 4letý syn je neustále nemocný

59
6.3.26 07:35

Syn 4 roky, furt nemocný

Maminky, už jsem fakt zoufalá. Syn (4 roky) chodí druhým rokem do školky a pořád se to opakuje dokola – zvládne týden ve školce a pak je 2–3 týdny doma nemocný.
Snažím se ho vždy opravdu doléčit a ještě ho nechávám chvíli doma, aby si imunita odpočinula. Pak ho pošlu do školky, vydrží tam týden a celé kolečko rýma–kašel začíná znovu.

Nemá nic vážného, jen klasickou dětskou rýmu a kašel. Antibiotika měl zatím jen jednou, ale i tak mi to přijde už hodně. Všude čtu, že první rok ve školce je nejhorší a pak se to zlepší, ale u nás se ani druhým rokem nic nezlepšilo.
Navíc u nás ve školce chodí i nemocné děti s rýmou a kašlem a učitelky rodičům nic neřeknou. Tak už přemýšlím, jestli nemáme zkusit jinou školku, kde nemocné děti posílají domů.

S doktorkou jsem to řešila a říkala, že je to běžné – klasické dětské virózy. Mně to ale moc běžné nepřijde, když jsme pořád zavření doma. Dokonce jsem byla i s ním i na imunologii a dle krevních testů nemá oslabenou imunitu.

Už jsme vyzkoušeli snad všechny doplňky stravy. Pravidelně dávám vitamín D, C, zinek a probiotika.
Máte to někdo podobně? Zlepšilo se to časem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7457
6.3.26 07:41

Je to opravdu kašel? nebo je to jen takový ten kašel kdy zatéká rýma a z toho kašle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.26 07:42

Ano, jsme na tom uplne stejne. S tim posilanim domu, podle me by to nepomohlo, stejne v te skupine bude nekdo kdo je uz infekcni a treba jeste bez priznaku, a u nas staci opravdu kontalt s jednou takovou osobou a je to v haji. Behem doby kdy je syn doma a treba uz jen dolecujeme, staci jedem detsky koutek v obchodaku nebo nekde, cesta mhd, navsteva muzea, proste prakticky jakakoli navsteva uzavrene budovy s lidmi, a je znovu nemocny. Podle doktoru taky uplne zdravy celkove, byl taky vsude mozne na vysetreni. Ma jen mirne zvetsenou nosni mandli, ale to pry odpovida opakovanym infekcim a na operaci to neni urcite. Takze zijemd naprosto izolovany zivot, nemuzu ho vzit ma zadnou akci pro deti, nic, s detmi kontakt jen venku na hristi, a tak tyden s mesice skolka kam se jde nakazit. Je to uplne zoufale, asi by bylo lepsi s nim byt doma.

• Citovat
  • Upravit
3207
6.3.26 07:45

U nás chodí x tý a lepší to není. Teď tam tedy vydržel 2 týdny, ale stejně padnul a to jich bylo 8 ve třídě. Před byl doma 3 týdny s chřipkou, tu tedy chytil od nás.
Loňský rok tam prakticky říjen-březen nebyl. Pak konečně teplo, tak 3× po sobě donesl nějakou blicí virozou a zakončil to sedmou nemocí. Jo vlastně ještě stihnul 5 nemoc mezi tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3207
6.3.26 07:48

Jo u nás děti s rýmou se taky nějak moc neřeší, pokud nemají fakt rýmu. Letos tedy tam někdy v lednu/ únoru visela mega cedule, že se ve školce neustále točí rýma a popis, jak taková rýma vypadá a že i průhledná rýma je infekční. Ať si laskavě nemocné děti nechají doma.
Zažila jsem maminku, která byla doma na rodičovské, ale stejně dala dítě do školky, i když ho ráno trochu bolelo bříško a byl nějaký divný. Řekla, že kdyžtak pro něj přijde. No a už u svačiny se poblil. :nevim: A samozřejmě tu virózu jsme pak měli doma taky.
Syn je teď nemocný od chlapečka, který poslední den jarních prázdnin ve školce „nevypadal zdravě“. No maminka je doma na RP, tak dítě o jarnákách ve školce. :nevim:
To že nevypadal zdravě mi potvrdila učitelka, nebyla to moje domněnka.
Asi to vypadá zaujatě, ale mě to už docela štve. Stačilo by někdy použít mozek.
Ona rýma nemusí být i pro druhé 2× pšíknutí.

Tu kontrolu jsme měli v soukromé školce a řekla bych, že to bylo lepší. Určitě tam byl méně nemocný než ve státním zařízení.
Ale spíš to bylo i menším počtem dětí a asi rodiče si to i víc hlídali, protože to stálo dost peněz a tedy i jsme rýmu měli ve smlouvě - že prostě ne.
Obecně na nemoce nejlepší byla lesní školka, kdy ty děti byly z 90% celý dny venku (akorát odpočívat chodili do „místnosti“), takže ty bacily se tam tolik nešířily.
Nevím totiž jak v jíných školkách, ale u nás v těch státních je šílené vedro, přetopeno. Suchý vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
6.3.26 08:40

U nás to byl koloběh: 3dny ve školce, zbytek doma a další týden doma. Pak zase tři dny ve školce. Dcera byla velmi hubená, ze všeho prochladla a nastydla a i se silným imuntním systémem měla pořád rýmu, ze které kašlala. Nakonec nám na imunologii psali imunor a to pomohlo. Ale virózy, angíny a onemocnění s teplotou neměla skoro nikdy. Zlepšilo se to až v devíti letech! A stále nosí o vrstvu oblečení víc, než spolužáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28950
6.3.26 09:05

Syn byl nemocný pořád, od miminka stačilo, abychom šli nakoupit a už měl teplotu :roll: zlepšilo se to až po léčbě imunomodulátory někdy v 11-12 letech, ted už bývá nemocný párkrát do roka a jen takové ty virozky. Nejzdravější byl za covidu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
6.3.26 09:07

Zlepšilo se to po 3 letech 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
6.3.26 09:17

Máme dítě s podobnou frekvencí: taky jí budou 4 roky, v kolektivu je od dvou let, časem se nemocnost výrazně zhoršila, než zlepšila. U nás byly teda i opakovaně atb a teploty 40+, i když to díky bohu poslední dobou polevilo.

Taky máme stejnou frekvenci: týden ve školce, tři týdny doma. Nemít HO, jsem dávno bez práce, takto to zatím odneslo jen naše zdraví tu neustálou dvojí směnu. Běžné to není, běžné je třeba týden školka, týden doma.

Nicméně my po roce teď vyfasovali žádanku alergoimuno, ozdravovna, a i během toho roku už se stihly nějaké základní odběry a ORL. Takže za mě problém je u vás laxní pediatra :think:

Příspěvek upraven 06.03.26 v 09:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
6.3.26 09:17

Zlepšilo se to až s nástupem do školy. Aledo té doby zhruba od října do března vždycky mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.26 09:42

Každé dítě si tímhle obdobím musí projít, je to přirozenej proces budování a posilování imunity. Prvorozená marodila docela jako miminko a školku pak zvládla překvapivě dobře. Ta mladší byla dobrá ještě celej první rok ve školce, ale tohle promořovaní přišlo ten druhý rok, který taky prakticky odchodila v módu pár dní ve školce, dva týdny doma. Osobně nejsem zastáncem toho, že dítě které kýchne nebo zakašle má hned zůstat doma. Teď nemluvím o vysloveně na první pohled nemocných dětech, ale o takových těch běžně lehce nachlazených. Kolikrát by rodiče museli být doma z práce prakticky od podzimu do jara a hlavně, tohle je po celé generace neměnné…taky jsme to takhle měli a nikdo se nad tím tenkrát nepozastavoval. Od doby Covidu je to úplně extrémní, co se ze všeho dělá za vědu. Naštěstí chodíme do jedné z mála školek, kde k tomu mají zdravý přístup :palec:

• Citovat
  • Upravit
41283
6.3.26 09:46
@D3n1s4 píše: Více

tak pokud je to jen „dětský kašel a rýma“ bez teplot a bez antibiotik, tak ho necháváš až 3 týdny doma? :think: a dítko má opravdu ty tři týdny pořád stejný kašel a rýmu? :think: taková ta klasika je po týdnu pryč a dítko je ok, pokud je to u vás jinak, asi bych požadovala nějaké další vyšetření :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.26 09:52
@Anonymní píše: Více

Přesně tak! A hlavně všechny tyhle běžný virózy jsou pro jinak zdravý děti naprosto bez vážných následků.
Nám třeba ve školce ve třídě předškoláků i řekli, že běžný nachlazení bez teploty není důvodem opakovaných absencí ve školce. Že o rok později ve škole to taky takhle nebudeme řešit, což je pravda. I tam kolikrát mají některé děti rýmu a kašel od října do dubna.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.26 09:55

Měli jsme to i s antibiotiky 5× ročně od batolete. Nakonec jsme se asi v 5 letech dostali na alergologii. Po zaléčení alergií zdravé a úplně jiné (neutrápené) dítě. :zed:

• Citovat
  • Upravit
8
6.3.26 09:59

Měli jsme to stejné, syn byl nemocný dva krát do měsíce a já už nevěděla co je špatně. Ale po roku se to upravilo, prostě když je poprvé v tom kolektivu tak chytne každou nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí