Syn a jeho vzteklost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.7.19 10:40

@lucynka25 syn se také mlátí a pak to po mě chce pofoukat. Říkám, že bebinka, který si udělá sám, mu nepofoukám. Jinak jsem ho odvedla do vedlejšíhl pokoje už nesčeknetrát, e vždy hned s řevem přiběhne. Tohle u nás nefunguje. A hrozně těžko se ignoruje, když za mnou pořád leze, snaží se ke mě vetřít a když bych ho chtěla pomazlit, tak uteče. Prostě nevím :-(

• Citovat
  • Upravit
21593
4.7.19 10:41
@lucynka25 píše:
@warita dělám to podobně, jsem pevná jak skála, ale ten řev je šílenej..nějak pořád nechápe, že to prostě nevyjde a skáče, dupe a řve jak bych jí vraždila i hodinu..to už i sousedka na mě vyjela co jí dělám a že jsem špatná matka, ale o d ní mě to netankujem je taková pošahaná a jak se tam hádá ona s dcerou..no bez komentáře.
A ještě dodám, že právě u nás nepomáhá nic, dostat na zadek, někam vykázat, studená sprcha..je to vždycky horší. Proto už valim k psychologovi co s ní..doktorka pořád říka, že z toho vyroste, ale jak mám ty děti 2, nemám čas pořád jen řešit jí a její vzteklinyPříspěvek upraven 04.07.19 v 10:11

jo jo, zname. Mala dokaze jecet, jako bych ji vrazdila. Ale zatim to neni az takovy extrem. Dost casto dela sceny kdyz je unavena, nebo ma hlad ci oboji. A nekdy ma den blbec… nebo tyden. Jsem zvedava, co ti poradi psycholog

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
4.7.19 10:42

Ještě dodám, že tresty - ať už jakékoliv, i fyzické, neměly absolutně efekt. Ona v tom záchvatu vzteku absolutně nevnímala, nebyla schopná přestat ani když sama chtěla, kdy už byla fyzicky vyčerpaná, neuměla se ovládat, cloumaly jí emoce. Tohle není vztek proto, aby něčeho dosáhla, ale přetlak emocí. Musela tu energii ze sebe dostat ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650

@murra Je fakt že děti mám jenom dvě a to druhé naštěstí ještě k období vzdoru nedorostlo, ale mě vždycky přišlo rychlejší zbalit vztekající se batole do podpaží a odejít s ním, ale o mě všichni říkají že jsem dost drsná, uvidím jak mě vyškolí moje malá dcerka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Anonymní píše:
@lucynka25 syn se také mlátí a pak to po mě chce pofoukat. Říkám, že bebinka, který si udělá sám, mu nepofoukám. Jinak jsem ho odvedla do vedlejšíhl pokoje už nesčeknetrát, e vždy hned s řevem přiběhne. Tohle u nás nefunguje. A hrozně těžko se ignoruje, když za mnou pořád leze, snaží se ke mě vetřít a když bych ho chtěla pomazlit, tak uteče. Prostě nevím :-(

Zavři ho v pokoji. Tak to dělám já. Zavřu ho a má smůlu. Prostě ho od sebe oddělím. Nemazlim a ignoruju.

• Citovat
  • Upravit
22877
4.7.19 10:47

Je nas celkem dost, by me zajímalo, zda ma uz nekdo dite vetsi, ktere z toho vyrostlo nebo co pomohlo :think:

Zakladatelko taky mi dcera rika, ze chce maminku a kdyz ji chci obejmout, tak at jdu pryc a dokola dokola..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
4.7.19 10:48
@Anonymní píše:
Zavři ho v pokoji. Tak to dělám já. Zavřu ho a má smůlu. Prostě ho od sebe oddělím. Nemazlim a ignoruju.

Dcera je schopna kopat do dveri 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
4.7.19 10:57

Teda holky, začínám se děsit, co nás čeká. Náš frajer tohle začíná dělat už teď, je mu 20 měsíců. Strašně rád se mnou uklízí a vlastně by chtěl všechno dělat sám a běda, když třeba zapnu pračku dřív, než se ho zeptám. Jen ty scény ještě netrvají tak dlouho, většinou do 15 minut :nevim: ale dělá to taky jen se mnou, s manželem a kýmkoliv jiným je úplné zlatíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
4.7.19 10:59

@lucynka25 Ano, potvrzuju, ze z toho opravdu vyrostou :-) Nekdo se z obdobi vzdoru dostane ve trech letech a nekdo az v peti, ale opravdu z toho vyrostou. Nerikam, ze uz se pak nikdy nevztekaji, ale je to uz jine, neni to kvuli nesmyslum, nejsou to silene sceny a da se s nimi o tom mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.7.19 11:01
@lucynka25 píše:
Dcera je schopna kopat do dveri 8o

to moje dela taky. Varianta je postavit do kouta. Kout muze kopat kolik chce.

Argument samozrejme je, ze v tom koute nechce zustat. A tady prichazi ke slovu vydrz. Dite privedu do kouta, postavim, vysvetlim, ze tam ted bude stat 5min a muze odejit, az ja reknu, ze muze. Dite se pokusi samozrejme utect. Dvolim udelat par kroku, odchytim, dovedu do kouta znova. Dite opakuje odbihani. Ja opakuju privedeni zpatky do kouta. Tuhle hru se da hrat klidne i hodinu, hodinu a pul, pokud dite na ten trest neni zvykle. Drive ci pozdeji to vzda, postoji si v koutu tech 5 pozadovanych minut. Pri dalsim vykazani do kouta mozna zase bude klast odpor, ale uz to nebude hodina, bude to treba 20min. Po nejakem case uz bude naucene, ze kdyz ma odejit do kouta, nejlepsi je tam odejit hned a mit to za sebou.

Takto se dite uci nefyzickou formou, ze kdyz rodic neco rekne, tak to PLATI!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.19 11:05

@lucynka25 taky kope do dveří, věší se na kliku, ječí… Pokud není ve dveřích sklo, tak to nevidím jako problém. Párkrát ve vzteku vyházel skříně.
@Aduš8 u nás to je od toho roku a půl až doteď. Super je to, že už se většinu nevali venku a je to lepší v tom, že se nevzteka 20× za den, ale třeba už jen 5×.

• Citovat
  • Upravit
14376
4.7.19 11:08
@Aduš8 u nás to je od toho roku a půl až doteď. Super je to, že už se většinu nevali venku a je to lepší v tom, že se nevzteka 20× za den, ale třeba už jen 5×.

Tak to mě uklidňuje, že to je normální :) no, za dva týdny se mu narodí ségra, tak se máme na co těšit :mrgreen: snad ho to o to dřív přejde 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.7.19 11:08
@acimedaca píše:
no sprcha a na zadek většinou nepomáhají - chce to zkusit pochopit, proč to dělá, né jí za to trestat :think:

studenou sprchu jsem jeste nezkousela a ani nemam v planu. Co ale pomaha na prolomeni hysteraku je otreni oblicejicka mokrym studenym rucnikem. Neni to zamysleno jako trest, spis je to pomoc diteti se vzpamatovat a probrat se z amoku. Vetsinou se pak uklidni a pak ho clovek muze pritulit, aby se douklidnilo laskou. Zatim jsem to udelala jenom 2×. Fakt to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
4.7.19 11:11

Pamatuju, ze jednou jsem sla s detmi na chvili ven a 4lety se 30 minut s revem valel na chodniku, protoze nechtel ven. Pak se zklidnil a 30 minut si bez problemu hral a po oznameni, ze jdeme domu se dalsich 30 minut valel na chodniku, protoze nechtel domu… :zed:
Ted je mu 5,5 a uz to nedela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.7.19 11:14

Spíš než klasického psychologa bych zkusila videotréning interakcí - tím že se řeší přímo to, jak kdo na koho reaguje, tak to je výrazně praktičtější a efektivnější, než chodit někam hovořit a malovat.

http://spin-vti.cz/…-vti-trenera

Pokud by si chtěla něco číst, tak https://obchod.portal.cz/…uji-hranice/
https://obchod.portal.cz/…chova-kluku/

A teda v tomhle věku už by se měl do výchovy víc zapojit jeho otec - s tím, že prsotě budou trávit čas po svém, bez tvé přítomnosti a bez tvého dozoru a laskavé asistence, s tím že tvůj muž si holt projde fází, kdy si jednak bude muset vytyčovat hranice se synem a druhak hledat činnost, která je společně bude bavit.

Chodí do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect