Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@LaPaloma píše:
No, já jen aby mu nevěřila, že to doma umí, když to ve škole nedá. To je nesmysl.
Navíc tahle zakladatelka psala, že se syn nechce učit s otcem ani matematiku.. atd., neumí mu poručit.
Tak tomu klidne ver, protoze to mozny je. Ze doma umi a ve skole to neda, neni to nic vyjimecnyho, znam par takovych, jednoho dost osobne.. doma se nadrti, umi a druhej den ve skole vi prd..
@Russet píše:
Myslíš boleslavskou Škodovku? Řekla bych, že je tam docela nával, soudě podle loňského roku. Problém měli i trojkaři. Ale uvidíš, třeba při přijímačkách zazáří.
Přijímačky na škod učňák nejsou, berou dle známek
@Aletheia píše:
A není pozdě to řešit v pololetí 9. ročníku?To už je snad podaná i přihláška, ne?
Ne není, rozhodující je celá osmička a půlka devátý
Pokud jsi si jistá, že to syn umí, zkuste toto:
Co máme jako rodiče dělat v případě, že nesouhlasíme se známkou na vysvědčení?
V takovýchto případech je třeba postupovat v souladu se školským zákonem, který v ustanovení § 52 a 53 (týká se základních škol), resp. v § 69 (týká se středních škol) školského zákona stanovuje opravné prostředky, a to následujícím způsobem:
Má-li zákonný zástupce žáka pochybnosti o správnosti hodnocení na konci prvního nebo druhého pololetí, může do 3 pracovních dnů ode dne, kdy se o hodnocení prokazatelně dozvěděl, nejpozději však do 3 pracovních dnů ode dne vydání vysvědčení, požádat ředitele školy o přezkoumání výsledků hodnocení žáka; je-li vyučujícím žáka v daném předmětu ředitel školy, krajský úřad. Pokud není dále stanoveno jinak, ředitel školy nebo krajský úřad nařídí komisionální přezkoušení žáka, které se koná nejpozději do 14 dnů od doručení žádosti nebo v termínu dohodnutém se zákonným zástupcem žáka. Česká školní inspekce poskytne součinnost na žádost ředitele školy nebo krajského úřadu.
@LaPaloma píše:
No, já jen aby mu nevěřila, že to doma umí, když to ve škole nedá. To je nesmysl.
Navíc tahle zakladatelka psala, že se syn nechce učit s otcem ani matematiku.. atd., neumí mu poručit.
Umí manžel se s ním učí a umí to
@Bábrdl píše:![]()
![]()
![]()
Tos trefila.Někdy by měl člověk přemýšlet, než něco kvakne, ze
Děvčata, uklidněte se. Já mám dost povedené kvítko. Stojím nad ní denně a dohlížím na učení, protože jinak se na to vybodne. Taky není hloupá, ale je flink a lenoch. Před týdnem se vztekala nad češtinou tak, že jsem jí seřvala za to chování, pak jsem se s ní učila, což mně stálo dost sil a nervů, ale test dala na dvojku, což nám stačí. Jinak by to bylo horší, protože to neuměla dostatečně. Honíme známky na vysvědčení stejně jako zakladatelka, protože nechci ubírat body za hodnocení prospěchu ze základky.
To samé má dělat uplakaná zakladatelka už od září, stejně jako já. A synovi poručit. Což se u nich dle přechozí diskuze neděje.
Tady žádný plácání po ramenou nepomůže.
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám syna v deváté třídě. Má ADHD. Tento rok prochází pubertou, která je v plném rozpuku. Hloupý není. Učení doma co se naučí umí. Matiku umí a fyziku taky. Manžel se věnuje s ním těmto předmětům. Jenže na začátku školy frajeřil, že vše zvládne sám a nachytal samé špatné známky. Matiku stáhnul na trojku, dějepis taky, ale fyziku přesto, že doma umí ve škole napíše test blbě. Takže mu vychází čtyřka. Vždy jsem si myslela, že půjde na střední, pak sem se smířila s tím, že né a vybrali jsme tedy učňák škodovku. Je to učňák na dobré úrovni. No jo, áe teď se obávám, že ho nevezmou s jednou čtyřkou. Jsem z toho moc smutná, chci pro něj to nejlepší, aby se dobře vyučil, pak si našel práci, která ho bude bavit a uživí ho. Ve škodovce, když se vyučí, tak jim nabídnou práci. Máme tam synovce a je moc spokojený. Je vyučený a plat má fajn a i celkově. Já nevim, ale asi to moc hrotim? Nebo je to normální, že je to pro mě tak důležitý, aby syn neměl tu čtyřku a do škodovky se dostal? Jak to prožíváte vy? Rodiče deváťáků? Děkuji
Ahojky to, že má ADHD opravdu neznamená, že je hloupý tyto děti bývají často nadprůměrně inteligentní. Sama jsem ADHD jako dítě měla, a 4ku na vysvědčení jsem měla taky a ne jednu
šla jsem.na učňák, potom jsem si dodělala dva roky maturitu a 3 roky vysokou. Vystudovala jsem nakonec předškolní pedagogiku 😄 Je to jen na něm, co ho bude bavit a jak daleko to dotáhne
mě ve všem taky hodně podporovali rodiče, to pro mě bylo v té době asi nejdůležitější.
Což podporu z vaší strany určitě má, hlavně by si měl zvolit sám co chce dělat časem, mě rodiče taky do ničeho nenutili a to, že chci dělat s dětmi jsem zjistila až v 17-19 cca
a šla si za svým a rodiče mě ve všem podpořili..
Nehrotila bych to vůbec. Nějak bylo, nějak bude. Musíš mu věřit. ![]()
Teď už je prd platný nad tím bědovat. Příští týden se uzavírají známky, takže ty bych nechal osudu a snažil se z něj vydolovat něco aspoň pro ty přijímačky. Ale ono je to obecně s ADHD těžký. Z části ty známky nedělá schválně. A i kdyby ho do té škodovky nevzali, tak se svět nezboří. Dneska je potřeba řemeslníků ve všech odvětvích a ve všech odvětvích by po něm sáhli všema deseti a měl by se jak prase v žitě. Učňák není ostuda.
Jinak jsem ale zklamán. Tahle diskuse jede už půl hodiny a ještě se tu neobjevila Meh, aby si postěžovala jak bídný život má s těma svýma nevděčnicema ![]()
@Satiaa píše:
Ahojky to, že má ADHD opravdu neznamená, že je hloupý tyto děti bývají často nadprůměrně inteligentní. Sama jsem ADHD jako dítě měla, a 4ku na vysvědčení jsem měla taky a ne jednušla jsem.na učňák, potom jsem si dodělala dva roky maturitu a 3 roky vysokou. Vystudovala jsem nakonec předškolní pedagogiku 😄 Je to jen na něm, co ho bude bavit a jak daleko to dotáhne
mě ve všem taky hodně podporovali rodiče, to pro mě bylo v té době asi nejdůležitější.
Což podporu z vaší strany určitě má, hlavně by si měl zvolit sám co chce dělat časem, mě rodiče taky do ničeho nenutili a to, že chci dělat s dětmi jsem zjistila až v 17-19 cca
a šla si za svým a rodiče mě ve všem podpořili..
Nehrotila bych to vůbec. Nějak bylo, nějak bude. Musíš mu věřit.
Děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Na učňák ano, ale skodovka je,, lepší” co sem slyšea se čtyřkou asi ne
Kamarád se dostal na gympl se dvema trojkama, já bych se s ním ucila ale nehrotila bych to a zkusila treba i prumyslovku
@fera21 píše:
Teď už je prd platný nad tím bědovat. Příští týden se uzavírají známky, takže ty bych nechal osudu a snažil se z něj vydolovat něco aspoň pro ty přijímačky. Ale ono je to obecně s ADHD těžký. Z části ty známky nedělá schválně. A i kdyby ho do té škodovky nevzali, tak se svět nezboří. Dneska je potřeba řemeslníků ve všech odvětvích a ve všech odvětvích by po něm sáhli všema deseti a měl by se jak prase v žitě. Učňák není ostuda.Jinak jsem ale zklamán. Tahle diskuse jede už půl hodiny a ještě se tu neobjevila Meh, aby si postěžovala jak bídný život má s těma svýma nevděčnicema
Děkuji
@Anonymní píše:
No ale uz je skoro pulka ledna, nebude za chvili pololetní vysvědčení? ![]()
Příspěvek upraven 12.01.20 v 22:25
@Anonymní píše:
Umí manžel se s ním učí a umí to
Tak se s ním učte i fyziku, to je skoro lehčí než matematika. Ale minule jsi psala, že neumí ani tu matematiku.
@darekp
Taky jsem měla úplně ten samy problém
to učivo musí totiž pochopit logicky a ne se to šprtat na zpaměť. Jiná to smysl nemá, já třeba nikdy nepochopila matematiku a drtit jsem se mohla jak jsem. chtěla, ale nic
na druhy den jsem zase nic nevěděla..
@Anonymní píše:
Přijímačky na škod učňák nejsou, berou dle známek
@Anonymní píše:
Každopádně druhou přihlášku směřovat tam, kam se jistě dostane. Třeba ho první neúspěch nakopne. Že to flinkání na 4 není zrovna k něčemu. Škodovka si právě může vybírat. Je tam hrozný nával. Znám dvě děti, co se tam nedostaly.