Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Děkuji
Není vůbec za co, jsem ráda, že jsem tě alespoň malinko uklidnila 😊 ![]()
Jenže on má ty svoje chvíle, kdy se nesoustředí, nejde mu to a jestli to měl i u té fyziky ![]()
@a12 píše:
No ale uz je skoro pulka ledna, nebude za chvili pololetní vysvědčení?Příspěvek upraven 12.01.20 v 22:25
No právě bude ![]()
@Anonymní píše:
No právě bude
Si myslis, ze to ted narychlo dožene? ![]()
@a12 píše:
Si myslis, ze to ted narychlo dožene?
Matiku dohnal a fyziku už asi skoro jistě ne ![]()
Spíš si potřebuji pokecat… jsem z toho smutná, ale zase záleží na něm jak s tím naloží
@welovefashion píše:
Kamarád se dostal na gympl se dvema trojkama, já bych se s ním ucila ale nehrotila bych to a zkusila treba i prumyslovku
Tak třeba průmka v Boleslavi čtyřkaře z matiky a fyziky nebere vůbec.
@a12 tak ted prave pred pololetim bude nejvic pisemek a testů, ne? Tak kdyby se mu zadarilo, troba by to jeste stahl na trojku, zalezi, kolik maj znamek a jakych.. pokud to je sama ctyrka, tak to samozrejme nedozene..
@Russet píše:
Tak třeba průmka v Boleslavi čtyřkaře z matiky a fyziky nebere vůbec.
Průmka v Bolce je hodně špatná, to raději ať udělá dobré řemeslo
@Anonymní píše:
Z matiky teď dostal čtyři jedničky takže učení o vánocích zabralo. Fyziku se s ním muž učí, celé to uměl a teď dostal čtyřku
Pak je nervák anebo psali z něčeho, co se neučil.
Moje dcera chce na průmyslovku, všude je strašný přetlak, i na tu v Mladé Boleslavi. Je to takové divné, ona fyziku zvládá, chemii taky, ale kouše se na geometrické představivosti u logických úloh. A čeština jí nebaví, je to k podělání. Nějakou formu poruchy pozornosti má také, ale já si na to papíry od doktorů nevzala.
Pomáhá jen dohled a systematičnost, klidně i tvrdší důraz na poslušnost a nátlak, aby se učila. Ona je pak ráda, že dostane důležitou jedničku. Ty sama vidíš, že když přitlačíte, tak to jde. Do zkoušek je 2 měsíce, může se to ještě naučit.
Já vůbec nedoufám, že pokud by se ta moje nedostala do školy, kam chce, že se najde nějaká alternativa. Budeme z toho vyřízení všichni.
@LaPaloma píše:
Pak je nervák anebo psali z něčeho, co se neučil.
Moje dcera chce na průmyslovku, všude je strašný přetlak, i na tu v Mladé Boleslavi. Je to takové divné, ona fyziku zvládá, chemii taky, ale kouše se na geometrické představivosti u logických úloh. A čeština jí nebaví, je to k podělání. Nějakou formu poruchy pozornosti má také, ale já si na to papíry od doktorů nevzala.
Pomáhá jen dohled a systematičnost, klidně i tvrdší důraz na poslušnost a nátlak, aby se učila. Ona je pak ráda, že dostane důležitou jedničku. Ty sama vidíš, že když přitlačíte, tak to jde. Do zkoušek je 2 měsíce, může se to ještě naučit.
Já vůbec nedoufám, že pokud by se ta moje nedostala do školy, kam chce, že se najde nějaká alternativa. Budeme z toho vyřízení všichni.
Nechceme střední ale učňák tam se tkoušky nedělají. Hele průmka v Bolce má dost špatnou pověst
Muj bratranek se se ctyrkou ze zakladky na ucnak do Skodovky pred tremi lety nedostal.
@Pajka89 píše:
Muj bratranek se se ctyrkou ze zakladky na ucnak do Skodovky pred tremi lety nedostal.
A nevíš na jaký obor?
@Anonymní píše:
Nechceme střední ale učňák tam se tkoušky nedělají. Hele průmka v Bolce má dost špatnou pověst
No, tak to dík za info. Tu jsem měla v záloze, kam bychom volali, pokud by se nedostala do Prahy. Ale je blbý, že se mi to tak zužuje. Zas tak moc škol není a my gympl moc nechceme.
Z matiky teď dostal čtyři jedničky takže učení o vánocích zabralo. Fyziku se s ním muž učí, celé to uměl a teď dostal čtyřku