Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Norae píše:
@Netopirek nevim, moje deti byly dycky zvykle spat i u kravalu, vzdyt bych s nima nikam nemohla…
Tak moje ne. Ale já už jsem od malička učila, že v místnosti nemůžou řvát jak se jim chce.
@beruska9 jo, kdyz mu vecer ctu pohadku, tak je nauceny lezet a poslouchat a kdyz zacne blbnout, tak ho zarazim, ze ma byt v klidu
no, stezuji si a rikaji ze s nim mam nekam zajit, kam presne, to netusim, ozvala jsem se te nasi psycholozce kam chodime se starsim ![]()
@Netopirek on ale nerve. On si hraje, zpiva si, vyklada si, a je proste takovy hlasity, ma takove vyjadrovani ![]()
@Norae píše:
@truelly psycholozky jsem se na rady ptala, ta mi rekla, ze je maly v pohode a normalni, ze si musi akorat zvyknout, a ze podle ni se ucitelky snazi sehnat dalsi asistentku, protoze vi, ze pro starsiho jsem ji sehnala (ale ten ma PAS), tak doufaji, ze se mu to zase povede a budou mit min prace…muzeme trenovat to, ze ma byt potichu kdyz se spi, ale on je hlasity a emocionalni proste cely den, tak nejak od prirody… to mu mam zakazat si zpivat?
A ty ho doma nechavas rusit ostatni?
Taky mam strasi dite ne uplne neurotypicke, a kdyz se potrebuje soustredit, nenechavam mladsi dite kolem neho delat bordel..stejne tak, kdyz jeden spi, druhy nesmi rvat
edit: docetla jsem…rvat myslim obecne delat hluk. Kdyz to druhe rusi v momente jejich prace nebo odpocinku, tak je jedno, jestli to je operni arie nebo jekot.
Příspěvek upraven 11.09.23 v 18:29
@topazio píše:
Chudáci hlavně děti okolo.
Zakladatelka musí syna naučit, že svět se netočí jen kolem něj, musí se naučit fungovat ve společnosti. Zatím to vypadá, že rostl jako dříví v lese a mohl všechno. Neví, co může a co ne. Bohužel zatím neumí fungovat v kolektivu.
Ano, taky to tak vidím. To dítě to bude mít strašně těžký. A nejen on, své si užijí i děti okolo. O učitelkách nemluvě.
@Norae píše:
@Netopirek on ale nerve. On si hraje, zpiva si, vyklada si, a je proste takovy hlasity, ma takove vyjadrovani
A tos ho nemohla od mala učit, že nemůže být tak hlasitý, že to jiným lidem vadí? Prostě jsi zanedbala výchovu a teď ti vadí, že někoho tvé dítě obtěžuje. Začni mu doma vysvětlovat, jak se má chovat
@topazio jo, jasne, byl 3,5 roku zavreny doma, nikdy jsme s nim nevychazeli ven, tady si mohl delat co chce a ted najednou jsme ho vypustili do prirody… prosimte, ja s nim muzu jit v klidu do obchodu, veme si maly kosik, ja mu podavam zbozi, on si je hezky uklada, prodavacky hezky pozdravi atd… je proste temperamentni a nenecha si do vseho kecat, jednou se mu to treba bude i hodit…
@Norae píše:
@topazio jo, jasne, byl 3,5 roku zavreny doma, nikdy jsme s nim nevychazeli ven, tady si mohl delat co chce a ted najednou jsme ho vypustili do prirody… prosimte, ja s nim muzu jit v klidu do obchodu, veme si maly kosik, ja mu podavam zbozi, on si je hezky uklada, prodavacky hezky pozdravi atd… je proste temperamentni a nenecha si do vseho kecat, jednou se mu to treba bude i hodit…
V čem se mu bude hodit buranské bezohledné chování? ![]()
@Norae píše:
@Netopirek on ale nerve. On si hraje, zpiva si, vyklada si, a je proste takovy hlasity, ma takove vyjadrovani
No a když je čas odpočinku, tak jsme prostě potichu. Já jsem takhle odmalička učila i děti, že se ztišíme i na chodbě, protože je to slyšet do dalších bytů a může tam odpočívat nějaká babička, že si potichu povídáme třeba ve frontě na poště nebo v čekárně u doktora, abychom nerušili ostatní. Když dítě odpovědělo nahlas, prostě jsem dala najevo, že není vhodné místo. Před nástupem do školky jsme si říkali, kdy se jak chovat. Kdybys měla první dítě, tak si řeknu, že je to pro tebe nové, ale vždyť jsi přeci věděla, jak to ve školce chodí, nebyl důvod to dítě nepřipravit.
@Norae píše:
@beruska9 jo, kdyz mu vecer ctu pohadku, tak je nauceny lezet a poslouchat a kdyz zacne blbnout, tak ho zarazim, ze ma byt v kliduno, stezuji si a rikaji ze s nim mam nekam zajit, kam presne, to netusim, ozvala jsem se te nasi psycholozce kam chodime se starsim
No je mozne, ze pokud znaji tvoje starsi dite s PAS, tak (mozna opravnene, mozna ne) cichaji, ze mladsi taky nemusi byt uplne v norme a o to vic to hroti. Pokid nemas v okoli nikoho jineho, nez tu vasi psycholozku, tak jim aspon rekni, ze jsi konzultovala a ze to prozatim na nic extra nevidi a ze mate naplanovane sezeni po novem roce no…a zatim dal trenuj ![]()
@Norae píše:
Tvoje dítě nemá do všeho co kecat. To je nevychovanost. Byl zavřený doma? Měli jste ho socializovat a ne, aby si dělal, co chtěl. Takové dítě je peklo.
@Pitaya1 Minimalne nemaji tihle lidi problemy se sebevedomim, maji vetsi tah na branku, jsou kreativnejsi, lepe navazuji kontakty. Oproti sedym mysim ucetnim napriklad.
@topazio píše:
Tvoje dítě nemá do všeho co kecat. To je nevychovanost. Byl zavřený doma? Měli jste ho socializovat a ne, aby si dělal, co chtěl. Takové dítě je peklo.
Nauc se cist.
@Norae píše:
No tak když ti to nevadí, tak mu pořiď chůvu. Hezky jeden na jednoho. Nebo dětskou skupinu max. 3 děti na 1 učitelku.
Prostě 20 dětí na 1 až 2 učitelky + asistentka je hrozně moc. Ty děti musí umět fungovat. Nemůžeš to 1 jediné dítě furt překřikovat, okřikovat ať neruší, dalších 19, které už mají dost a chtějí spát.
@VitaminC píše:
@Pitaya1 Minimalne nemaji tihle lidi problemy se sebevedomim, maji vetsi tah na branku, jsou kreativnejsi, lepe navazuji kontakty. Oproti sedym mysim ucetnim napriklad.
Což bych neřekla, že se děje plošně a že všichni, s kým taková osoba naváže kontakt, je z toho kontaktu nadšená.