Syn je jiný …

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
27.4.23 11:42
@Anonymní píše:
On je i strašně systematický. Všechno musí jít dle správného postupu. Vždycky jsme si říkali, že z toho vyroste, ale často mu už musím říkat ať mě pořád za něco nenapomíná, že mě to potom mrzí.
!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.4.23 11:43
@arinecka píše:
No hele, nezlob se na mě, ale někde u vás stala chyba. Tvůj syn péruje tebe, tátu, nadává psovi, komanduje kamarádku, že má doma nepořádek, vše musí být podle něj. Ale hloupej je ten, komu se to nezdá normální? Takhle budeš mluvit i s učitelkou, až jí syn bude rovnat do latě, že takhle nemá dělat tohle a tamto? Proč s chlapem děláte, jako by nic, když syn přijde ze školky, a má připomínky k úklidu? Necháte ho nadávat psovi? On si na něm chladí žáhu, a tobě to snad nakone přijde roztomilé :? Neskutečný.

Snad tu netrollí.
Jestli ne, tak tady snad ani nejde o nějakou poruchu ale opravdu o nevychovanost. A rodiče stojí za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33373
27.4.23 11:51
@topazio píše:
Snad tu netrollí.
Jestli ne, tak tady snad ani nejde o nějakou poruchu ale opravdu o nevychovanost. A rodiče stojí za nic.

Taky bych řekla. Každé dítě zkouší, kam až může zajít, a když se mu nenastavěj hranice, tak jde dál. Tady se ustupuje, přehlíží a omlouvá. Ale je to prostě gentleman a roztomilost sama. Mně na jeho chování nic roztomilého nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.4.23 11:52

Mne cim dal vic prijde, ze to paradoxne zpusobila jakasi az posedla touha po dokonalosti, byt ta slusna, fer, spravedliva rodina, s dokonale vychovanym ditetem… Az se to takhle prehnalo.
Proto rikam psychologa i pro zakladatelku, at to s nim probere.

Dcera mi taky rekne „mami, to se nerika“ a ja na to „jsem nastvana, tak si zanadavam“ - ne ze sklapnu paty a mas pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
27.4.23 12:28
@Lucie_Sx píše:
Mne cim dal vic prijde, ze to paradoxne zpusobila jakasi az posedla touha po dokonalosti, byt ta slusna, fer, spravedliva rodina, s dokonale vychovanym ditetem… Az se to takhle prehnalo.
Proto rikam psychologa i pro zakladatelku, at to s nim probere.Dcera mi taky rekne „mami, to se nerika“ a ja na to „jsem nastvana, tak si zanadavam“ - ne ze sklapnu paty a mas pravdu.

Moje pubertální dítko ví, že matka nemá ráda vulgarity, tak pro jistotu matku ohleduplně informuje, že bude citovat nevhodná slova :mrgreen: ale rozhodně jsem nikdy netvrdila, že nikdy nikdo a nikde, protože je to stále o úhlu pohledu.

S dítkem školkového věku jsme byli na návštěvě a nastal problém, protože moje dítě si ulevovalo ježíši a podobně, tedy dle matky naprosto vhodně, jenže přítomná matka byla věřící a dotklo se jí to, že by takhle moje dítě mluvit nemělo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.23 18:45

Dneska jsem byla na semináři, který byl určený pro rodiče nadaných dětí. Tam psycholožka vysvětlovala, že nadané děti se často jeví jako autisté, protože často poučují, trvají si na svých pravidlech. Casto jsou vnímané jako drzé. Vzpomněla jsem si na tuto diskuzi.
Postupně z toho vyrostou. Velký problém nadaných dětí může být i v nerovnoměrném vývoji. Takže v určitém ohledu mohou být na 10 let, ale sociálně a emočně třeba na 5 let. Z toho vyplývá hodně problémů. Naše dítě bylo v 5 letech sociálně a emočně na 3 roky, v určitém ohledu bylo i na 10 let. Placal se v tom slušně. Dodnes hodí scénu, jak kdyby mu bylo tak 5. Máme pětiletého synovce a určité projevy mají totožné a to je našemu už o hodně víc.
My našemu dítěti dlouhodobě vysvětlujeme, že nemá poučovat, radit, žalovat, ale stejně to dělá. Stejně jako se popálí o ryzovar a další týden udělá to stejné.
Taky musím dobře hlídat, na co se dívá, protože špatné pořady mu působí nespavost a noční můry.
Taky už učitelce vysvětloval, že na toto se dívat nesmí. Poslala ho mimo třídu.
Než dojde k popletení kyticek, nejsem zakladatelka, jen mám podobné dítě.

• Citovat
  • Upravit
1844
27.4.23 20:34
@Anonymní píše:
Dneska jsem byla na semináři, který byl určený pro rodiče nadaných dětí. Tam psycholožka vysvětlovala, že nadané děti se často jeví jako autisté, protože často poučují, trvají si na svých pravidlech. Casto jsou vnímané jako drzé. Vzpomněla jsem si na tuto diskuzi.
Postupně z toho vyrostou. Velký problém nadaných dětí může být i v nerovnoměrném vývoji. Takže v určitém ohledu mohou být na 10 let, ale sociálně a emočně třeba na 5 let. Z toho vyplývá hodně problémů. Naše dítě bylo v 5 letech sociálně a emočně na 3 roky, v určitém ohledu bylo i na 10 let. Placal se v tom slušně. Dodnes hodí scénu, jak kdyby mu bylo tak 5. Máme pětiletého synovce a určité projevy mají totožné a to je našemu už o hodně víc.
My našemu dítěti dlouhodobě vysvětlujeme, že nemá poučovat, radit, žalovat, ale stejně to dělá. Stejně jako se popálí o ryzovar a další týden udělá to stejné.
Taky musím dobře hlídat, na co se dívá, protože špatné pořady mu působí nespavost a noční můry.
Než dojde k popletení kyticek, nejsem zakladatelka, jen mám podobné dítě.

Já jsem zakladatelce už napsala, že její dítko má vysoké IQ a že jejím úkolem bude v něm vypěstovat to EQ, které mu chybí (protože pomáhá druhým atd., takže mu chybí jen něco) - aby se hošíkovi lépe fungovalo. To samé jí napsala ještě jedna pisatelka, ještě přede mnou. Zakladatelka na to nic z toho nereagovala. Zato zcela zbytečně rozporuje odpovědi dalších uživatelek, které ji spílejí, rozebírají prkotiny atd. :D, jakoby se s nimi chtěla hádat.
Tak co si mám o ní myslet? Hloupá? Nebo fakt troll? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.23 20:42
@Keyllah píše:
mě tedy zaujalo, a dvakrát jsem se na to zakladatelky ptala, jak vypadá to, když jde šestiletý syn „vynadat“ otci za bordel nebo když jde „vynadat“ psovi :think: popravdě mi připadá jako úlet, když se dospělý krčí, že mu šestiletý dítko bude nadávat, že má doma nepořádek…by mě v životě nenapadlo toto mamince říct :think:

A mně by to přišlo úplně v pohodě. Nevidím na tom nic špatného. Doma žijeme všichni, tak nevidím problém v tom, když se i dítě vyjádří k tomu, jaké to doma je. Pokud se mu doma nelíbí bordel, nezdá se mi nic špatného na tom, že to řekne.
Pokud by to ale bylo tak, že by se ho zakladatelka bála (krčila se), tak to by úlet už docela byl. Však reakce na to můžou být různé, není třeba se bát. Mně by to nevadilo, ale určitě bych úklid zcela nepodřídila jeho potřebám. Třeba bych mu řekla, že tam bordel skutečně, že mě samotné to vadí, ale nemám čas uklízet tak, aby to bylo doma vždy uklizené. A že si potřebuju taky odpočinout. A zeptala bych se ho, co mu vadí nejvíc, že na to bych si dávala pozor. A dohodla bych se s ním, že mi bude s úklidem pomáhat/spokojí se s tím, že na něj budu míň času. Nebo mu dám třeba na výběr, s čím mi pomůže/co oželí, abych na ten úklid měla víc času. Prostě rozhovor o našich potřebách a hledání řešení pro obě strany.
Navíc šestileté dítě je ještě malé, teprve se učí, jak něco vhodně formulovat a sociálním normám a taktnosti. A má ještě nárok na to být bezprostřední.

• Citovat
  • Upravit
56505
27.4.23 21:16

Její dítě není nadané. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.23 21:56
@topazio píše:
Její dítě není nadané. :lol:

Jak víš, že není nadané? Ty ho znáš? A máš nějakou představu, co si pod pojmem nadání a mimořádné nadání představit? Četla jsi nějakou odbornou publikaci na tohle téma? Nebo alespoň odborný článek? Já doma nadané dítě mám (a hádám, že to mladší také bude nadané). Přečetla jsem o nadání spoustu věcí, ať už odborných či výpovědi rodičů nadaných dětí, a tu možnost nadání tam docela vidím.

• Citovat
  • Upravit
1257
27.4.23 23:04
@Anonymní píše:
Já se omlouvám, ale vážně už na některé komentáře nemám energii ani chuť odpovídat. Ano, syn je nestandardní a nenecháme to být, ale některé uživatelky zde mají taky vyjadřování, které slušnému chování není podobné. Synovi je čerstvých 6, máme prostor jeho chování řešit, ale zde jsou dospělé osoby, které neumí jednat s dospělými a takt mají horší než to dítě.

Docela koukam, jakou ti dávají čočku a vůbec není důvod proč. Pokud má někdo standardní dite, tak se proste nedokáže vcitit do role rodiče s diagnozou.
Já vidět tvého syna, jak někde něco rovna a trvá na tom, ze to musí být seřazeno of největšího po nejmenší, tak se moc zasmeju.
Můj syn má PAS. Intelektem spis lehce opožděný, ale tuto nepruznost a nepochopení sociálních situaci má taky.
Jinak, dignozu má potvrzenou od vícero psychologu, a každém mi řekl, ze to na něm není tolik vidět. On je totiž typ sociální - zvláštní. Má rad deti s lidi, chce si s dětmi hrát. Tvůj syn mi přijde jako asperger, který je taky pro sociální, ale má rigidní chování spojené s OCD a nedokáže být flexibilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.23 23:49
@tlustyhrosik píše:
Docela koukam, jakou ti dávají čočku a vůbec není důvod proč. Pokud má někdo standardní dite, tak se proste nedokáže vcitit do role rodiče s diagnozou.
Já vidět tvého syna, jak někde něco rovna a trvá na tom, ze to musí být seřazeno of největšího po nejmenší, tak se moc zasmeju.
Můj syn má PAS. Intelektem spis lehce opožděný, ale tuto nepruznost a nepochopení sociálních situaci má taky.
Jinak, dignozu má potvrzenou od vícero psychologu, a každém mi řekl, ze to na něm není tolik vidět. On je totiž typ sociální - zvláštní. Má rad deti s lidi, chce si s dětmi hrát. Tvůj syn mi přijde jako asperger, který je taky pro sociální, ale má rigidní chování spojené s OCD a nedokáže být flexibilní.
@Anonymní píše:
Než dojde k popletení kyticek, nejsem zakladatelka, jen mám podobné dítě.

Děkuji za předání vlastních zkušeností či postřehů. Já se rozhodla na negativní komentáře v této diskuzi už nereagovat. Chvíli jsem přemýšlela, že ji nechám uzavřít, ale pak jsem od toho ustoupila. Mám svědomí čisté, co se výchovy syna týče. Pokud někomu přijde nevychovaný nebo hloupý, tak každý má právo na svůj názor. Já si svůj názor o některých uživatelkách udělala také. Syn je inteligentní chlapec a zatímco s IQ už se člověk rodí, EQ můžeme budovat. Těší mě pozitivní komentáře a vím, že můj syn není jediné nestandardní dítě na světě. Říkám si, že jsme mohli řešit mnohem vážnější problémy a vlastně máme štěstí. Máme v okolí několik autistických dětí a to co řeším je oproti tomu “malichernost”. Syn je přesně takový jaký má být a my můžeme jenom pomoct, abychom ho nasměroval na správnou cestu. Teď řešíme psychologa a následně plánuji řešit i konzultaci ve SPC.

• Citovat
  • Upravit
Janli
28.4.23 08:23
@Anonymní píše:
Jak víš, že není nadané? Ty ho znáš? A máš nějakou představu, co si pod pojmem nadání a mimořádné nadání představit? Četla jsi nějakou odbornou publikaci na tohle téma? Nebo alespoň odborný článek? Já doma nadané dítě mám (a hádám, že to mladší také bude nadané). Přečetla jsem o nadání spoustu věcí, ať už odborných či výpovědi rodičů nadaných dětí, a tu možnost nadání tam docela vidím.

A jak víš ty, že je? Vždyť nic takovýho zakladatelka nepsala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.23 09:10
@Janli píše:

Já to nevím, a proto celou dobu mluvím o možnosti, že by za tím mohlo stát nadání. Nikde jsem netvrdila, že nadaný je. Zakladatelka řeší, jestli by za jeho chováním mohla být nějaká diagnóza. A mne i některé další napadlo, že kromě PAS a OCD by to mohlo být nadání. Že zakladatelka nepíše o tom, že by byl kluk nadaný, to není směrodatné. Je mu šest, u většiny dětí se na to přijde až ve škole. Ostatně, není moc zařízení, která by zvládala diagnostiku v předškolním věku. A u spousty dětí se na to nadání vůbec nepřijde. Kromě toho zakladatelka psala, že dle psycholožky sice dlouho nemluvil, ale zase v jiných věcech byl napřed. (Pro info: že začal mluvit později nic neznamená, nadané děti zpravidla buď mluví hodně brzo nebo hodně pozdě.)

• Citovat
  • Upravit
148283
28.4.23 11:50
@Janli píše:

To tu nevíme nikdo. Tedy až na topazio. Ta už se rozhodla že není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí