Syn je jiný …

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5487
27.4.23 09:05

Já myslím, že nejlépe ti poradí někdo, kdo to dítě zná osobně. Tohle těžko radit z pár vět. U psychologa jste byli, tak po pár letech na kontrolu asi nebude od věci.
Myslím, že možná bude jednou ženatý, když si najde stejnou. Nestejná by to asi nevydržela. 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.23 10:09
@Anonymní píše:
Ahoj, jak už z názvu diskuze vyplývá, můj syn se chováním liší, od svých vrstevníků. Je zlatý, každý vám řekne, že je bezproblémový a já ho beru jako dítě za odměnu, ale chováním je prostě jiný a pořad nevím čím to je.

Syn je extrémně pořádkumilovný a to až moc. Dám pár příkladů…Měl oslavu narozenin, která končila ve 20:30 a já ho poslala po oslavě spát, že uklidíme spolu na druhý den. Syn spát nešel, začal z pokojíku odnášet věci do kuchyně a do 22 hod. pokojík uklízel, dokud nevypadal jako před oslavou… Jeho pokojík jsem nikdy nemusela uklízet, je to nejčistší místo v domě… Když ho hlídá kamarádka, dojde k ní a prohlásí, že tam má bordel, i když se jedná o běžný provozní nepořádek… Kamkoli dojde na návštěvu, než odejde všechno na co sáhl srovná sám od sebe na místo… Minule si kamarád u nich doma sundal z police brčka, vzal si jedno, brčka nechal ležet na zemi a odešel. Syn si stoupnul na židli a balík brček vrátil na místo… V pokojíku měl dvě stěny modré a donutil nás vymalovat na bílo, protože bílá je hezká a čistá. Teď by chtěl vyměnit dřevěnou podlahu za bílou, protože všechno bílé prý bude krásné… Nesnese jedinou špinavou kapičku na oblečení, okamžitě se musí převléct… Když večer uklidím, ráno si toho hned všimne a chválí mě…

Nikdo nesmí říct jediné sprosté slovo, i dospělým cizím lidem za “ty vole” vynadá, že takové věci se nesmí říkat…

Synovi je čerstvě 6 a toto chování má odjakživa. Je společenský, strašně hodné dítě, ale říkám si jestli nemá nějakou poruchu. Jako dítě je za odměnu, ale mít takového dospělého chlapa, tak ho reklamuju. Já ani manžel nijak zvlášť pořádek neřešíme, jednou za 2 týdny k nám chodí dokonce uklízečka, protože mě úklid nebaví…

Ahoj, kromě zmiňovaných diagnóz mě ještě napadlo, že by to mohlo souviset s nadáním. Nadané děti mají některé rysy společně s dětmi s PAS, např. různou smyslovou přecitlivělost. Pak by ten úklid a bílá barva mohl být hlavně o nějakém esterickém cítění. Já ho třeba úplně chápu, byť se mi doma udržovat pořádek zrovna dvakrát nevede, tak můžu říct, že mám taky oblíbenou bílou barvu a mám ráda, pokud je vše na svém místě. A pokud prostory vypadají vzdušně. A jo, prostě se v bordelu blbě cítím, nemám ráda. Vadí mi i takový ten provozní nepořádek. Nebo když k sobě neladí nábytek. Prostě až moc velká spousta vjemů, až moc velká roztříštěnost prostoru. A až moc hledání, pokud chci něco najít.
Dostala jsi tu docela dost sodu, tak bych jen chtěla říct, že já to zase tak černě nevidím. Určitě se najdou lidé, kterým tvůj syn nesedne. Ale to je v pořádku, každý nesedne každému. Rozmazlený mi nepřijde, ani roztomilý. Přijde mi prostě svůj a odvážný. A to se mi líbí. Kdyby mi řekl, že doma mám bordel, tak bych mu dala za pravdu, protože ho tam většinou máme. Pokud by mi chtěl doma uklidit, byla bych spokojená. Ohledně výmalby, mám syna ještě mladšímu a přišlo mi úplně samozřejmé, že je výběr barev v pokojíku na něm. Syn sice až tolik neuklízí, ale na tu estetiku je zaměřený dost, takže je pro něj důležité, jaké to v pokojíku má. Takže si ho z velké části vymaloval sám, aby to bylo podle něj. A hned řešil, jak pokojík vyzdobit. Největší újma byla, že jsme zapomněli koupit nástěnku a rámečky na fotky. Mimochodem, když jsem mu kdyby ukazovala fotky ze školky, do které bude chodit, jeho první hláška byla:„To je ale bordel“. A taky má řeči, pokud někdo mluví sprostě. Nebo dělá něco, co nemá. Třeba na pohřbu někomu vysvětloval, že je nevhodně oblečený. A co jako, nevhodně oblečený byl. Holt když nedodržuji pravidla nebo se chovám nějak nevhodně, tak musím počítat s tím, že se někdo ozve. Hovínkovou akci tvého syna naprosto schvaluji. Po pejskovi se má uklízet.
Zkus se podívat do skupiny na fcb „nadané deti“, tak se řeší různé podivné chování a jsou tam u rodiče nadaných dětí s PAS a OCD. Třeba někdo bude mít dobrou radu, jak to řešit.

• Citovat
  • Upravit
2427
27.4.23 10:11

Mi přijde v pohodě, akorát bych ho začala učit, že někdy je lepší věci neříkat nahlas. Např. o tom bordelu u cizích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.4.23 10:27
@Anonymní píše:
Ahoj, jak už z názvu diskuze vyplývá, můj syn se chováním liší, od svých vrstevníků. Je zlatý, každý vám řekne, že je bezproblémový a já ho beru jako dítě za odměnu, ale chováním je prostě jiný a pořad nevím čím to je.

Syn je extrémně pořádkumilovný a to až moc. Dám pár příkladů…Měl oslavu narozenin, která končila ve 20:30 a já ho poslala po oslavě spát, že uklidíme spolu na druhý den. Syn spát nešel, začal z pokojíku odnášet věci do kuchyně a do 22 hod. pokojík uklízel, dokud nevypadal jako před oslavou… Jeho pokojík jsem nikdy nemusela uklízet, je to nejčistší místo v domě… Když ho hlídá kamarádka, dojde k ní a prohlásí, že tam má bordel, i když se jedná o běžný provozní nepořádek… Kamkoli dojde na návštěvu, než odejde všechno na co sáhl srovná sám od sebe na místo… Minule si kamarád u nich doma sundal z police brčka, vzal si jedno, brčka nechal ležet na zemi a odešel. Syn si stoupnul na židli a balík brček vrátil na místo… V pokojíku měl dvě stěny modré a donutil nás vymalovat na bílo, protože bílá je hezká a čistá. Teď by chtěl vyměnit dřevěnou podlahu za bílou, protože všechno bílé prý bude krásné… Nesnese jedinou špinavou kapičku na oblečení, okamžitě se musí převléct… Když večer uklidím, ráno si toho hned všimne a chválí mě…

Nikdo nesmí říct jediné sprosté slovo, i dospělým cizím lidem za “ty vole” vynadá :) , že takové věci se nesmí říkat…

Synovi je čerstvě 6 a toto chování má odjakživa. Je společenský, strašně hodné dítě, ale říkám si jestli nemá nějakou poruchu. Jako dítě je za odměnu, ale mít takového dospělého chlapa, tak ho reklamuju. Já ani manžel nijak zvlášť pořádek neřešíme, jednou za 2 týdny k nám chodí dokonce uklízečka, protože mě úklid nebaví…

No, tak se vratime k prvnimu prispevku, protoze on to opravdu NENI gentleman, ktery bere ohledy na ostatni, jak nam tu ted licis, opravdu to JE problem a opravdu to JE potreba resit :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33353
27.4.23 10:37
@Lucie_Sx píše:
No, tak se vratime k prvnimu prispevku, protoze on to opravdu NENI gentleman, ktery bere ohledy na ostatni, jak nam tu ted licis, opravdu to JE problem a opravdu to JE potreba resit :nevim:.

No právě, on vlastně vyžaduje, aby okolí bralo ohledy na něj. Donutil, nesnese, nikdo nesmí říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41052
27.4.23 10:46
@Lucie_Sx píše:
No, tak se vratime k prvnimu prispevku, protoze on to opravdu NENI gentleman, ktery bere ohledy na ostatni, jak nam tu ted licis, opravdu to JE problem a opravdu to JE potreba resit :nevim:.

mě tedy zaujalo, a dvakrát jsem se na to zakladatelky ptala, jak vypadá to, když jde šestiletý syn „vynadat“ otci za bordel nebo když jde „vynadat“ psovi :think: popravdě mi připadá jako úlet, když se dospělý krčí, že mu šestiletý dítko bude nadávat, že má doma nepořádek…by mě v životě nenapadlo toto mamince říct :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.4.23 11:05
@Lucie_Sx píše:

U nás doma se taky sprostě nemluví ale někdy se holt stane, že uteče sprosté slovo. Ale cizí kluk nemá lidem říkat, jak mají a nemají mluvit. Mluvit lidem do života. Za mě je nevychovaný. Tady je vidět, že zakladatelka není důsledná. I přes upozornění kluk jede svou. A dítě si taky nemůže dovolit napomínat rodiče. Nadávat psovi to je taky síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.4.23 11:08
@arinecka píše:
No právě, on vlastně vyžaduje, aby okolí bralo ohledy na něj. Donutil, nesnese, nikdo nesmí říct…

Ve škole tvrdě narazí. Zakladatelka bude pořád ve škole na koberečku. Jeho chování mu nikdo tolerovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.23 11:08
@Keyllah píše:
mě tedy zaujalo, a dvakrát jsem se na to zakladatelky ptala, jak vypadá to, když jde šestiletý syn „vynadat“ otci za bordel nebo když jde „vynadat“ psovi :think: popravdě mi připadá jako úlet, když se dospělý krčí, že mu šestiletý dítko bude nadávat, že má doma nepořádek…by mě v životě nenapadlo toto mamince říct :think:

Jak asi? Řekne, že takový nepořádek se nedělá. Nebo jak myslíš, že nadává šestileté dítě?

@Lucie_Sx píše:

Já syna řešit budu, ale je škoda, že sama nevidíš jak se chováš. Opravdu nejsi nejchytřejší člověk na světě a troufám si říct, že ani zde na webu, ale sama si tak očividně připadáš. Osobně takové chytré lidi také znám a ze zkušenosti nejsou nejoblíbenější.

• Citovat
  • Upravit
33353
27.4.23 11:12
@topazio píše:
Ve škole tvrdě narazí. Zakladatelka bude pořád ve škole na koberečku. Jeho chování mu nikdo tolerovat nebude.

To bude, ale kdyz tak ctu zakladatelky odpovedi, tak ucitelka dostane cocku, ze by se mela nad sebou zamyslet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41052
27.4.23 11:15
@Anonymní píše:
Naprosto s tebou souhlasím. O synovi říkám, že je gentelman. Ten kdyby si měl strhnout kýlu, tak musí odnést tašky s nákupem sám, abych se netahala. Když jde s manželem do obchodu, nikdy mi nezapomene vzít korbáčky, protože ví že je mám ráda. Denně mi opakuje, že mě miluje až do vesmíru a strašně rád se tulí…. Na druhou stranu mi bez problému řekne, že barva se kterou natírám dřevo se mu nelíbí. Udělá scénu, když dám do buchty jiný cukr než obvykle, protože ten co tam zrovna dávám a mám jediný doma mě tam nikdy dávat neviděl a tak tam podle něj určitě nepatří. Nejhorší je, když dojde ze školky a ptá se kdo udělal nepořádek, to se s manželem raději tváříme, že žádný nevidíme a jde vypadat pejskovi.

tak pokud ti toto přijde v pořádku :think: o tom, že vy dva dospělí raději mlčíte, než se postavit šestiletému dítěti, a necháte ho ve lži vynadat psovi…to ti přijde normální? obzvlášť když víš, že syn tomu věří a bere to vážně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.4.23 11:18
@Anonymní píše:
Já syna řešit budu, ale je škoda, že sama nevidíš jak se chováš. Opravdu nejsi nejchytřejší člověk na světě a troufám si říct, že ani zde na webu, ale sama si tak očividně připadáš. Osobně takové chytré lidi také znám a ze zkušenosti nejsou nejoblíbenější.

Ty necháš dítě, aby poučovalo psa a otce? :zed: Evidentně si ve výchově selhala. Pokud bys mu dávno řekla, že se tohle nedělá, tak by s tím přestal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.4.23 11:20

Zakladatelko, přiznej nám😉, že jsi troll. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105766
27.4.23 11:26
@Anonymní píše:

No a řekneš mu třeba, že pes tomu nerozumí a jaký způsobem se jedná se psem?
Nebo na to koukáš..jeziiis to je roztomilej chlapeček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33353
27.4.23 11:37
@Anonymní píše:

No hele, nezlob se na mě, ale někde u vás stala chyba. Tvůj syn péruje tebe, tátu, nadává psovi, komanduje kamarádku, že má doma nepořádek, vše musí být podle něj. Ale hloupej je ten, komu se to nezdá normální? Takhle budeš mluvit i s učitelkou, až jí syn bude rovnat do latě, že takhle nemá dělat tohle a tamto? Proč s chlapem děláte, jako by nic, když syn přijde ze školky, a má připomínky k úklidu? Necháte ho nadávat psovi? On si na něm chladí žáhu, a tobě to snad nakone přijde roztomilé :? Neskutečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí