Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Když se ušpiní jde se sám automaticky převléknout. Ví kde má v šatně své věci a neptá se, jestli může. Půl dne by ve špinavém triku nechodil. Po párty si uklidil. Vysvětlil mi, že mu ten nepořádek vadí, že by se mu v něm špatně spinkalo a já jeho vysvětlení akceptovala. Je to jeho pokojíček, jeho osobní prostor a chtěl se v něm cítit dobře. Na druhou stranu, v obýváku jsem mu řekla, že uklízet nebude, protože musí jít spinkat a také to akceptoval.
Spinkallo nespinkalo - Tvůj kluk má tolik energie?
@Anonymní píše:
On zase tak moc špinavý nechodí. To spíš, že mu někdy ukápne pití a vadí mu to, ale venku má Kubíka apod. a tyto láhve nekapou. Ve školce dle fotek a výtvorů běžně maluje barvami, ale nikdy nepřišel se špinavým tričkem. Jí od dvou let sám příborem a nepamatuji si, že bych někdy podle trika poznala, co měli k obědu (a to je prý oblíbenec pana kuchaře, protože si rád přidá). Na skluzavce se snad ještě neušpinil. Venku jančil, když byl menší a měl třeba zmrzlinu, ale na to jsem mu řekla, že pokud se chce převléknout půjdeme domů a už se vracet ven nebudeme. Vyřešili jsme to tak, že si kupuje menší zmrzlinu, aby nebyl špinavý.
No jasně. A nikdy neupadl, neměl špinavá kolena atd.
@Anna766 píše:
Připomínáš mi jednu bývalou kolegyni. Ta mi taky o mém nestandardním synovi řekla že ho moc rozmazluju a měla bych být na něj přísnější. Asi že by sem tam zařvat a jednu klukovi fláknout hodně vyřešilo.
Aničko, když to srovnas s diskuzí o autistovi, který siusedce prevraci popelnice a jeho matka ji nadává do krav, tak tady to maminka dítěte s ocd docela schytala, že ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Aničko, když to srovnas s diskuzí o autistovi, který siusedce prevraci popelnice a jeho matka ji nadává do krav, tak tady to maminka dítěte s ocd docela schytala, že
To bude pravděpodobně ta samá autorka. Pokud je to ta, co si myslím, ta žádné dítě nemá.
@Bubla Bůčková píše:
Aničko, když to srovnas s diskuzí o autistovi, který siusedce prevraci popelnice a jeho matka ji nadává do krav, tak tady to maminka dítěte s ocd docela schytala, že
Přesně to si celou dobu říkám taky.
@Akinee píše:
Přesně to si celou dobu říkám taky.
Jako občas je tu prostředí hodně toxické
No je třeba správně volit příběh, nejlépe psát za osobu, která mě štve.
@Bubla Bůčková píše:
Tak to pozor. O chlapci autistovi jsem neřekla nic zlého a ani si to o něm nemyslím.
Tak často jsem o něm přemýšlela ze strany matky, že by se mu mohlo něco stát, když ho špatně hlídají, až jsem dostala několikrát sprda, proč do toho tahám auto, silnici a podobně.
Třeba zoochybňovat jeho diagnózu, jak tam někdo předvedl, to bych si nedovolila.
@Takco píše:
No jasně. A nikdy neupadl, neměl špinavá kolena atd.
Mám pocit, že tu někdo trollí. ![]()
@Takco píše:
To bude pravděpodobně ta samá autorka. Pokud je to ta, co si myslím, ta žádné dítě nemá.
Opět troll?
Zakladatelko, dneska jsem byla venku s kamarádkami. Byly jsme tam 4 a všechny máme jiné děti. Každé naše dítě je unikát. Některé děti jsou „jen“ zvláštní, ale většina má různé diagnózy.
Nikdo nikoho neodsuzuje, všechny jsme s tím v pohodě. Navštěvujeme se i s dětmi. Dětem je od 5 do 13 let.
Takže za mě je jedno, jaké máš dítě, ale musíš se umět obklopit těmi správnými lidmi. Většina dětí časem pochopí, že se musí nějak chovat, aby nepoburovaly a vyrostou z nich dospělí a pokud budou mít kolem sebe ty správné lidi, budou spokojení.
Jedna z kamarádek má podobného manžela. Mají paní na úklid, on pracuje z domova a maji se velmi dobře.
Je to fajn chlap a nám nikomu nevadí, i když je tak trochu Sheldon.
Výhoda toho, že máš takové dítě, je ta, že většina lidí, co to nedává, odpadne sama a zůstanou skuteční přátelé. ![]()
Už mě opravdu unavuje, jak se tady zpochybňuje každé moje slovo. Jako malé dítě samozřejmě padal, ale také jsem psala, že do 3 let nemluvil. Dokud nemluvil, tak jsme opravdu neřešili jestli mu vadí špinavá kolena, protože nám to neuměl říct. Když upadl, řekli jsme mu ať se zase zvedne. Na rozdíl od jiných dětí po pádu většinou neplakal. Aktuálně nepadá, nevím jak jiné šestileté děti, ale naše jednoduše ne. Kolikrát spadl před dvěmi lety si už vážně nevzpomínám. Na stromy neleze, je na sebe opatrný a bojí se jezdit i na kole, takže raději využívá koloběžku.
Jsem tady jako jeden anonym. Pokud je tady další, nejspíš to nebudu já, když máme každý jinou kytičku.
Můj syn má spoustu energie a představte si, že je to běžné. Dítě, pokud je zdravé, má více energie, než dospělý člověk.
Tato diskuze mi mimochodem velmi pomohla. Zjistila jsem, že moje dítě je vychované dobře, protože sice je přehnaně upřímný pedant na úklid, ale není zlý, na rozdíl od spousty uživatelek tady. Z malého dítěte děláte pomalu monstrum, ale zkuste se podívat na svoje příspěvky. Jestli vás baví být na jiné lidi útočné, tak naopak vám chybí slušné vychování, empatie a nejspíš máte smutný život. Je rozdíl mezi konstruktivní kritikou, která se tady také našla (děkuji) a útokem na jinou osobu, kterého je v této diskuzi vážně hodně. Jestli si myslíte, že tím člověku pomůžete, tak nepomůžete. Jestli si myslíte, že tím člověku ublížíte, tak mu pouze ukazujete, že jste osoby, kterých názor nestojí ani za přečtení.
@Jeanette25 píše:
Ten popis sedí na mě. Mám ocd a úzkostnou poruchu. Ale neboj, táhne mi na 30 a žiju s manželem a dcerou. Někdy je život těžší, někdy zas ne
Děkuji za komentář. To moc ráda čtu a přeji ať se tobě i tvé rodině daří ![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelko, dneska jsem byla venku s kamarádkami. Byly jsme tam 4 a všechny máme jiné děti. Každé naše dítě je unikát. Některé děti jsou „jen“ zvláštní, ale většina má různé diagnózy.
Nikdo nikoho neodsuzuje, všechny jsme s tím v pohodě. Navštěvujeme se i s dětmi. Dětem je od 5 do 13 let.
Takže za mě je jedno, jaké máš dítě, ale musíš se umět obklopit těmi správnými lidmi. Většina dětí časem pochopí, že se musí nějak chovat, aby nepoburovaly a vyrostou z nich dospělí a pokud budou mít kolem sebe ty správné lidi, budou spokojení.
Jedna z kamarádek má podobného manžela. Mají paní na úklid, on pracuje z domova a maji se velmi dobře.
Je to fajn chlap a nám nikomu nevadí, i když je tak trochu Sheldon.
Výhoda toho, že máš takové dítě, je ta, že většina lidí, co to nedává, odpadne sama a zůstanou skuteční přátelé.
Také děkuji za povzbudivá slova a s těmi přáteli 100% souhlasím ![]()
@Anonymní píše:
Už mě opravdu unavuje, jak se tady zpochybňuje každé moje slovo. Jako malé dítě samozřejmě padal, ale také jsem psala, že do 3 let nemluvil. Dokud nemluvil, tak jsme opravdu neřešili jestli mu vadí špinavá kolena, protože nám to neuměl říct. Když upadl, řekli jsme mu ať se zase zvedne. Na rozdíl od jiných dětí po pádu většinou neplakal. Aktuálně nepadá, nevím jak jiné šestileté děti, ale naše jednoduše ne. Kolikrát spadl před dvěmi lety si už vážně nevzpomínám. Na stromy neleze, je na sebe opatrný a bojí se jezdit i na kole, takže raději využívá koloběžku.Jsem tady jako jeden anonym. Pokud je tady další, nejspíš to nebudu já, když máme každý jinou kytičku.
Můj syn má spoustu energie a představte si, že je to běžné. Dítě, pokud je zdravé, má více energie, než dospělý člověk.
Tato diskuze mi mimochodem velmi pomohla. Zjistila jsem, že moje dítě je vychované dobře, protože sice je přehnaně upřímný pedant na úklid, ale není zlý, na rozdíl od spousty uživatelek tady. Z malého dítěte děláte pomalu monstrum, ale zkuste se podívat na svoje příspěvky. Jestli vás baví být na jiné lidi útočné, tak naopak vám chybí slušné vychování, empatie a nejspíš máte smutný život. Je rozdíl mezi konstruktivní kritikou, která se tady také našla (děkuji) a útokem na jinou osobu, kterého je v této diskuzi vážně hodně. Jestli si myslíte, že tím člověku pomůžete, tak nepomůžete. Jestli si myslíte, že tím člověku ublížíte, tak mu pouze ukazujete, že jste osoby, kterých názor nestojí ani za přečtení.
No jednou ti bude chlap do života ![]()
Docela tu další generaci lituju