Syn je jiný …

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5943
25.4.23 18:02
@topazio píše:
Dítě i přes upozornění nemůže napomínat dospělé. Zakladatelka to musí řešit, jinak bude hůř.

Ne vždy se jedná o drzost. Za chováním je třeba vidět víc než formálně to, co je vyřčeno. To bychom mohli mluvit takto, že schizofrenik v atace je drzý a nevychovaný, mentálně retardovaný je drzý a nevychovaný, člověk s Turetovým syndromem je drzý a nevychovaný a člověk v kómatu se chová také neslušně, protože neodpovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
25.4.23 18:03
@Kriss Tina píše:
Jestli ty mu ten pohled na věci sama nezkreslujes :nevim: viz to YouTube, pominu li, ze se dá nastavit pouze dětská verze, kde jsou normálně pohádky, tak je tam i spousta užitečných věcí, hudba, filmy, audioknihy, povídání o různých tématech, návody ke všemu na co si vzpomeneš atd, takže je to poměrně užitečná aplikace a teď přijde do školy a bude za exota, protože někdo z dětí vychvali nějaké video z YouTube a tvoje dítě ho začne poučovat, ze je to špatné a ze tam říkají jen veci, co se nesmí :nevim:

Ne kazdymu ty pohadky ale prijdou vhodne, ze je to detske jeste neznamena, ze je to vhodne. I kreslene pohadky umi byt nasilne…kazdy ma hranici jinde. Ja uz jsem tam taky narazila na par vecix u kterych jsem si rikalay ze mi to teda neprijde vhodne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.4.23 18:07
@Anonymní píše:
Tvoje chování také není vhodné, tvoje reakce jsou útočné a nic nepřináší. Takže bych ti ráda vysvětlila, že na agresivní rady od tebe nadále nebudu reagovat a pokud bys přestala v této diskuzi přispívat, bylo by to z mého úhlu pohledu úplně nejlepší.

Uff, se mi úplně vybavila moje kamarádka. Ta je taky přehnaně korektní, taky důkladně vštěpuje svýmu dítěti ty “správný” životní postoje a přístupy. Nedovolila svýmu dítěti normálně prožít dětství. I její dítě si dovoluje komentovat dospělý, protože má pocit, že je na jejich úrovni. Její dítě nemá kamarády a s ní se taky scházíme hodně málo, nikdo na to nemá nervy. Psychologa potřebujete nutně oba, tvoje dítě potřebuje prožít aspoň trochu normální dětství a ty se naučit, jak to dítě vychovávat tak, aby dokázalo zapadnout do kolektivu. Na jeho problému máš bohužel obrovský podíl.

• Citovat
  • Upravit
26747
25.4.23 18:12
@Janli píše:
Uff, se mi úplně vybavila moje kamarádka. Ta je taky přehnaně korektní, taky důkladně vštěpuje svýmu dítěti ty “správný” životní postoje a přístupy. Nedovolila svýmu dítěti normálně prožít dětství. I její dítě si dovoluje komentovat dospělý, protože má pocit, že je na jejich úrovni. Její dítě nemá kamarády a s ní se taky scházíme hodně málo, nikdo na to nemá nervy. Psychologa potřebujete nutně oba, tvoje dítě potřebuje prožít aspoň trochu normální dětství a ty se naučit, jak to dítě vychovávat tak, aby dokázalo zapadnout do kolektivu. Na jeho problému máš bohužel obrovský podíl.

Ty myslíš, že ho tu nutnost uklízet naučila? Nebo jak konkrétně se řeší případ, kdy chceš někam odejít nebo něco dělat a dítě to chce nejdřív uklidit perfektně. Copak obráceně, to jsme všechny vysmate, dokud nebudou hračky v krabicích, tak nikam nejdeme, ale obráceně…jakože jestli tu lžičku odneses do myčky, tak nebude zmrzlina :nevim: rovnou říkám, na taktu zapracovat, to je jasný, ale jak si to celé myslela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.4.23 18:14
@Bubla Bůčková píše:
Ty myslíš, že ho tu nutnost uklízet naučila? Nebo jak konkrétně se řeší případ, kdy chceš někam odejít nebo něco dělat a dítě to chce nejdřív uklidit perfektně. Copak obráceně, to jsme všechny vysmate, dokud nebudou hračky v krabicích, tak nikam nejdeme, ale obráceně…jakože jestli tu lžičku odneses do myčky, tak nebude zmrzlina :nevim: rovnou říkám, na taktu zapracovat, to je jasný, ale jak si to celé myslela?

Nenaučila, to v tom dítěti je, ale buď ho vedeš k tomu, aby se učilo žít v normálním světě, nebo ho v tom podporuješ. A tady cítím to druhý……

• Citovat
  • Upravit
25036
25.4.23 18:16

Zakladatelko, nějak se z tvého příspěvku neda vyčíst, co chceš řešit? Syna nepredelas a otázka, jestli se s ním někdo někdy snese, asi spíš ne. Ale k čemu ti bude tahle informace? Stejně ho nezměnís. Za mě diskuse o ničem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25036
25.4.23 18:19
@Anonymní píše:
Z doslechu znám taky jednoho, co se takhle „zbláznil“ v dospívání, když mu zemřeli rodiče. Vše musel mít do puntíku. Žil sám.

No to si myslím. Vůbec se nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25036
25.4.23 18:20
@Takco píše:
A myje zachodky. :mrgreen:
Už jsi tu zas?

Troll?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
25.4.23 18:27

Teda koukám kolik se tu sešli empatických lidí 8o

Mám syna (čerstvě 3 roky), který je taky trochu specifický. Ví přesně, co nesmí dělat, ví proč to nesmí dělat, ale stejně si v některých situacích neumí pomoct. Pracujeme s tím, něco se zlepšuje, ale ne všechno.
A sama nevím, co mu říct třeba v situaci, kdy mu vštěpuju, že přecházíme vždycky jen na zelenou a musíme se rozhlídnout, a on denně kouká na lidi, co chodí na červenou a je z toho rozhozený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25036
25.4.23 18:29

@aanysek Já svým dětem říkám, že i dospělí lidé dělají chyby a že my jdeme na zelenou, protože nechceme, aby nás přejelo auto. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
25.4.23 18:34
@astoret píše:
Ne kazdymu ty pohadky ale prijdou vhodne, ze je to detske jeste neznamena, ze je to vhodne. I kreslene pohadky umi byt nasilne…kazdy ma hranici jinde. Ja uz jsem tam taky narazila na par vecix u kterych jsem si rikalay ze mi to teda neprijde vhodne..

Tak záleží jaké, syn tam kouká na prase pepu, binga apod. Ale o tom to nebylo, každý ať má hranici kde chce, ale já to myslela tak, ze očernit cely kanál, protože se mi nezdá nějaký obsah vhodný pro malé dítě mu muze pak způsobit zmatení. U syna ve skole třeba YouTube používají i během výuky, když bude mít zafixovano, ze je to cele špatně, tak ve skole bude leda tak zmatený a bude si říkat, proč učitelka, co ho má učit dobre věci, používá něco, o čem maminka říká, ze tam běží to, co se nesmí a neříká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.4.23 18:34
@MartinaIrena píše:
@aanysek Já svým dětem říkám, že i dospělí lidé dělají chyby a že my jdeme na zelenou, protože nechceme, aby nás přejelo auto. :kytka:

A tak dobrý, můj kluk by se tě okamžitě zeptal, proč ho auto neprejelo :nevim: ale tak už jsem zkušená, já říkám, že dostanou pokutu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
25.4.23 18:40
@aanysek píše:
Teda koukám kolik se tu sešli empatických lidí 8oMám syna (čerstvě 3 roky), který je taky trochu specifický. Ví přesně, co nesmí dělat, ví proč to nesmí dělat, ale stejně si v některých situacích neumí pomoct. Pracujeme s tím, něco se zlepšuje, ale ne všechno.
A sama nevím, co mu říct třeba v situaci, kdy mu vštěpuju, že přecházíme vždycky jen na zelenou a musíme se rozhlídnout, a on denně kouká na lidi, co chodí na červenou a je z toho rozhozený.

To je to nejjednodušší, děláme to takhle protože…, jiní to dělají jinak :nevim:

Už babička používala, když ostatní skočí z okna, tak ty taky? Případně tu neslušnou verzi. Já k tomu dítku přidávala, že má použít hlavu, to že to někdo dělá jinak, neznamená, že je to správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25036
25.4.23 18:43
@Bubla Bůčková píše:
A tak dobrý, můj kluk by se tě okamžitě zeptal, proč ho auto neprejelo :nevim: ale tak už jsem zkušená, já říkám, že dostanou pokutu :D

Proč ho nepřejelo? Měl štěstí. Příště ho mít nemusí. Mmchdm pokutu taky nedostane, pokud tam zrovna nestojí policajt. Navic ten to může řešit domluvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
25.4.23 18:47

Na rovinu pokud tak bude pokračovat tak skončí bez kamarádů. Ono je to hezký do určitého věku pak to začne být protivný.

Jo a bílou podlahu bych určitě nechtěla :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect