Syn je jiný …

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
25.4.23 17:16
@Anonymní píše:
Neporadila jsi jak. ;)
Ano, chová se nevhodně, ale do babyboxu už ho nenacpu.
Psycholožka nic neporadila.
Psycholožka v PPP taky ne.

Tak později čekej problémy. Ne každý si jeho chování nechá líbit. Změn psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 17:16
@topazio píše:
A co chceš slyšet? Opravdu chování tvého syna řeš. Není roztomilé.

Tvoje chování také není vhodné, tvoje reakce jsou útočné a nic nepřináší. Takže bych ti ráda vysvětlila, že na agresivní rady od tebe nadále nebudu reagovat a pokud bys přestala v této diskuzi přispívat, bylo by to z mého úhlu pohledu úplně nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
3998
25.4.23 17:17
@Anonymní píše:
Nevím co přijde příště a ty ber prosím v úvahu, že nějakým navážením se do mě nebo do mého syna nepomáháš ani neulehčuješ. Já chtěla konstruktivní diskuzi, nepotřebuju agresivní rady.

Já třeba tohle neberu jako ustupování. Ve svém pokojíku by se měl cítít dobře a může mluvit do výběru zařízení. já mám přesnej opak chaotika a bordeláře. V podpůrné skupině při PPP byl jeden takový chlapec, starší teda a bylo vidět, že už na sobě pracuje. Jeho mamka na rodičovské skupině říkala, že dobře jim fungují psaná pravidla, která mají doma vystavené a tak ho nemusí už ani upomínat, jen do té cedulky ťukne a už NEVYSVĚTLUJE, ale trvá na jejich dodržování. Když je zvládne dodržovat po určitý interval má za to nějaký domluvený bonus. Jakože se soustředí na posilování vhodného chování a pozitivní motivaci i psycholožka si to tam ohromně pochvalovala. Tak jsme se krapet inspirovali. Ještě prý největší potíže měl s autoritami a pseudoautoritami, s vrstevníky vůbec, on se totiž věkem naučil i dělat legraci sám ze sebe a to je odzbrojovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
25.4.23 17:19
@Anonymní píše:
Když mně přijde, že i chápe když mu něco říkám. Dám příklad. Před půl rokem jsme mu smazali YouTube, protože mi přišlo, že tam nic vhodného pro děti není. Vysvětlila jsem mu, že tam říkají/dělají věci které se neříkají/nedělají a není dobré je poslouchat/ vidět a akceptoval to. Teď když někdo zmíní YouTube, tak říká, že ho nemáme, protože tam říkali věci co se říkat nesmí. Jen tu taktnost ta jeho hlavička neumí správně pochopit.

Jestli ty mu ten pohled na věci sama nezkreslujes :nevim: viz to YouTube, pominu li, ze se dá nastavit pouze dětská verze, kde jsou normálně pohádky, tak je tam i spousta užitečných věcí, hudba, filmy, audioknihy, povídání o různých tématech, návody ke všemu na co si vzpomeneš atd, takže je to poměrně užitečná aplikace a teď přijde do školy a bude za exota, protože někdo z dětí vychvali nějaké video z YouTube a tvoje dítě ho začne poučovat, ze je to špatné a ze tam říkají jen veci, co se nesmí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
25.4.23 17:19
@VitaminC píše:
@topazio Ty sis dneska zadrela trisku do pr-dele?Příspěvek upraven 25.04.23 v 17:16

Tam ji máš ty. Jsi vulgární.
Nemám ráda nevhodné chování. A tvůj syn se chová špatně. Hledej pomoc jinde. Jiný psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24617
25.4.23 17:21

Asi bych se poradila s dětským psychologem, jinak ze synka vyroste chorobně puntičkářský pedant, kterého nikdo nebude mít rád. Ovšem toto chování je do jisté míry vrozené, čili úplně změnit nepůjde. Ideální by bylo, kdyby alespoň přestal řešit a komandovat okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
25.4.23 17:23
@Anonymní píše:
Tvoje chování také není vhodné, tvoje reakce jsou útočné a nic nepřináší. Takže bych ti ráda vysvětlila, že na agresivní rady od tebe nadále nebudu reagovat a pokud bys přestala v této diskuzi přispívat, bylo by to z mého úhlu pohledu úplně nejlepší.

Vždyť píšu pravdu. Mám ti lichotit? Máte ve společnosti tolerovat takové chování a nechat si ho líbit? Nikdo nemá být drzý na druhé a už vůbec ne dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 17:28
@Kriss Tina píše:
Jestli ty mu ten pohled na věci sama nezkreslujes :nevim: viz to YouTube, pominu li, ze se dá nastavit pouze dětská verze, kde jsou normálně pohádky, tak je tam i spousta užitečných věcí, hudba, filmy, audioknihy, povídání o různých tématech, návody ke všemu na co si vzpomeneš atd, takže je to poměrně užitečná aplikace a teď přijde do školy a bude za exota, protože někdo z dětí vychvali nějaké video z YouTube a tvoje dítě ho začne poučovat, ze je to špatné a ze tam říkají jen veci, co se nesmí :nevim:

Možná v tom máš pravdu, ale já vážně z těch videí slyšela věci které se mi nelíbily. Se synem je strašně těžké najít hranici tak, aby si některé věci špatně nepřebral a proto se “špatným návodům” snažím vyvarovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.23 17:29
@topazio píše:
Vždyť píšu pravdu. Mám ti lichotit? Máte ve společnosti tolerovat takové chování a nechat si ho líbit? Nikdo nemá být drzý na druhé a už vůbec ne dítě.

Na druhou stranu oni ti kluci mají pravdu.
Třeba i ten můj syn má pravdu s tím, že bobky se mají sbírat. Toto bylo navíc přímo před našimi vrátky. Takže to pak sbíral on, protože to nemá rád a je zvyklý po našem psovi sbirat. Jednou jsme neměli pytlík na procházce a museli jsme se pro bobek vrátit.
Jen se musí naučit takt.
Takové děti mají prostě někde přidáno - cit pro pořádek, cit pro pravidla a naopak někde ubrano - takt. Často to jde ruku v ruce s vysokým intelektem, takže jim dojde, že se chovají špatně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.23 17:39
@Anonymní píše:
Na druhou stranu oni ti kluci mají pravdu.
Třeba i ten můj syn má pravdu s tím, že bobky se mají sbírat. Toto bylo navíc přímo před našimi vrátky. Takže to pak sbíral on, protože to nemá rád a je zvyklý po našem psovi sbirat. Jednou jsme neměli pytlík na procházce a museli jsme se pro bobek vrátit.
Jen se musí naučit takt.
Takové děti mají prostě někde přidáno - cit pro pořádek, cit pro pravidla a naopak někde ubrano - takt. Často to jde ruku v ruce s vysokým intelektem, takže jim dojde, že se chovají špatně.

Naprosto s tebou souhlasím. O synovi říkám, že je gentelman. Ten kdyby si měl strhnout kýlu, tak musí odnést tašky s nákupem sám, abych se netahala. Když jde s manželem do obchodu, nikdy mi nezapomene vzít korbáčky, protože ví že je mám ráda. Denně mi opakuje, že mě miluje až do vesmíru a strašně rád se tulí…. Na druhou stranu mi bez problému řekne, že barva se kterou natírám dřevo se mu nelíbí. Udělá scénu, když dám do buchty jiný cukr než obvykle, protože ten co tam zrovna dávám a mám jediný doma mě tam nikdy dávat neviděl a tak tam podle něj určitě nepatří. Nejhorší je, když dojde ze školky a ptá se kdo udělal nepořádek, to se s manželem raději tváříme, že žádný nevidíme a jde vypadat pejskovi.

• Citovat
  • Upravit
26747
25.4.23 17:51
@Mariane.B píše:
Já bych to asi řešila s odborníkem, tak jak to popisuješ, mi to přijde skoro děsivé.
Normálně bych řekla, že bych mu neustupovala a třeba ten pokojík bych ho opravdu nenechala uklidit kdoví do kolika.
Ale vzhledem k tomu, že s toho může být docela závažná diagnóza, by měl poradit spíš odborník.

Tak u rituálů se postupuje například postupným zvyšováním frustrace. Rada prostě zařvi, že se jde spát a ideálně podle místní inkvizice ještě přidat jednu na pr.del faaakt nepomůže. No zde je vidět ta dnešní " honba za papirem",protože jinak je vše vina rodicu. Pokoj bych asi vymalovala dle přání, pokud bylo například malování v plánu a nechce tam černé pruhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
25.4.23 17:54

Ma Aspergeruv syndrom…mela jsem spoluzaka s Aspergerem a choval se presne tak jak popisujes. Vse dle pravidel, nedokazal intuitivne rozhodovat, vsechno rozhodoval na zaklade naucenych veci a neumel improvizovat, vybocit. Tito lide jsou casto osamely, protoze jsou nesnesitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41045
25.4.23 17:57
@Anonymní píše:
Naprosto s tebou souhlasím. O synovi říkám, že je gentelman. Ten kdyby si měl strhnout kýlu, tak musí odnést tašky s nákupem sám, abych se netahala. Když jde s manželem do obchodu, nikdy mi nezapomene vzít korbáčky, protože ví že je mám ráda. Denně mi opakuje, že mě miluje až do vesmíru a strašně rád se tulí…. Na druhou stranu mi bez problému řekne, že barva se kterou natírám dřevo se mu nelíbí. Udělá scénu, když dám do buchty jiný cukr než obvykle, protože ten co tam zrovna dávám a mám jediný doma mě tam nikdy dávat neviděl a tak tam podle něj určitě nepatří. Nejhorší je, když dojde ze školky a ptá se kdo udělal nepořádek, to se s manželem raději tváříme, že žádný nevidíme a jde vypadat pejskovi.

a ty ho necháš? :think: přijít k někomu na návštěvu a říct mu, že tam má nepořádek/bordel fakt moc gentlemanské není :think: přijde mi, že ty s ním vlastně vnitřně souhlasíš, nevidíš, na tom nic špatného a měnit to vlastně vnitřně nechceš :think: když by teď nějaká dítko před synem řeklo, že se dívá na youtube, tak udělá co? začne ho poučovat, že by se na to dívat nemělo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 18:01
@Anonymní píše:

Přesně. Syn mi taky nosí tašky, dává mi pití. Venku se první ptá mně, jestli chci napít, pak se teprve napije sám.

@Jednablbka náš syn třeba umí skvěle improvizovat a často vymyslí naprosto unikátní řešení. Ve škole má často jiný obrázek, než zbytek třídy. Nedávno všichni kreslili žirafu, on kreslil okapi, protože je to příbuzný žiraf. Nebo všichni kreslí pavouka a on stonožku, protože nemá pavouky rád.

• Citovat
  • Upravit
26747
25.4.23 18:02

Zakladatelko, psychologa určitě kontaktujte, syn je jiný. Ale nebála bych se toho. ČÁST se časem srovná, část naopak pomůže třeba při tom učení a plnění povinností do školy. Schválně dej vědět třeba za půl roku, jak mu to půjde :mavam: A jestli se jednou ožení a bude mít dobrou práci? :lol: to teď můžete nechat v klidu koňovi ;) Za mě horší porucha adhd, kdy je dítě neřízena střela, je s ním práce a těžká domluva. Chlapi toho taky mezi sebou řeší minimum, takže věřím, že kamarády také mít bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí