Syn je jiný …

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.4.23 15:23

Syn je jiný …

Ahoj, jak už z názvu diskuze vyplývá, můj syn se chováním liší, od svých vrstevníků. Je zlatý, každý vám řekne, že je bezproblémový a já ho beru jako dítě za odměnu, ale chováním je prostě jiný a pořad nevím čím to je.

Syn je extrémně pořádkumilovný a to až moc. Dám pár příkladů…Měl oslavu narozenin, která končila ve 20:30 a já ho poslala po oslavě spát, že uklidíme spolu na druhý den. Syn spát nešel, začal z pokojíku odnášet věci do kuchyně a do 22 hod. pokojík uklízel, dokud nevypadal jako před oslavou… Jeho pokojík jsem nikdy nemusela uklízet, je to nejčistší místo v domě… Když ho hlídá kamarádka, dojde k ní a prohlásí, že tam má bordel, i když se jedná o běžný provozní nepořádek… Kamkoli dojde na návštěvu, než odejde všechno na co sáhl srovná sám od sebe na místo… Minule si kamarád u nich doma sundal z police brčka, vzal si jedno, brčka nechal ležet na zemi a odešel. Syn si stoupnul na židli a balík brček vrátil na místo… V pokojíku měl dvě stěny modré a donutil nás vymalovat na bílo, protože bílá je hezká a čistá. Teď by chtěl vyměnit dřevěnou podlahu za bílou, protože všechno bílé prý bude krásné… Nesnese jedinou špinavou kapičku na oblečení, okamžitě se musí převléct… Když večer uklidím, ráno si toho hned všimne a chválí mě…

Nikdo nesmí říct jediné sprosté slovo, i dospělým cizím lidem za “ty vole” vynadá, že takové věci se nesmí říkat…

Synovi je čerstvě 6 a toto chování má odjakživa. Je společenský, strašně hodné dítě, ale říkám si jestli nemá nějakou poruchu. Jako dítě je za odměnu, ale mít takového dospělého chlapa, tak ho reklamuju. Já ani manžel nijak zvlášť pořádek neřešíme, jednou za 2 týdny k nám chodí dokonce uklízečka, protože mě úklid nebaví…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.4.23 15:43

Ještě dodám, že na synovi bych nic nezměnila ani za svět, jen si říkám, že to není standardní chování a nevím která ho jednou snese, případně kam až se to puntičkářství může stupňovat.

• Citovat
  • Upravit
1266
25.4.23 15:48

Napadá mě Aspergeruův syndrom. Mám bratránka s velmi podobnými vlastnostmi a ten ho má diagnostikovaný. :nevim: Ale je taky možné, že je úplně normální dítě, jenom holt pedant. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 15:52
@Myšák24 píše:
Napadá mě Aspergeruův syndrom. Mám bratránka s velmi podobnými vlastnostmi a ten ho má diagnostikovaný. :nevim: Ale je taky možné, že je úplně normální dítě, jenom holt pedant. :nevim:

On je i strašně systematický. Všechno musí jít dle správného postupu. Vždycky jsme si říkali, že z toho vyroste, ale často mu už musím říkat ať mě pořád za něco nenapomíná, že mě to potom mrzí.

• Citovat
  • Upravit
1266
25.4.23 15:53

No to napomínání je asi třeba trochu korigovat. Chodí do školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
25.4.23 15:57

A OCD nemá? To se muze projevit už u dětí a spousta těch příznaků by tam byla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749

Neco podobneho ma doma kamaradka, syn 9 let a zjistili u nej OCD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Myšák24 píše:
No to napomínání je asi třeba trochu korigovat. Chodí do školy?

Půjde v září. Už každému vysvětluje, že se bude muset učit, aby měl jedničky, protože pětky jsou špatné. Od nás to, ale nemá. My jsme mu ani neřekli, že ve škole se známkuje. On je kamarádský, každého má rád, jen je zvláštní. Když mu přišli kamarádi, tak jim vysvětloval, že po sobě musí uklízet, aby neměl nepořádek. Naštěstí ho i tak kamarádi mají rádi. Minule došel zase od té mojí kamarádky a říká: dneska tam teta neměla bordel, tak jsem jí nic neříkal. Vysvětlovala jsem mu totiž, že to není slušné a tetu to pak mrzí. Ona ho hlídá ráda, že jim to tam ještě porovná :D

• Citovat
  • Upravit
7223
25.4.23 16:02

Dc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
25.4.23 16:03

Zajděte si do poradny k psychologovi a posléze k psychiatrovi pokud vás zajimá diagnóza. Jinak je to asi jedno. Normální není, ale evidentně funguje a okolí s ním. Co víc si přát. Každý jsme nějaký. Já mám zase děti klasicky šílen bordeláře. Co bych kolikrát dala za trochu toho vašeho miláčka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
25.4.23 16:04

Kluk je drzý a nevychovaný. Nemá nikoho napomínat a nebo někomu něco říkat o úklidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
25.4.23 16:05
@Anonymní píše:
Půjde v září. Už každému vysvětluje, že se bude muset učit, aby měl jedničky, protože pětky jsou špatné. Od nás to, ale nemá. My jsme mu ani neřekli, že ve škole se známkuje. On je kamarádský, každého má rád, jen je zvláštní. Když mu přišli kamarádi, tak jim vysvětloval, že po sobě musí uklízet, aby neměl nepořádek. Naštěstí ho i tak kamarádi mají rádi. Minule došel zase od té mojí kamarádky a říká: dneska tam teta neměla bordel, tak jsem jí nic neříkal. Vysvětlovala jsem mu totiž, že to není slušné a tetu to pak mrzí. Ona ho hlídá ráda, že jim to tam ještě porovná :D

Brzo přijdeš o kamarádky. Tvoje dítě začne ostatním lézt na nervy. A to i v kolektivu. Začni s tím něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
25.4.23 16:11

Možná by lékař nebyl na škodu. :nevim: Ať ti pak mladý nenosí domu poznámky, že je hodinách drzý. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 16:12
@topazio píše:
Brzo přijdeš o kamarádky. Tvoje dítě začne ostatním lézt na nervy. A to i v kolektivu. Začni s tím něco dělat.

No, možná není nejtaktnější, ale to ty taky ne. Nevychovaný určitě není, naopak je moc hodný. Ve školce s ním nemají žádný problém, paní učitelka říkala, že sám od sebe třeba pomáhá mladším dětem zapínat bundičky atd…

• Citovat
  • Upravit
644
25.4.23 16:15

Neni drzy ani nevychovany, podle me to bude OCD, ma snad vsechny mozne priznaky. Vezmete ho do poradny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí