Syn je jiný …

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2650
25.4.23 16:40

Hele tohle normální není… Zašla bych na vyšetření a snažila se to nějak řešit.

Zatím to všichni berou. Je malý… A všem to přijde roztomilé. Ale to přejde jak poroste.

Začne lézt dětem i dospělým na nervy. Ne že by nebyl hodný. Ale kdyby mi furt něco rovnal a říkal, že mám někde nepořádek. To by mě brzy mrsklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 16:40
@Lucie_Sx píše:
Urcite byste ho meli vest k tomu, aby byl taktni!
A take k tomu, ze do ciziho bordelu mu nic neni, ze jini lide si to muzou delat po svem.
A take by mel sakra pribrzdit v tom, aby upominal tebe. At slusne rekne, co mu vadi, at to rekne jednou, a vic uz fakt ne.

Ty vykřičníky si prosím nechej. Se synem si hodně povídám, pokud řekne něco netaktního, tak vysvětluju. Komunikuji s ním klidně, jako s rozumným jedincem, kterým bezesporu je. Co mam podle tebe dělat? Zavřít ho na půdu a nechat ho tam do dospělosti, aby se někoho nedotkl?

• Citovat
  • Upravit
1342
25.4.23 16:43

@topazio Nic takového jsem nenapsala ani nenaznačila. Zakladatelka to zjevně řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
25.4.23 16:45
@miskuet píše:
@topazio Nic takového jsem nenapsala ani nenaznačila. Zakladatelka to zjevně řeší.

Mě přijde, že Zakladatelka chtěla slyšet, že dítě je zlatíčko, co je naprosto normální. Jen se musí učit taktu.

Ale upřímně, neznám dítě, co by s chutí uklizelo a peskovalo dospělé za ošklivá slova. A přitom bylo normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.4.23 16:45
@Anonymní píše:
A co bys s takovým dítětem udělala? Opravdu mě zajímá reálná rada, protože to řeším několik let.
Mám podobného syna.
On ví, co má a nemá dělat, ale prostě je to silnější než on. Ve škole napomíná děti i učitelku. Dodnes si mi denně stěžuje, jak to a to dítě vykriklo, jak se zase někdo nepodepsal a on nechápe, proč to děti dělají. Nesnese porušení pravidel, chlapa kárá za překročení rychlosti, nedávno dost hlasitě napomínal cizí paní za to, že nesebrala bobek po psovi. :nevim: Vysvětlujeme horem, dolem.
Kamarádka mu říká malý Sheldon. Akorát můj Sheldon má v pokoji nepořádek.

Ono naopak by se dalo říct, že je vychovaný až moc :D viz třeba to hov.no od psa, neděláme to a hotovo a najednou všichni to dělají a hlavička má zmatek. Nebo holt někdo musí říct uklid si hračky desetkrát a někdo to kdysi řekl jednou a od ty doby má strojek na uklízení a přece spíš nevychovany je ten, kdo se musí upominat :lol: Ale jasný nahlas to komentovat u cizích by neměl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.4.23 16:46
@Anonymní píše:
Ty vykřičníky si prosím nechej. Se synem si hodně povídám, pokud řekne něco netaktního, tak vysvětluju. Komunikuji s ním klidně, jako s rozumným jedincem, kterým bezesporu je. Co mam podle tebe dělat? Zavřít ho na půdu a nechat ho tam do dospělosti, aby se někoho nedotkl?

Vykricnik je tam proto, ze je to zasadni.

Pokud to prehani, mela bys byt fakt razna. Klidne ho okriknout, ze to uz fakt prehnal.
Nelze neustale vysvetlovat a vysvetlovat a byt kamenne klidna. Trochu emoci do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.4.23 16:47
@KeckaJ píše:
Hele tohle normální není… Zašla bych na vyšetření a snažila se to nějak řešit.

Zatím to všichni berou. Je malý… A všem to přijde roztomilé. Ale to přejde jak poroste.

Začne lézt dětem i dospělým na nervy. Ne že by nebyl hodný. Ale kdyby mi furt něco rovnal a říkal, že mám někde nepořádek. To by mě brzy mrsklo.

A já třeba radši desetkrát radši takového i dospělého chlapa, než bordelare :nevim: naučit takt, ale na to je ještě malý. Pomocí může částečně psycholog, ale těžko ho vyléčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 16:48
@KeckaJ píše:
Mě přijde, že Zakladatelka chtěla slyšet, že dítě je zlatíčko, co je naprosto normální. Jen se musí učit taktu.Ale upřímně, neznám dítě, co by s chutí uklizelo a peskovalo dospělé za ošklivá slova. A přitom bylo normální…

To právě nechtěla, spíš jsem chtěla zjistit, jestli má někdo podobné dítě a přebrat zkušenosti, co by mohlo pomoct. U psychologa jsme před pár lety byli a ten nic zvláštního neshledal, ale očividně nastal čas jít tam na konzultaci znovu. Říkal nám tehdy, že je malej dobře socializovaný a že na něm nic zvláštního neshledal.

• Citovat
  • Upravit
37124
25.4.23 16:49
@Anonymní píše:

No když syna tak baví dodržovat pravidla, co mu nějak vysvětlit, ze i chování má nějaká pravidla? Teď je ještě malý, ale za chvíli nebude roztomily skolkacek a ve skole s tímhle přístupem tvrdě narazí. Řešila bych to s odborníkem, tvoje pokusy o vysvětlování očividně moc úspěch nemají :nevim: a jeho poznámky si lidi začnou brzo plést s drzostí a ne každý bude tak v pohodě, jako tvoje sestra nebo učitelka ve školce. Ono i do budoucna, představ si, ze by si takového člověka pak měla vzít nějaká holka, z nej každý zešílí, když se sebou nebude pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
25.4.23 16:50
@Lucie_Sx píše:
Vykricnik je tam proto, ze je to zasadni.Pokud to prehani, mela bys byt fakt razna. Klidne ho okriknout, ze to uz fakt prehnal.
Nelze neustale vysvetlovat a vysvetlovat a byt kamenne klidna. Trochu emoci do toho.

Dřív se tomu říkalo výchova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
25.4.23 16:52
@Bubla Bůčková píše:
A já třeba radši desetkrát radši takového i dospělého chlapa, než bordelare :nevim: naučit takt, ale na to je ještě malý. Pomocí může částečně psycholog, ale těžko ho vyléčí.

Vidíš a já bych tohle nesnesla… :roll: Jasně, že ho nevyléčí, ale aspoň budou vědět na čem jsou.

Co až ve škole začne rovnat dětem pastelky podle velikosti? Co až bude mít problém dotknout se špinavého povrchu?

Co až bude poučovat učitelku, že nesrovnala třídní knihu k okraji stolu?

:think: Tohle se může vymknout a nemusí to být jen o pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 16:54
@Kriss Tina píše:
No když syna tak baví dodržovat pravidla, co mu nějak vysvětlit, ze i chování má nějaká pravidla? Teď je ještě malý, ale za chvíli nebude roztomily skolkacek a ve skole s tímhle přístupem tvrdě narazí. Řešila bych to s odborníkem, tvoje pokusy o vysvětlování očividně moc úspěch nemají :nevim: a jeho poznámky si lidi začnou brzo plést s drzostí a ne každý bude tak v pohodě, jako tvoje sestra nebo učitelka ve školce. Ono i do budoucna, představ si, ze by si takového člověka pak měla vzít nějaká holka, z nej každý zešílí, když se sebou nebude pracovat.

To si právě uvědomuji. Roztomilé nám to přišlo když byl menší, teď už bude školák a mám z toho obavy. Že s ním žádná ženská nevydrží taky říkám pořad, ale opravdu to nemá jednoduché řešení.

• Citovat
  • Upravit
5683
25.4.23 16:56

Nevymenili vam ho v porodnici? :mrgreen:

No takove dite by byl tedy na me bic desnej.

Premyslim kterej chlap je horsi: nevernik, alkoholik nebo puntickar? :mrgreen:

• pokud to je tz. tichy alkoholik, to jeste jde
  • pokud puntickar ktery nekeca a neprudi vsechny kolem sebe, to snad taky jde, ale zas to ustavicne piglovani je taky des :roll:

Podlahu nabilo bych fakt nenatirala, abych nepodporovala mozna nejakou jeho obsesi s bilou barvou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
25.4.23 16:58
@Anonymní píše:
A co bys s takovým dítětem udělala? Opravdu mě zajímá reálná rada, protože to řeším několik let.
Mám podobného syna.
On ví, co má a nemá dělat, ale prostě je to silnější než on. Ve škole napomíná děti i učitelku. Dodnes si mi denně stěžuje, jak to a to dítě vykriklo, jak se zase někdo nepodepsal a on nechápe, proč to děti dělají. Nesnese porušení pravidel, chlapa kárá za překročení rychlosti, nedávno dost hlasitě napomínal cizí paní za to, že nesebrala bobek po psovi. :nevim: Vysvětlujeme horem, dolem.
Kamarádka mu říká malý Sheldon. Akorát můj Sheldon má v pokoji nepořádek.
Řešíš to? S odborníkem? Až bude velký, může dostat i pár facek. A chudák budoucí partnerka. V zaměstnání ho brzo vyhodí. Jestli vysvětlování nestačí, je na místě psycholog.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 16:58
@Ahep píše:
Nevymenili vam ho v porodnici? :mrgreen:

No takove dite by byl tedy na me bic desnej.

Premyslim kterej chlap je horsi: nevernik, alkoholik nebo puntickar? :mrgreen:

• pokud to je tz. tichy alkoholik, to jeste jde
  • pokud puntickar ktery nekeca a neprudi vsechny kolem sebe, to snad taky jde, ale zas to ustavicne piglovani je taky des :roll:
Podlahu nabilo bych fakt nenatirala, abych nepodporovala mozna nejakou jeho obsesi s bilou barvou ;)

Bílá podlaha nebude, to jsem mu vysvětlovala, že přehání. Zdi jsem vymalovala, ale bylo mi to upřímně i líto. Dala jsem si práci, aby měl ten pokojík útulný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML