Syn má jen jedno varle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
42
21.11.19 16:50

@mroe jednoduche pocty do 6 mesicu se ceka, jestli varle nesestoupi a kdyz napsala ze je v roce ceka operace, tak se zapoctenim objednacich lhut a toho ze se musis i na tu operaci objednat - vychazi mi plus minus autobus 9 mesicu :D a ja naprosto chapu ze se varle bezne hleda pohmatem, ale nam konkretne rekl - varle tam neni, atrofovalo a klidne to mohlo byt v deloze nebo i po poporodu (podotykam ze z porodnice nas pousteli s info, ze varle tam je ale vysoko) a objednam vas na revizi v roce věku… o zadnem utz ani slovo… opet opakuji, nezazit to, take nevěřím tak strohemu vyjadření. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
21.11.19 17:21
@Hawkey píše:
@mroe jednoduche pocty do 6 mesicu se ceka, jestli varle nesestoupi a kdyz napsala ze je v roce ceka operace, tak se zapoctenim objednacich lhut a toho ze se musis i na tu operaci objednat - vychazi mi plus minus autobus 9 mesicu :D a ja naprosto chapu ze se varle bezne hleda pohmatem, ale nam konkretne rekl - varle tam neni, atrofovalo a klidne to mohlo byt v deloze nebo i po poporodu (podotykam ze z porodnice nas pousteli s info, ze varle tam je ale vysoko) a objednam vas na revizi v roce věku… o zadnem utz ani slovo… opet opakuji, nezazit to, take nevěřím tak strohemu vyjadření. :mavam:

Ale jestli je varle vysoko, mohli jim to rict uz treba ve trech mesicich, protoze se asi neda uplne predpokladat, ze sleze samo, taky je otazka, jestli to uz vi jiste nebo ne. Ale ta informace, ze dite ztratilo varle pri porodu, to vypada, ze byla u babky korenarky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.11.19 19:04

@mroe tak ta naše babka kořenářka ordinuje v Brně v dětské nemocnici - po vyšetření pohmatem sděleni, že varle atrofovalo. Mohl se s ním narodit, ale zaniklo, hotovo tečka. Jen chci říct, že i takové praktiky a jednání existuje. A i chudák zakladatelka pracuje s informacemi od diplomovaného lékaře a že si nevymýšlí, i když ty bys zrovna to vyšetření udělala jinak, tak zakladatelka i já měla holt smůlu na nedůsledného lékaře (a to je ode mě velmi mírné vyjádření…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.11.19 19:13

@mroe navíc v 10:39 napsala info, že se bez varlete narodil, takže chtěla vědět, co má od konkrétního zákroku čekat - takže moje rada: nechat si říct všechna rizika či alternativy zákroku. A z mého pohledu je nejvíc riziková celková anestezie než samotný zákrok na varleti. Takže aby byla srovnaná s tímto, a aby byla připravená na to jak bude chlapeček vypadat jak hadrová panenka po zákroku. To je to, co mám říct k původní otázce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
21.11.19 19:38
@Hawkey píše:
@mroe navíc v 10:39 napsala info, že se bez varlete narodil, takže chtěla vědět, co má od konkrétního zákroku čekat - takže moje rada: nechat si říct všechna rizika či alternativy zákroku. A z mého pohledu je nejvíc riziková celková anestezie než samotný zákrok na varleti. Takže aby byla srovnaná s tímto, a aby byla připravená na to jak bude chlapeček vypadat jak hadrová panenka po zákroku. To je to, co mám říct k původní otázce. :mavam:

No to sice napsala, ale to je to, cemu uplne neverim. S varletem se narodil, ale mozna je atrofovane nekde v brise. Mne zajimalo, jestli uz se ho snazili najit, nebo jestli to bylo podobne jako u vas - nenasli jsem ho pohmatem, tak neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
22.11.19 21:49

Mam taky syna kteremu varlatko nesestouplo, v roce byl na operaci a zjistili ze jedno varlatko se prestalo vyvyjet uz v tehotenstvi…ma ho sice uz dole ale bude nejspis nefunkcni a je oproti zdravemu mensi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.19 22:02
@mroe píše:
Nejspis nema, uz by ho nasli, tam ma asi to druhe. Ale muze byt jeste vys, v brise. Nicmene, nejak se mi nezda, ze by dr. tvrdil, ze se diteti ztratilo varle pri porodu nebo ze ho vubec nema ( to by byl pomerne vzacny pripad, kdyz druhe ma).

Vůbec varle nemá, má tam zbytek toho obalu.. zaniklo budto při porodu nebo v těhotenství, byli sme na ultrazvuku hledaly ho a našly jen zbytek toho obalu druhé varle má zcela v pořádku.. jen mě zajímalo jestli je to ještě někdo takový co má stejný problém 😞

• Citovat
  • Upravit
35323
30.11.19 15:58
@Anonymní píše:
Vůbec varle nemá, má tam zbytek toho obalu.. zaniklo budto při porodu nebo v těhotenství, byli sme na ultrazvuku hledaly ho a našly jen zbytek toho obalu druhé varle má zcela v pořádku.. jen mě zajímalo jestli je to ještě někdo takový co má stejný problém 😞

Jak rikam, ma ho, ale atrofovane, rozhodne ho nikde neztrazil. Vyndavat ten zbytek se nechystaji? Neni to tak caste, ale uplne vzacne taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
1.12.19 14:49

@mroe proto asi zakladala diskuzi - ad uvod pise ze ho v roce ceka operace…
Ad zakladatelka - zkusenost takovouhle tedy nemame - my jsme zatim vybojovali nadeji a odklad zakroku. Kdyby nas to cekalo co vas - nechala bych si rict vsechna pro a proti zakroku a kdybych vahala kvuli tomu jak to syn zvladne, ptala bych se po moznosti odlozeni, napr u nas po ukonceni kojeni - ten muj je nasoska :) a nevim jestli bych psychicky zvladla udrzet ho bez jidla pred anestezii… jo a jestli si nejsi moc jista lekari, kam mate jit a mas moznost, tak klidne zvol na zakrok jinou nemocnici - to muzes. Nekdy proste staci jiny pristup lekare a jde vsechno - ja u lekare musim citit lidskost a pochopeni, jinak k nemu nemam duveru a to je pak v haji i s celou lecbou… tak aspon takovahle zkusenost :) at to mate v poradku za sebou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
1.12.19 15:01
@Hawkey píše:
@mroe proto asi zakladala diskuzi - ad uvod pise ze ho v roce ceka operace…
Ad zakladatelka - zkusenost takovouhle tedy nemame - my jsme zatim vybojovali nadeji a odklad zakroku. Kdyby nas to cekalo co vas - nechala bych si rict vsechna pro a proti zakroku a kdybych vahala kvuli tomu jak to syn zvladne, ptala bych se po moznosti odlozeni, napr u nas po ukonceni kojeni - ten muj je nasoska :) a nevim jestli bych psychicky zvladla udrzet ho bez jidla pred anestezii… jo a jestli si nejsi moc jista lekari, kam mate jit a mas moznost, tak klidne zvol na zakrok jinou nemocnici - to muzes. Nekdy proste staci jiny pristup lekare a jde vsechno - ja u lekare musim citit lidskost a pochopeni, jinak k nemu nemam duveru a to je pak v haji i s celou lecbou… tak aspon takovahle zkusenost :) at to mate v poradku za sebou :kytka:

Ano, to sice psala, ale taky pak psala, ze jdou na operaci, aby zajistili to druhe, ktere nejspis neni, nebo neni stale, v sourku. Takze podle vseho jdou na operaci s tim druhym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
1.12.19 15:09

Taky by me zajimalo, jak se muze varle ztratit u porodu? Ze mu neco nejak zahadne urvalo varle behem porodu by si asi vsimli vsichni, jak personal, tak matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
2.1.20 01:48
@Anonymní píše:

Máme něco podobného. Při operaci nesestouplého varlete našli jen obaly. Mě řekli, že na ultrazvuku je tohle špatně vyditelné. Zítra nastupujeme do nemocnice na magnetickou rezonanci, tam je to prý vidět na 100%. Tak jsem zvědavá. Spíš očekávají, že tam někde je, a bude se muset laparoskopicky odstranit. Je i možnost, že se nevyvinulo. Klukovi budou tři, na operaci byl ve dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.26 11:46

Ahoj, jak tohle řešíte v dětském kolektivu a bezpečnost toho druhého varlete, psychiku dítěte skrz šikanu atd. Holky obcas koupou mezi nohy, kluci hrají fotbal. Chteli jsme ho dát na bojové sporty, ale bojíme se… Nám se bohužel stalo něco podobného, varle nenašli po porodu a mysleli si, že je v břiše. Ultrazvuky nic neukázaly, tak nás čekala operace, aby varle našli. Závěr byl atroficke varle (v kanále bylo jen pár milimetrů, proto na ultrazvuku nebylo videt). Zaniklo buď v těhotenství nebo se při porodu nějak zaskrtily cévy a telo si s ním poradilo podle sebe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure