Syn mi nadává :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6865
7.1.13 14:52

@wildcherry :D :D nejhorší je že v tu chvíli jsem se málem počůrala smíchy místo aby jsem něco udělala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
7.1.13 14:52

Joo to znám. Ale já mám sedmiletou dcerku a když jí něo zakážu tak sem ZLÁ maminka a má ráda jenom babičku a dědu :think: a svýho mladšího brášku taky nemá ráda :zed: a co mužu dělat??no tak sem holt zlá asi ;) ono jí to přejde snad časem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
7.1.13 14:54
@brumi píše:
@wildcherry :D :D nejhorší je že v tu chvíli jsem se málem počůrala smíchy místo aby jsem něco udělala :D

nejde delat nic, v tomto veku je to kouzelny :lol:…hlavne kdyz si predstavim ten dudel na pul puseny a krouceni hlavou k tomu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
7.1.13 15:00

@wildcherry přesně ještě teď když si na to vzpomenu cůřám smíchy a to už je 5 let zpět :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
7.1.13 15:04
@brumi píše:
@wildcherry přesně ještě teď když si na to vzpomenu cůřám smíchy a to už je 5 let zpět :D :D

diky bohu, ze mladsi dcerka(14mes) jeste nemluvi, ta by mela slovnik 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
8.1.13 15:39

@Veveří Ahoj a zkoušela jsi počítat? Naučit ho že jak napočítáš do 3 tak se budou dít věci? Dostane na zadek a nebudeš s ním nějakou dobu mluvit, nebo dát pod studenou sprchu pro sklidnění nebo podobně? Až bude vědět co počítání znamená, tak si myslím, že třeba ve společnosti oceníš větu „Vojtěchu mám začít počítat? 1…2…“ Dva důrazy v jedné větě, to už by ho mohlo umírnit? Hm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.1.13 21:51

Mě by mamák, mamin, maminák.. atd nevadill..
Přijde mi, že dítě to bere tak, že vidí nás..
Třeba někdo má doma Jakuba- jak já.. a když je hodný je to Kubík a když mě nas. tak zařvu Jakube..
Tak mi přijde logické, když se díte vztekne, že mi nemude říkat maminko… i když samozřejmě s ůtím nesouhlasím, jenom píšu, že to nějak chápu, proč to říkají, i když by neměli..
To samé když máte třeba Terezku, a pak vás hoddně nazlobí tak ji taky nařeknete Terezko, ale už terezo…
Ale jiné oslovení to by dostal teda pěkně vynadáno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
8.1.13 23:20

Nemám rád maminku, tatínka, babičku, dědu, tetu…každého kdo mu něco zakáže, nedovolí atd. Má 3 roky, když řeknu že nudu smutná, tak hned obratem řekne-mám rád maminku:-))a ještě dostanu pusu, Takže totak moc neřešíme. Snad z toho vyroste.Doma to určitě neslyší, my se všichni MÁME RÁDI:-)Ještě začal říkat:ty jsi mamlas(slyšel u babi, řekla tak dědovi:-)ale on to vyslovuje:ty jsi bambas:-))už tím nakazil i nás:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
9.1.13 00:23

Prostě zkouší, způsob určité provokace.Taky mi děti tak říkají i třeba Bobku apod. Nereaguji. Myslím, že i jak tu někdo psal, tak na vulgarity u takhle malého dítěte je spíš potřeba nereagovat, neupozorňovat na to. Říct to se mi nelíbí, ale víc neřešit, čím víc na to budu reagovat a čím větší se mu dostane pozornosti, tím více zkouší a slovo si fixuje. Když už fakt něco přeženou jako, že jsem zlá apod.,tak jim řeknu, že když mi tohle říkají mrzí mě to a mám opravdu chuť být zlá. Rozmysli si dobře, co říkáš. Víc neřeším, zatím to vždycky stačilo. To vidím nezi nima, jak se oslovují jen proto, aby jeden vyprovokoval druhého působí to na mě tak, že je to pro ně určitý druh srandy, že provokují reakci a když ta reakce je, tak stupňují…mezi sebou. Já se k tomu vyprovokovat nenechám, samozřejmě do určité míry.
Fakt to je dnes a denně. Třeba jsme dnes byli v knihovně, já jsem si půjčila knížku nelíbil se jim obal respektive fotka na obalu, dle nich je ta knížka hnusná, oni si mohli vybrat knížku. Tak jsem jim vysvětlovala, že se jim moje knížka může nelíbit stejně tak jako jejich výběr mě (ve třech letech si syn vybral knížku pro mimino, ale jeho volba),ale že ta knížka nutně nemusí být hnusná, ošklivá…jen mají právo na to, aby se jim nelíbila. Dohadovat se s nima, že ta moje knížka hnusná není nemá cenu. Koukala jsem jak to zabralo ponechat jim jejich názor. Dohadovat se, že moje knížka není hnusná by bylo na půl hodiny a skončilo to hádkou…Trochu OT, omlouvám se.Ale dost často se setkávám s tím, že nereakce nebo ponechání jejich názoru je lepší a výchovnější než jim hrozit a upozorňovat na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
9.1.13 00:39

@Sonreir to je hodně dobrý nápad, snad si na to vzpomenu, jestli (a že určitě) budu potřebovat někdy sklidnit svého zatím nemluvícího synka :mrgreen:
@zavjej se znamená, že to, co chlapec povídá, je vtipné a tedy správné - to bych určitě neradila. Pokud to ale myslíš tak, že by si z toho maminka neměla dělat hlavu, že tohle období taky jednou skončí, tak máš určitě pravdu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 12:47

Prosím o radu. Syn (skoro 4 roky) nám nadává. Nejen mně, ale všem lidem. Nadává mně, tátovi, bráchovi, babičkám, paní učitelce ve školce, naposled to zkusil i na prodavačku v obchodě. Jak se mu něco nelíbí, tak řekne „bobku“. Moc nemluví, takže to je to nejhorší slovo, co umí.
Volá babička, chce s ním mluvit, on nechce, řekne, že je babička bobek a odejde. Děda ho nechtěl poslechnout a hned byl taky bobek. Prodavačka v obchodě se ho na něco zeptala, on jí řekl „ne bobku“ a odešel.
Nadává nám, když ho káráme, když po něm něco chceme, když má špatnou náladu. Trvá to skoro rok. Vysvětlovali jsme to, ignorovali jsme, potrestali jsme ho. Když nám řekne bobku, tak ho ignorujeme, ale jemu to nevadí, prostě se sám obslouží. Musí se za to omlouvat. Už to trvá dlouho a je to únavné.
Nějaký nápad, co s tím? V dubnu jdeme k psycholožce, tak se poptám, ale třeba se to podaří odbourat dřív. Byla bych ráda.

• Citovat
  • Upravit
5866
31.1.18 12:49

A z čeho usuzuješ, že „bobku“ je nadávka? Mně jako rodiči by to nedošlo, kdyby mi dítě říkalo „bobku“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
31.1.18 12:54

Mě by napadl Bob a Bobek. A teda synům říkám bobci, bobánci a nemyslím to rozhodně jako nadávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
31.1.18 12:55

Já říkám svým dětem „bobku“ a „bobečku“ běžně. Doteď mě nenapadlo, že by to někdo mohl vzít jako nadávku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
31.1.18 12:57

Mě spíš přijde divný, že ve 4 letech moc nemluví. Doktorky jste se neptali ci s tím? Psychologa bych určitě navštívila. Jinou radu bohužel nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí