Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Co vím, tak funguje vymýt pusu mýdlem. Okamžitě, jak něco takovýho vypustí, popadnout, dotáhnout k umyvadlu a mýdlo do pusy. Zatím každý, na koho se to použilo, si dal sakra velký pozor, aby to už neopakoval. Syn občas přinese nová slova, tak mu vysvětlímn, co to znamená a proč to nemá říkat, poprvé je varování, podruhé už měju. Musela jsem jen jednou
. Ale je fakt, že on nemá rád sprostá slova a doma je od nikoho neslyší a nikdy by si netrouf to říct rodičům.
Odkud to dcera má, že takhle nadává?
A pak taky pomáhají pokuty, aspoň co vím od kamarádů. Prostě z kapesného za každé sprosté slovo něco odevzdá do kasičky. Třeba by si to rozmyslela.
@Anonymní píše:
@Šarlota4 a myslíš, že to bylo správné řešení? přes prdku už taky dostala, za ty svoje nadávky a drzosti, ale i to beru spíš jako selhání mých/manzelovych nervů, než jako řešení situace. ZAKL.
Hele nevim. Ja byla bita fakt minimalne, takze kdyz jsem dostala bylo to fakt opravnene a melo to fakt duvod. Kdyby me bili 3× denne, tak by to spatne bylo. Nevim no. Rozhodne z toho nemam nasledky a zaslouzila jsem si to.
Já jako dítě, asi ve stejném věku jako je tvá dcera, bylo mi 6 nebo 7, řekla mámě, když se mě ptala, co jsem říkala, „houno“ a dostala jsem tak neskutečně nařezáno vařečkou, že jsem už nikdy vícekrát neměla odvahu být na ní sprostá. Pamatuji si to jako by to bylo včera
A dobře mi tak!
Souhlasím s tím že by potřebovala pořádně seřezat. Ale pořádně, ne ji jen plácnout přes zadek. Nebo vymýt tu nevymáchanou pusu mýdlem…Ona si pak jo rozmyslí co bude říkat. Když se bude divit proč si jí vymyla pusu mýdlem, můžeš říct že jsi přece blbá ![]()
@kruel píše:
Souhlasím s tím že by potřebovala pořádně seřezat. Ale pořádně, ne ji jen plácnout přes zadek. Nebo vymýt tu nevymáchanou pusu mýdlem…Ona si pak jo rozmyslí co bude říkat. Když se bude divit proč si jí vymyla pusu mýdlem, můžeš říct že jsi přece blbá
Souhlas
Já nechápu, na co zakladatelka čeká? Až bude dcerce o pár let víc, už s ní nehne? Teď je ten pravý čas, kdy ukázat, kdo je autorita a jak by se měla chovat k rodičům. Jestli ji to neukáže, bude mít holka velké problémy v životě. Tohle by moji kluci udělali jednou, a dostali by takovou, že by si to příště rozmysleli.
Zarazila jsem to hned, když něco takového zkusili, když byli menší. Jak to řešit u takto velkého dítěte tedy nevím. Občas to některý z nich ještě zkusí, zvlášť dcera ta ma teprve tři, ale vždy jí dám pořádně najevo, že takto tedy ne. Zatím to funguje. Podle mě se tyhle věci musí nastavit co nejdřív, čím je dítě starší, tím to jde hůř. Co pak s takovým chováním budeš dělat v pubertě… Já většinou dítě odvedu do jiné mistnosti, řeknu že takhle se mnou už nikdy mluvit nebude a ať přemýšlí o tom, jak se chová a až se bude chtít omluvit může přijít za námi. Tohle si k tobě prostě nesmí dovolit.
@kruel píše:
@Paralenka červená To už by bylo asi kruté
A tak o tom asi něco víš, ne? ![]()
@Terezxx píše:
Já jako dítě, asi ve stejném věku jako je tvá dcera, bylo mi 6 nebo 7, řekla mámě, když se mě ptala, co jsem říkala, „houno“ a dostala jsem tak neskutečně nařezáno vařečkou, že jsem už nikdy vícekrát neměla odvahu být na ní sprostá. Pamatuji si to jako by to bylo včeraA dobře mi tak!
trosku drasticke, ale u nas to bylo taky tak. V zivote bych si nedovolila byt na matku agresivni ci sprosta, protoze bych mela zadek modro-zeleny.
Ona je to ted takova doba ci moda, ze se s detmi zachazi jako s kristalovou panenkou. Rodic diteti stale ustupuje, nenastavi zadne hranice, misto jedne dobre mirene stale domlouva a decko ma rodice na haku.
Nerikam serezat jako zito, jasne hranice se daji nastavit i verbalne. Kdyz rodic vemi durazne zakrici, ze takto teda NE!, tak se dite zarazi. A pokud ne, tak zdrapnout za kridlo, odvest do kouta a bude tam stat tak dlouho, az se uprimne za sve chovani omluvi. Zmalovani kaditka bych nechala jako posledni metodu.
@Paralenka červená píše:
@Terezxx @kruel
Já bych jí ten jazyk rovnou vyřízla, no ni?
Hahaha ![]()
@warita píše:
trosku drasticke, ale u nas to bylo taky tak. V zivote bych si nedovolila byt na matku agresivni ci sprosta, protoze bych mela zadek modro-zeleny.Ona je to ted takova doba ci moda, ze se s detmi zachazi jako s kristalovou panenkou. Rodic diteti stale ustupuje, nenastavi zadne hranice, misto jedne dobre mirene stale domlouva a decko ma rodice na haku.
Nerikam serezat jako zito, jasne hranice se daji nastavit i verbalne. Kdyz rodic vemi durazne zakrici, ze takto teda NE!, tak se dite zarazi. A pokud ne, tak zdrapnout za kridlo, odvest do kouta a bude tam stat tak dlouho, az se uprimne za sve chovani omluvi. Zmalovani kaditka bych nechala jako posledni metodu.
na omluvu mé mamky, byla jsem fakt spratek a drzá, NIKDY SPROSTÁ, takže škoda každé rány co padla vedle
na mě domluvy absolutně neplatily, takže nemohla jinak. Bohužel tu mou tvrdohlavou a zabejčenou povahu zdědil i starší syn a teda, teď si to zase za „odměnu“ užívám já
jakmile po něm něco chci a on se sekne, má klapky na očích a uších a člověk s ním nehne
je takový od malička. Mladší je hodný, na toho stačí jen houknout, zvýšit hlas a stačí to
Běžně nejdřív varuji, pak upozorním, že jestli to zopakují, nastane trest a pak až dám na zadek. Ale jednou na mě otevřou takhle pusu a dostanou hned. Starší dřív zkoušel, že se mě snažil bít, kousat, kopat, ale to rychle naletěl. Od té doby klid
ale vzteklej je pořád a pořádně
Znám z okolí pár takových spratečků, kteří ve věku dcery zakladatelky nemají problém dát mamince facku nebo do ní kopat
Dobře jim tak.