Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@brumi on nemá vlastní hračky. Vlastně si hraje jen s Duplem a vláčkodráhou a ty má společné s bráchou. I když občas večer mu sbíráme spacího plyšáka a vracíme až když se uklidní.
a proč nemá vlastní jestli se můžu zeptat?
@brumi píše:
a proč nemá vlastní jestli se můžu zeptat?
Mají společný pokoj, takže všechno je v jedné krabici. Mají obrovskou krabici Dupla. Není v mých silách jim to jakkoliv dělit.
Ano, dostal několik vlastních aut, ale těch si nevšímá. Leží někde a práší se na ně. Potrestala bych ho jen tím, že bych mu sebrala Duplo nebo vláčky a to mají společné, takže by to byl trest i pro toho druhého.
@Anonymní píše:
Mají společný pokoj, takže všechno je v jedné krabici. Mají obrovskou krabici Dupla. Není v mých silách jim to jakkoliv dělit.
Ano, dostal několik vlastních aut, ale těch si nevšímá. Leží někde a práší se na ně. Potrestala bych ho jen tím, že bych mu sebrala Duplo nebo vláčky a to mají společné, takže by to byl trest i pro toho druhého.
tak to ju, to je jeho problém že nechce jiné hračky, ale s tím legem to jde vyřešit snadno, prostě si s ním nebude moc hrát, brácha at si hraje jak chce, ty jsi zlobil tak nesmíš, když mají společné nezabavit jen zakázat a běda jak si hrát bude tak šup na dupu klidně nebo jiný trest žádná tv, pohádky večer a pod
@brumi zakazovat hraní se mi příčí. On si hodně špatně hraje. Spíš lítá, ničí, vyhazuje. Když si hraje, tak jsem šťastná, že je klid. Naopak hraní podporuju. Na zadek nedávám, nemá to u něj žádný efekt. Nic si z toho nevezme. Zakazuju pohádky, to používám hojně a pak „trestám“ prací. Má své povinnosti, když zlobí, tak pomáhá o dost víc. Takže luxuje, vytírá… Ono ho to celkem i baví, ale je pod dohledem a zaměstnaný, takže nemá čas dělat blbosti.
Obnovuji diskuzi. Ovšem s rozdílem, že dceři je sedm a slova jako mamiňák by byla balzám. Dnes řvala na svou starší sestru Ty idiote! několikrát a na zahradě, mě řekla, že jsem blbá, když jsem jí řekla, ať jde uklidit hračku do kulny. Hanbou jsem se propadala.Je drza, když na ní mluvím, zacpava si uši, nebo začne říkat:"jo, to znám, bleblebleble. A já chytám nerva a pak už fakt řvu, párkrát dostala i přes pusu, protože si to dle mého k rodičům nesmí dovolit.Pna má očividně jiný názor. To, že se s její mladší sestrou denodenne několikrát fyzicky rvou, hádají se snad nonstop ani nezmiňuji, ovšem nervy fakt na pochodu ![]()
Anonym, pyšná na to fakt nejsem.
A dotaz
:co s tím, jak jí to stručně a jasně dát najevo? tablet nemáme a ze zákazu vecernicku si na zadek nesedne ![]()
Taky jsem byla „Zlá mamana“
Ale už to přešlo. Dcera se dodnes občas vztekne, ale já jí vždycky rázně připomenu, že takto ne. Vztah máme myslím dobrý. Ony děti dost často zkoušejí, co si mohou dovolit, ale nemyslí to tak. Samozřejmě něco jiného je, když nadávají, protože to je pro jejich rodiče normální mluva. Ale to u nás snad není ![]()
Víc zaměstnat, je už dost velká. Jaké hračky? Copak je teď čas na hraní? Vždycky se dá uklidit myčka, nandat do ní špinavé nádobí, posbírat prádlo, někde zamést, přerovnat a přeleštit boty. Umýt zelenina k večeři, takové škrábání brambor to je moc prima. Prostě chovat se k ní víc jako k dospělé. Zaměstnat, zaúkolovat a hodně. Pak si bude vážit volného času a tím, že bude užitečná pro rodinu, jí vzroste sebevědomí, a nebude si ho muset zvyšovat mlácením sourozenců.
Mně svého času 8-letá dcera na napomínání odpovídala „no jo, tak se jdu zabít“. Ale už fakt nevím, proč to přestalo, myslím, že mě chytl jednou takový amok, že jsem tu vzpomínku radši už vymazala z paměti, ale asi dostala přes pusu.
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi. Ovšem s rozdílem, že dceři je sedm a slova jako mamiňák by byla balzám. Dnes řvala na svou starší sestru Ty idiote! několikrát a na zahradě, mě řekla, že jsem blbá, když jsem jí řekla, ať jde uklidit hračku do kulny. Hanbou jsem se propadala.Je drza, když na ní mluvím, zacpava si uši, nebo začne říkat:"jo, to znám, bleblebleble. A já chytám nerva a pak už fakt řvu, párkrát dostala i přes pusu, protože si to dle mého k rodičům nesmí dovolit.Pna má očividně jiný názor. To, že se s její mladší sestrou denodenne několikrát fyzicky rvou, hádají se snad nonstop ani nezmiňuji, ovšem nervy fakt na pochodu
Anonym, pyšná na to fakt nejsem.
My jsme se se sestrou rvaly 24/7 až do odstěhování.
Pak jsme si daly několikaletou pauzu (vídaly se jen formálně na rodinných akcích, kde jsme spolu nemluvily, jinak vůbec)
vycházet jsme spolu začaly až po třicítce.
Teď zajdeme na kafe, vzpomínáme na dětství a tak. (Výjimečně jsme si spolu hrály, tak asi na to)
Myslím, že jsme kamarádky.
@Bábrdl ony si spolu ale občas hrají, rády se mají moc, to zase vím, vidím a slyším, ale je to složité, mladší je provokatér a starší stačí málo a jí ubali. A to máme ještě třetího 1 a 3/4,který je už taky mlátí, bo to vidí u nich. Někdy je to fakt na chocholouška
Zakl.
@rozumbrada nejmladší má zánět str.ucha,tak byly holky na zahradě samy, bylo tam krásně, tak je necvci držet doma. Z kulny vyndaly kocarek a kolo, to si měly uklidit.je fakt, že v domácnosti jí moc nezapojuju, bojuji s tím, aby si po sobě aspoň uklizela svůj bordel, má tendenci vše někam mrsknout a jde pryč, přitom já jsem na pořádek celkem pintlich
Zakl.
Zkusila jsi jí taky „nadávat“? Mně nedávno řekl 6letý syn, že jsem pěkně blbá a bráchovi řekl debile. Neřekla jsem na to naprosto nic, ale večer si neuklidil, věci po večeři, tak jsem na něj nastoupila a začala: TO jsi blbej, že nevíš, že se má uklízet?
Vyvalil oči a byl úplně v šoku. Pak jsme si ale povídali o tom, jak se cítil a přiznal, že se mu to vůbec nelíbilo a že se to tedy asi nelíbilo ani mně a bráchovi. On to ale odkoukává od mladšího a ten to nosí ze školky. ![]()
Jsem ta, co tu řešila 3,5 letého, co nám říkal bobku, tak přestal a začal říkat, že jsem „bbá a nemá mě jád“ a podtrhne to kousnutím. Takže zlaté bobky.
@Anonymní píše:
Zkusila jsi jí taky „nadávat“? Mně nedávno řekl 6letý syn, že jsem pěkně blbá a bráchovi řekl debile. Neřekla jsem na to naprosto nic, ale večer si neuklidil, věci po večeři, tak jsem na něj nastoupila a začala: TO jsi blbej, že nevíš, že se má uklízet?
Vyvalil oči a byl úplně v šoku. Pak jsme si ale povídali o tom, jak se cítil a přiznal, že se mu to vůbec nelíbilo a že se to tedy asi nelíbilo ani mně a bráchovi. On to ale odkoukává od mladšího a ten to nosí ze školky.
Jsem ta, co tu řešila 3,5 letého, co nám říkal bobku, tak přestal a začal říkat, že jsem „bbá a nemá mě jád“ a podtrhne to kousnutím. Takže zlaté bobky.
Když jí to začnu vracet a říkat to co ona mě, chytá pomalu hysterický záchvat a ječí Prestan! Ona má nAvíc hlas jsk pepin, strašně výrazný, všude je slyšet, o to víc mě to nasira ![]()
Jednou v zivote jsem rekla mame, ze je blba a tata me tak serezal, ze jsem se z toho pochcala
nikdy vic mi to uz neulitlo to mi ver ![]()
@Šarlota4 a myslíš, že to bylo správné řešení? přes prdku už taky dostala, za ty svoje nadávky a drzosti, ale i to beru spíš jako selhání mých/manzelovych nervů, než jako řešení situace. ZAKL.