Syn mi nadává :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12330
31.1.18 12:57

Mě spíš přijde divný, že ve 4 letech moc nemluví. Doktorky jste se neptali ci s tím? Psychologa bych určitě navštívila. Jinou radu bohužel nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
31.1.18 13:02

Bobku je dobry. Syn si pritahl ze skolky nazev - cu*acku… Hmm i tak mluvi 5 lety ve skolce. Des. Nastesti ho to brzo preslo, vysvetlili jsme to. Ze to rikaji jen hloupe deti a on hloupy neni. Nastesti to pobral.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.18 13:05

On používá asi 50 slov. Bobek je u něj h-vno. Resp. on říká bobo, protože bobek neřekne. Bobo je pro něj i kakat. A má to jako nadávku, protože to na nás ječí vyloženě ve chvílích, kdy se mu něco nelíbí. Když ho pošlu umýt si ruce, když chci, aby se převlékl…

@iiiv on má problém s mluvením, který se dlouhodobě řeší. K psycholožce chodíme 1× za rok.

• Citovat
  • Upravit
53518
31.1.18 13:09
@Anonymní píše:
On používá asi 50 slov. Bobek je u něj h-vno. Resp. on říká bobo, protože bobek neřekne. Bobo je pro něj i kakat. A má to jako nadávku, protože to na nás ječí vyloženě ve chvílích, kdy se mu něco nelíbí. Když ho pošlu umýt si ruce, když chci, aby se převlékl…@iiiv on má problém s mluvením, který se dlouhodobě řeší. K psycholožce chodíme 1× za rok.

A vy jste ho nějak trestali za pokakání se, že je pro něj bobo způsob, jak ve vzteku něco říct? Nechápu, jak si mohl bobek spojit s něčím ošklivým. Ušklíbáte se nad jeho hovínkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 13:13

@Russet ví, že bobky jsou fuj, protože měl období, kdy je patlal. To jsme mu říkali, že se na ně nesahá, protože „jsou ble“.
Tím začínal, že po nás volal, že jsme ble, pak přešel na bobky.

• Citovat
  • Upravit
22001
31.1.18 13:17

Těžko radit, je to takové „vaření z vody“ - dítě je zjevně vývojově nestandardní, ve čtyřech letech v podstatě nemluví a je v péči psychologa. Těžko odhadovat, co se mu honí v hlavě a z jakého důvodu se rozhodl používat zrovna tohle slovo.

Možná to slyšel ve školce, možná doma, možná jinde… resp. třeba slyšel jiné, jako nadávku používané slovo a protože ho sám neumí vyslovit, používá místo toho to, které říct zvládne.

Konzultovala bych to v dubnu s psychologem a do té doby chování korigovala tak, jak jste doma zvyklí v případě každé jiné hrubosti a vzteklých výlevů.

Příspěvek upraven 31.01.18 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
31.1.18 13:18
@Paola21 píše:
A z čeho usuzuješ, že „bobku“ je nadávka? Mně jako rodiči by to nedošlo, kdyby mi dítě říkalo „bobku“ :nevim:

tak pokud to rika v situacich, kdy se zlobi a rika to nazlobenym tonem hlasu, tak i kdyby rikal „jses banan“, tak je jasne, ze to urazka ma byt.

Co s tim, nevim. Ja bych na to zcela prestala reagovat. Aby nemel tu zpetnou vazbu, ze vas to drazdi. Jen nevim, jestli to tak rycle pujde odbourat, vzhledem k tomu, ze to uz trva rok a nutite ho se za to omlouvat, takze on mooooc dobre vi, ze to rikat nema a ze to je na vas paka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 13:30

@BohunkaP tohle slovo používá, protože neumí jiné. Kdyby uměl jiné, používal by to. Je mi celkem jedno, co to je za slovo, ale je blbé, že tak nadává všem. Někdy to teda vymění za „ble“. Nejhorší je, že to klidně řekne cizímu člověku.
K psycholožce jsme objednaní. Byli jsme loni na jaře. Poslala nás tam logopedka kvůli nemluvení. Inteligenčně loni odpovídal věku. Myslím, že to bude i letos. On je šikovný, pěkně kreslí, pozná několik písmen, umí barvy, má velký obecný přehled… Jediný problém je to nemluvení.

@warita na začátku jsme ho ignorovali úplně. Postupně jsme prošli všemi možnými fázemi. On věděl, že to je špatně od začátku, protože má staršího bráchu a ten to samozřejmě zkoušel taky, ale ten velice rychle pochopil, že takto tedy ne.
S omluvou začala babička. Ta ho donutila, aby se jí omluvil.
U nás to teď je jak vyznání lásky. Večer při tulení mi říká „máma ne bobo“.

• Citovat
  • Upravit
17221
31.1.18 13:34
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Syn (skoro 4 roky) nám nadává. Nejen mně, ale všem lidem. Nadává mně, tátovi, bráchovi, babičkám, paní učitelce ve školce, naposled to zkusil i na prodavačku v obchodě. Jak se mu něco nelíbí, tak řekne „bobku“. Moc nemluví, takže to je to nejhorší slovo, co umí.
Volá babička, chce s ním mluvit, on nechce, řekne, že je babička bobek a odejde. Děda ho nechtěl poslechnout a hned byl taky bobek. Prodavačka v obchodě se ho na něco zeptala, on jí řekl „ne bobku“ a odešel.
Nadává nám, když ho káráme, když po něm něco chceme, když má špatnou náladu. Trvá to skoro rok. Vysvětlovali jsme to, ignorovali jsme, potrestali jsme ho. Když nám řekne bobku, tak ho ignorujeme, ale jemu to nevadí, prostě se sám obslouží. Musí se za to omlouvat. Už to trvá dlouho a je to únavné.
Nějaký nápad, co s tím? V dubnu jdeme k psycholožce, tak se poptám, ale třeba se to podaří odbourat dřív. Byla bych ráda.

Pokud ho někdy někdo pokáral nebo odmítl jeho žádost a při tom ho oslovil bobku, tak to prostě okoukal a používá. Nevidím na tom nic až tak strašného, aby to vyžadovalo trestání. Ignorovala bych to, vyroste z toho, když to lidé kolem něj nebudou používat.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 13:39

@alifie ne, my dětem při kárání nenadáváme, ale zásadně používáme jejich jména.
Trest = nedosáhne svého. Pokud celý večer říká tátovi bobku, tak mu táta nepřečte pohádku, ale jdu číst já. Nebo mu nevyhovíme, když po nás něco chce a osloví bobku.
Bohužel to říká cizím lidem, což už podle mě problém je. Nemůže nadávat učitelce ve školce.
Někdy to ještě vylepší a místo „bobo“ použije „bobo ble“.

• Citovat
  • Upravit
17221
31.1.18 13:47
@Anonymní píše:
@alifie ne, my dětem při kárání nenadáváme, ale zásadně používáme jejich jména.
Trest = nedosáhne svého. Pokud celý večer říká tátovi bobku, tak mu táta nepřečte pohádku, ale jdu číst já. Nebo mu nevyhovíme, když po nás něco chce a osloví bobku.
Bohužel to říká cizím lidem, což už podle mě problém je. Nemůže nadávat učitelce ve školce.
Někdy to ještě vylepší a místo „bobo“ použije „bobo ble“.

Klidně to mohl okoukat ve školce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.1.18 14:48
@Anonymní píše:
@Russet ví, že bobky jsou fuj, protože měl období, kdy je patlal. To jsme mu říkali, že se na ně nesahá, protože „jsou ble“.
Tím začínal, že po nás volal, že jsme ble, pak přešel na bobky.

Tak se nediv, že to použije proti vám :nevim: Sice nemluví, ale mozek mu pracuje dobře. Myslím, že ho to zas přejde. Až začne víc mluvit. Teď se slovně moc neubrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 14:56

@Russet ono je jedno, jestli použije bobek nebo něco jiného negativního. Dělá to už dlouho a je problém, že to dělá na cizí a širší rodinu. Aktuálně je uražená tchýně. Starší v podobném věku říkal, že jsem blbec, ale zkusil to jen na mě, dělal to tak týden a přešlo ho to. Stačilo mu to vysvětlit. A nikdy to nedělal na cizí.

• Citovat
  • Upravit
53518
31.1.18 15:04
@Anonymní píše:
@Russet ono je jedno, jestli použije bobek nebo něco jiného negativního. Dělá to už dlouho a je problém, že to dělá na cizí a širší rodinu. Aktuálně je uražená tchýně. Starší v podobném věku říkal, že jsem blbec, ale zkusil to jen na mě, dělal to tak týden a přešlo ho to. Stačilo mu to vysvětlit. A nikdy to nedělal na cizí.

Děti to zkoušejí, prostě se mu musí vysvětlovat a doufat, že ho to přestane bavit. Tchýně ať se uráží, když nemá smysl pro humor. Jsem hnědovlasá a malá, takže bobek by mě neurazil. Svého času mi říkali i Prde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
31.1.18 19:25

A sprdnout zvýšeným hlasem jste zkoušeli?
Když dcera v tomhle věku něco zkoušela, tak jsem jí velmi rázně řekla něco ve smyslu „tohle teda ne!“ a hledala jsem okamžitý trest (to je teda dobré mít rozmyšlené dopředu, mně stačilo strčit ji do pokoje, samo ne tělesný trest).
Jako nehystericky řvát, ale když člověk říká psovi „Fuj!“ tak to taky musí říct takovým tónem, aby pes pochopil. A následky by dítě mělo imo pocítit okamžitě, když po obědě řekne „bobku“ a večer nemá pohádku, tak si to moc nespojí.

Sežerte mě, že dítě drezíruju jako psa, ale konkrétně v tomhle se podle mě vyšší savci podobají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí