Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@T.Petr píše:
Přečetl jsem celou diskuzi a nevím, jestli toho SINA trochu nechápu![]()
A nejlepší je, že jsem to rozklikla, protože jsem četla v nadpise bidet. ![]()
@Keyllah píše:
což je ale zásluhou těch děsných vychovatelůnech ho tam v klidu dodělat školu, asi se tam cítí bezpečně a dobře.
No právě. Myslím, že ví, že by u matky školu nedokončil.
Jsem šťastná, že má rozum. Snad je dostanou i další 2 děti. Fandím mu.
@Anonymní píše:
Já ho tam nedala to sociální a soud. Kuli učitelkam že nechodil do skoli. A i jinak zlobil teď už je hodný. Není jenom on v domově tam je hodně moc dětí. Není to tak že bych ho neměla ráda já svoje děti moc miluju a bilo mi to líto moc. Oni mu tam tlučou do hlavi že má studovat školu kdybi nestačilo se vyučit. K čemu ty školi dneska to maj všichni a co řemesla. Říkám mu že když chce může chodit do stejné skoli jako teď když si to přeje ale pořád teta říkala strejda říkal a mě neposlouchá. Jak kdybi oni lepší než vlastní máma. Já ho chci mít už konečně doma je to moje krev a to je nejvíc. Ne naky vychovatele.
Syn skončil v domově kvůli učitelkám? Syn skončil v domově především kvůli Vám! Co jste probíhá za matku? Dopustíte aby Vaše dítě skončilo v domově a teď čekáte, že Vám syn skočí kolem krku? Nechce to být a žít. Jen tak bude mít šanci neškodil na dně společnosti jako Vy a bude mít šanci na lepší život.
Ja si spis myslim, ze ho chcete domu, protoze muze jit pracovat a bude sypat korunky do rodinneho rozpoctu!
Kdybyste byla poradna mama, tak ho nechate vystudovat poradnou skolu a nebudete rikat, ze se muze jen vyucit!
Jo a mimochodem… vám by ta skola taky docela prospela, protoze mate problem s ucivem 3.tridy. ![]()
Nechte ho, prosím, dostudovat v Domově.
Teď mas šanci pro něj něco udělat, tak to udělej! Nech ho v klidu dostudovat!
Jedinné co teď můžeš dělat je pomalu a postupně získávat jeho důvěru a dokázat mu, že si výrazně lepší člověk, než jak si tě pamatuje z dětství, kdy si při jeho výchově selhala.
To že dítě nechodí do školy a dělá průsery je důsledek toho že si nezvládla výchovu. ano, jasně že tam bude spousta dalších věcí co tomu přispěla, ale bez toho aby sis nepřiznala vlastní část zodpovědnosti prostě jeho důvěru nezískáš.
On je teď dospělý a zjevně dost zodpovědný. Tobě po právu nevěří - jezdila si za ním celou tu dobu co byl po ústavech? Ne, že?
No tak jestli s ním chceš mít nějaký vztah, tak se musíš sakra snažit ho opravit.
Pochopit jaký je, respektovat ho. A ne ho citově vydírat, že má jít domu, aby na tebe vydělával. A akceptovat i to, že je na tebe právem naštvaný a za chyby co si udělala se upřímně omluvit. To je první krok - bez toho tě vůbec vážně brát nebude.
Maximálně se můžeš domluvit s jeho klíčovou pracovnicí z domova, že vám bude pomáhat zprostředkovávat kontakt.
No já se nedivím že nechce kluk k tobě, kolik ti je že píšeš hůř než školák. Čeština asi není tvoje silná stránka co? Spíš ti jde o to aby kluk sypal penízky, a šel makat.Dej mu pokoj, kdyby ses o kluka starala pořádně, tak ti ho nikdo nevezme.
@peta1003 píše:
Ja si spis myslim, ze ho chcete domu, protoze muze jit pracovat a bude sypat korunky do rodinneho rozpoctu!
No pracovat…
Pockej…
Spis si ted diky dalsi osobe v domacnosti vybehat vetsi davky, ne?
@Nairol píše:
No pracovat…Pockej…
Spis si ted diky dalsi osobe v domacnosti vybehat vetsi davky, ne?
Já být na jeho místě, tak se asi taky nevrátím. Smiř se s tím, a dej mu šanci na slušný život
Holky troll to být nemusí. Kolik dětí takhle žije, jsou jich plný domovy.
Rodiče se moc nestarají, dítě skončí v ústavní péči. A když se tam dítě nadechne a začne fungovat (a třeba chce dostudovat), najednou se rodič rozpomene, že má taky jedno čerstvě dospělé dítě a najednou si myslí, že jim mladej úderem osmnáctin skočí kolem krku.
Zakladatelko, je možná hnusný to takhle říct, ale ty ses na něj vybodla půlku jeho dětství a celou pubertu. Teď ti dítě vychoval někdo jinej a ty se najednou chceš objevit? Pokud máš snahu dítě dostat zpátky, měla si se snažit před šesti a půl lety ![]()
Buď ráda, že kluk chce dostudovat, zázemí domova je pro něj dobré a je fajn, že jsou ochotní ho tam nechat, dokud školu nedodělá - to také není samozřejmost.
Je to skoro dospělej chlap, má právo na svá rozhodnutí. Pokud s ním chceš udržovat kontakt, fajn, jednej s ním ale jako s dospělým samostatným člověkem. Zkus se domluvit třeba na schůzku, kafe, návštěvu, ale netahej ho z jeho (skvělých) plánů na lepší život.