Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych byla v klidu co se týče výšky. Syn měl ve třech letech 12 kg a 95 cm. A dnes je mu tedy dvacet a měří 195 cm. Byl stále takový menší drobný a od 16 ti do 18ti vyrostl o 22 cm. Problém s jídlem teda neměl. Dnes to vypadá že nás sní dá si klidně k večeři 10 rohlíků. Bábovku peču dvakrát jednu pro něj jednu pro zbytek rodiny.
175 cm? vždyť to je super ![]()
Dcera má za necelé tři měsíce 5 let a měří 99 cm
tak asi tak!
@zuzan Jupí to zni super, chlap mě teda uklidňuje, že se taky vytáhl až v pubertě… No uživit,,dvoumetráky" je masakr no ![]()
@šmoulililinka u holky je to něco jiného my malé holky jsme rozkošné ![]()
@Zástavanda hihi, no
jen na nás jde vidět každé kilo, bohužel ![]()
@Veru1987 jj ale podle grafu byl na 90.percentilu a ted je na 25. ![]()
@Zástavanda píše:
@thalasan Když tak ču tak je tsm spíš průšvih propadu v tom grafu z 90. percentilu na 25. percentil, doufám, že to čtu blbě
Ja grafy nečtu, moc to neumím
každopádně syn měl v 18m 82 cm, teď má 95 cm a dle doktorky roste pěkně a je šikovný chlapeček. Jinak u vás bych spíš řešila váhu. Dovede si představit, že by s tou váhou měl o několik cm víc? Ji ak jo zbytečně stresujes. I kdyby měl těch 175 cm tak co? Budeš to dítě tím stresovat? Vždyť to je normální výška.
S 10,2 kilama v roce a půl byl na 90. percentilu? Opravdu?
Jinak mě těch 175 cm průšvih překvapil, sama mám stejně velkého muže a za dvacet let společného života mě jedinkrát nenapadlo, že by na tom bylo cokoliv špatně
Zvlášť, když ty jsi mrňavá.
@Zástavanda píše:
@píďalka0484 Tak to to řešit asi budu muset v 18 měsících byl na 90percentilu a teď je na 25!
Tohle je průšvih, ne to, že by byl malý a drobný. Tak velký propad v percentilu může ukazovat na mnoho problémů a to, že nejí nejspíš má příčinu někde jinde (intolerance, alergie, hormony, bolest). Víc bych se bála, že nepřijímá dostatek živin, než že bude mít v dospělosti 175cm. Takže já bych to řešila hned.
Manzel ma 175, ja mam 165. Zadna katastrofa to neni… Myslim si, ze jde o prumernou vysku. Pro me by byla zase katastrofa dvoumetrovy chlap. Bych se citila vedle nej jako dcera s otcem…
Předpokládám, že holky, co tě tu uklidňují, mají samy malé a drobné děti. Pokud jsou takové od narození a rodiče jsou drobní, jistě to není problém, pokud ale dítě propadne v percentilu během roku o 65 bodů, je to fakt potřeba zkontrolovat.
Příspěvek upraven 26.03.21 v 08:42
@thalasan i tu váhu samozřejmě chci řešit, proto se ptám na ty doplnky vím, že je hubeňoučký :/ ale jíst chce jen ovoce, zeleninu, občas kousek masa, monte a sladktosti samozřejmě ![]()
Nestresovala bych ho, rácha má 175cm a má z toho celkem komplex ![]()
@Zástavanda píše:
@thalasan i tu váhu samozřejmě chci řešit, proto se ptám na ty doplnky vím, že je hubeňoučký :/ ale jíst chce jen ovoce, zeleninu, občas kousek masa, monte a sladktosti samozřejměNestresovala bych ho, rácha má 175cm a má z toho celkem komplex
Vykašli se na výšku v dospělosti, tu neovlivníš ani sebelepší stravou, je dána geneticky. I podvyživení černoši v Africe mohou mít dva metry.