Syn neroste

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30995
26.3.21 09:19

Nejstarsi dceru mam drobnou, nejedla skoro vubec do 4.5r, ani moc nepila. V 18m mela 78 cm a 8.8 kg, ve 3r 93 cm a 10.2 kg, v 5r 104 cm a 13.5 kg, do prvni tridy sla 110 cm a 16 kg. Ve skole zacala celkem rust, konecne. I tak je drobek (bude ji 9, ma 128 cm a 23 kg), ale uz to neni tolik znat. Ja sama mam 153 cm, nemuzu cekat zazraky. Chlap je zhruba prumerny (184).

Příspěvek upraven 26.03.21 v 09:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619

Syn bude mít v červnu 3 a váží 11,5kg měří cca 95cm. Je drobný, ale dcera také, ta má skoro vv6 letech 17kg a 110cm.
Detkaa nic neříkala. Tak to asi nebude tak špatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134

Koukala jsem teď na kalorie a, že by měl mít příjem okolo 1300 kcal… no já jím 1400 a to on jako já nesní oni omylem teda :/
20g bílkovin teda ale asi zvládne sníst za den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.21 09:22

Výška se nededi po otci, ale po obou rodičích. Všeobecně jde o průměr plus mínus nějaké centimetry.

Výšku má v pohodě. Váhově je lehounce pod průměrem, ale nijak tragicky. Sleduje se váha k výšce, ne věku.

Můj syn měl ve 2,5 při skoro stejné výšce pod 11 kg, teď o čtvrt roku později má 93 a 12 kg, kde to vzal netuším :D Je hubený, většinou moc nejí, preferuje ovoce a zeleninu před masem, sladké ho nezajímá. Má celý život na to, aby se „vypásl“. V tomhle věku bych spíš řešila tlouštíka, pokud už něco.

Osobně bych s klidem počkala na 3letou prohlídku. Pokud by ses tím ale měla stresovat, zajdi k doktorce klidně dřív, hlavu ti neutrhne :) a upřímně, je lepší být za hysterku, než si pak vyčítat, že člověk něco zanedbal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.21 09:24

Jo a dodatek - já měla při nástupu do první třídy 15 kg a žiju dodnes 😁 je to spíš plus :) člověk si může bez obav a výčitek dát všechno, na co má chuť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
26.3.21 09:27

@anonymni_prezdivka jak už jsem psala několikrát u holky bych to neřešila, sama jsem maličká u kluka bych chtěla aspoň 180cm :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.21 09:28
@Zástavanda píše:
@anonymni_prezdivka jak už jsem psala několikrát u holky bych to neřešila, sama jsem maličká u kluka bych chtěla aspoň 180cm :mrgreen:

To stejně neovlivníš 🤷‍♀️ můžeš si u dr vyžádat testy na růstový hormon, ale výšku ničím neovlivníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.3.21 09:32
@Zástavanda píše:
@anonymni_prezdivka jak už jsem psala několikrát u holky bych to neřešila, sama jsem maličká u kluka bych chtěla aspoň 180cm :mrgreen:

Já bych chtěla tmavovlasé hnědooké děti :mrgreen: :mrgreen:
Tohle fakt neovlivníš, jedině že by měl nějakou poruchu růstu, u které by byla indikace růstový hormon. Jinak má prostě výšku v genech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
26.3.21 09:44

@unuděná Sakra a to jsem jim sehnala tak vysokého tatínka :D ne šlo mi opravdu jen o to abych nezanedbala, počkám na tu tříletou a budu to s doktorkou řešit jestli je vše ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.3.21 09:46
@Zástavanda píše:
@unuděná Sakra a to jsem jim sehnala tak vysokého tatínka :D ne šlo mi opravdu jen o to abych nezanedbala, počkám na tu tříletou a budu to s doktorkou řešit jestli je vše ok :)

Mě přijde, že ve vztazích, kde je hodně vysoký muž a malinká žena je to takový vabank. Znám děti z takového páru (kluky) a jsou to prcci po mamce a naopak máme v rodině takový pár, kde starší syn už v 17ti přerostl toho vysokého tátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.21 09:54

@Zástavanda mně propadli oba synove mezi 5 a 7 lety. Oba za 2 roky vyrostli jen 3 cm. Takže v 5 letech měl jeden 119 cm a v 7 122. Druhý měl 118,5 cm a v 7 letech 121 cm.
Nikdo to nikdy neřešil. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4595
26.3.21 09:57

Se mi zda, ze komplexy malym chlapum delaji zensky, jako ty. Prusvih 175 cm? Popojedem - vyska se dedi po obou rodicich, holt ses mrnava, tak je mozny, ze syn bude spis po tobe, nez po muzi. Jestli muz chtel dlouhana, mel si vybrat jinou partnerku :P Zbytek res s pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
26.3.21 10:36
@Zástavanda píše:
@thalasan i tu váhu samozřejmě chci řešit, proto se ptám na ty doplnky vím, že je hubeňoučký :/ ale jíst chce jen ovoce, zeleninu, občas kousek masa, monte a sladktosti samozřejmě :roll:Nestresovala bych ho, rácha má 175cm a má z toho celkem komplex :nevim:

Monte?? Nedávala bych mu takové srágory a sladkosti ve 2,5 letech zvlášt když má problémy s normálním jídlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
26.3.21 12:36
@Zástavanda píše:

Máš problém u sebe v hlavě. Sama jsi prtava, tak kluk bude průměr vás obou. A 175cm je normální výška i u chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
26.3.21 13:54
@Zástavanda píše:
Ahoj,

mám problém s mladším snkem, od narození je extrémní nejedlík, dostat do po narození něj aspoň 5ml mlíka byla práce na půl hodiny. Ve třech měsících skončil na kapačkách, protože se rozhodl, že pít nebude, ráno vypil trošku a odpoledne když přestal čůrat jsem s ním letěla na pohotovost kde ho hned napíchli na kapačky. Byli jsme tam 5dní aniž by přišli na příčinu. to se pak opakovalo ještě jednou asi v 7 měsících… To jen pro představu, že opravdu nejí nic :D teď mu jsou 2,5 roku a s jídlem je to pořád katastrofa jí fakt malinko a je děsně tvrdohlavý tekže když se sekne nejí!

K jádru pudla, je strašně hubený, má nějakých 11kg a i celkem maličký 92cm na poslední kontrole před rokem měl 10,2kg a 84cm, zdá se mi, že neroste dostatečně a i v grafech mi vychází, že v dospělosti bude mít nějakých 175cm což je u chlapa trošku průšvih :/ Já jsem sice prcek mám 158cm, ale muž má 2 metry a výška se prý dědí po otci.

Jde mi o to jestli to mám nějak řešit s dětskou, jestli jsou nějaké vitamíny, doplňky atd, které by mu mohli pomoci?

Mám stejně starou dceru a je stejně velká, resp. malá. Propad u ní nastal mezi 6. a8. měsícem věku. Jednu dobu pak byla na 1 percentilu, pak se to zlepšilo asi na 7 percentil.to jen pro představu diskuterek, že při těchto mirach a váze už není kam se propadat :D jinak, já jsem se na to ptala opakovaně doktorky, vždy mi bylo řečeno, že my s manželem jsme taky malí (160 a 175).nabery zatím žádné nedělala. Jina doktorka tvrdí, že se to musí posuzovat celkové s ohledem na vývoj (dcera nijak nezaostává), třetí řekla, že by udělala nabery v těch třech letech. Takže počkám na tříletou prohlídku a uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí