Syn neroste

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1134
26.3.21 08:43

@unuděná Děkuji proto se prám, napadlo mě právě jestli nemá něčeho málo, doktorce zavolám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
26.3.21 08:46

@unuděná prosím mohla by jsi kouknout na graf, jestli nejsem tele a ten propad je opravdu takový?

18 měsíců těch 84cm a teď 2,5 roku a 92cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8761
26.3.21 08:53

Nepřijde mi nějak extra malej.. můj syn je velký jedlik, ji porad a všechno a míry ma podobne. V roce a půl mel necelých 10 kg a 78 cm, ve 3 letech 92 cm a skoro 13 kg. Ulwzita je ta křivka růstu, pokud se ji drží, je to ok. Pokud by se v grafu propadal do nižších příček (vic než o jednu a dlouhodobe), bylo by to k řešení. Můj manžel má 174 cm a no, nepatří k nejvyšším, ale určitě ani k nejmenším. Mam par kamarádů, co jsou i menší než já a nikdy by mě nenapadlo to řešit. Kéž by u syna byla výška jediným problémem. Spíš res to, ze nejí, než že bude v dospělosti malej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.3.21 08:54

Mě teda vyšlo, že na té 18m byl na 52. percentilu s výškou a 9. percentilu s váhou :think: a nyní 29. percentil výška a méně než 3. percentil váha. Takže tak rapidní propad to není. Ale jestli za rok vyrostl o 8cm a nepřibral ani kilo, tak je to divné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.3.21 08:57

My chodíme pravidelně s prostřední na endikronologii na kontrolu. Protože je taky drobná, pomalu roste. Už ji přerostl i mladší brácha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
26.3.21 08:59
@Zástavanda píše:
@unuděná prosím mohla by jsi kouknout na graf, jestli nejsem tele a ten propad je opravdu takový?18 měsíců těch 84cm a teď 2,5 roku a 92cm

Nepletes se? Já teď našla, že výška chlapce (18m) 83,3 cm je 50% percentil. Jak by mohlo vycházet 90? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8761
26.3.21 08:59

Koukla jsem do grafu, s výškou si naopak polepšil, ale váha šla dolu..fakt řeš spíš to. Nas kluk ma intolwranci laktózy a teď řešíme, co ještě. Prý i kvůli tomu může být tak malej, ale on ma průjmy, bolí ho břicho a tak. To bys asi věděla a zmínila. Doktorka ti určitě poradi a doporjci patřičná vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2931
26.3.21 09:02
@Zástavanda píše:
@thalasan i tu váhu samozřejmě chci řešit, proto se ptám na ty doplnky vím, že je hubeňoučký :/ ale jíst chce jen ovoce, zeleninu, občas kousek masa, monte a sladktosti samozřejmě :roll:Nestresovala bych ho, rácha má 175cm a má z toho celkem komplex :nevim:

No nevím, pokud má někdo se 275 cm komplex tak je problém asi někde jinde. On může úplně klidně být malý po tobě, protože výška se nedesi jen po otci a ty se pak snaž mu ty komplexy nevytvořít.
Manžel má 177cm a považuje se za vysokého, kamarád nemá ani 170 cm a tedy také nemá žádné komplexy. Ani nouzi o holky neměl a má zdravé sebevědomí.

Jinak s doplňky bohužel neporadím, jen dávám Vít D přes zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.3.21 09:08

Jinak co můžeš udělat teď, než vás vezmou na nějakou endokrinologii, tak mu nasaď rybí tuk nebo b-komplex (pokud ti bude schopný to pozřít) a pokud má rád ovoce, dbej na pestrost a klidně mu ho dopřávej v mnohem větší míře. Alespoň cukry a vitamíny bude mít. Co vajíčka, jí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
26.3.21 09:10

@thalasan Já neříkám, že bude nutně mít komplexy, ale že je může mít a nerada bych něco zanedbala at už nedostatek vitamínů nebo nějakou nemoc. Já mám asi trošku zkreslené vidění, partneři měli vždy přes 180cm :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
26.3.21 09:10
@unuděná píše:
Mě teda vyšlo, že na té 18m byl na 52. percentilu s výškou a 9. percentilu s váhou :think: a nyní 29. percentil výška a méně než 3. percentil váha. Takže tak rapidní propad to není. Ale jestli za rok vyrostl o 8cm a nepřibral ani kilo, tak je to divné..

malá se pohybuje kolem toho 3 percentilu -) ale ona roste a přibírá skokově. Třeba rok nepřibere vůbec. Od mala je drobnější a mezi těmi nejmenšíma. Pediatr si to hlídá, chodíme na kontrolu každý rok, pro jistotu. Trochu normálněji začala jíst až později kolem toho 7 roku, ale pořád žádná sláva. U nás se ještě ukázala potravinová alergie a trpí na atopický ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
26.3.21 09:11

@Zástavanda

Na gastru jste byli?
Mně osobně se teda nezdá, že by to s tou výškou byl až takový průšvih.
Není pravda, že se výška dědí po otci - výška dětí je kombinací výšek obou rodičů. Tzn. váš syn se bude v dospělosti pohybovat někde mezi výškami vás dvou. Rozhodně ale nelze počítat s tím, že by měl být dvoumetrový po otci, když ty jsi malinká.
Růstový propad je často důsledkem alergie na lepek. Bezlepkové děti skutečně neprospívají a jsou malinké, po zavedení diety se vytáhnou. Jestli to je nebo není váš případ, nedovedu posoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
26.3.21 09:12

@unuděná na vajíčka má reakci, na samotné, v jídle mu nevadí, měl alergii na bílkovinu, snad už máme zažehnáno, ale má rád maso tak snad bílkoviny honíme tím. ovoce má spoustu a pestrého doufám, dávám mu vigantol ještě, ale teď jsem to flákala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.3.21 09:14

@Zástavanda Spíš jsem myslela kvůli zdravým tukům. Protože pokud jí hlavně ovoce a libové maso, tak těch tuků asi moc nepřijímá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
26.3.21 09:18

@Whitedog na gastro jsme chodili cca do toho roka kvůli abkm pak už ne, zavolám doktroce a řeknu jí, že chci vyšetření je skvělá, určitě to bude řešit :),
vím, že je to kombinace obou ale otec má u výšky větší podíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect