Syn rok a půl nechce jíst

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2271
17.2.20 14:00
@Anonymní píše:
@pikola Ven chodíme každý den, ale on se nenají i když ten hlad má. Někdy sní všechno bez problémů někdy vůbec nic.. má 12kg, doktorka neříkala nic, že by byl hubený. Syn je hrozně dlouhý po otci. Jenže prostě rodina to tak bere, že oni dávali jíst to a tamto..

Tak pokud ma 12 kg, tak hubeny neni, muj syn je stejne stary, ma 10 kg a vychrtly rozhodne neni. Sni toho tak pulku, co ten tvuj a ja si rikam, jak pekne ji, protoze na rozdil od sourozencu ji s nadsenim, i kdyz toho neni moc. Jinak muj ji vse sam, at uz na kousky nakrajene, nebo treba polevku nebo jogurt lzici, krmit se nenecha.Chce to vic důvěry v nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.20 14:27

Díky všem, docela jste mě uklidnili. :hug:
Pro ty kdo psali že ať se nedivím, že nechce oběd po křupkách…
On sní jogurt kolem 8-9 ráno, potom pár křupek nebo piškotů. Není to tak že sní půlku balíku.. Pak je zvyklý že mu dám mléko, toho vypije 240ml a jde spát kolem 11. Na oběd se budí kolem 13 hodiny. Vždycky oběd snědl, teda hlavně ze skleničky. Proto mě štve že teď poslední dva měsíce je těžké do něj ten oběd dostat.

No a často k nám chodila moje máma, takže ta mi pořád kecala do toho jak jí málo. Takže jsem se pořád snažila aby jedl, podle toho co mi ona radila.. On totiž u ní byl schopný sníst celý oběd když mu to dávala ona :nevim:

Asi to opravdu bude období vzdoru, on mě pořád zkouší a co udělám když dělá něco co nesmí. 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.20 14:37

Vždyť jí. Z měho pohledu dokonce dobře. Váhu má dobrou. Synové oba měli 12 kg až kolem 2 let a rozhodně nebyli drobní nebo hubení. Starší měl PV přes 4 kg.
Nijak bych mu nevysluhovala a nenahrazovala jídlo třeba piškoty.
Jen tak pro zajímavost ti napíšu, jak jí můj OSMILETÝ syn. Ten ráno nesnídá a když už, tak třeba půl banánu, nebo půl jogurtu. Nesvačí (svačiny ze školy nosí netknuté, nebo je rozdá), k obědu sní suchou přílohu (tak půlku), nesvačí a k večeři má půl rohlíku nebo třeba 2 plátky sýra. Jednou za měsíc má žravou, kdy doslova sežere (omlouvám se citlivým povahám) vše, co není přilepené a zase měsíc nejí.
Mladší měl problém s kousky do 2 let. Nenutila jsem. Taky měl nejraději skleničky. Tak jsem začala používat koření a cpala mu domácí obědy do skleniček a ono to prošlo.
Ještě pomáhalo, že jsem mu jídlo snědla a dělala u toho opičky - to máš dobré, to je super, jen nejez, aspoň je víc pro mě…
Jinak pozor, jak zjistí, že tebou díky jídlu mohou manipulovat, tak to jde do kopru.
No a moji kluci nemohli nikdy svačit, protože pak neobědvali. Takže my dlouho měli to, že v 7:00 snídali a ve 12:00 byl oběd. Nebo třeba v 11:00 polévka a ve 14:00 oběd, což jsem praktikovala u malého, protože v 11:00 dal polévku, pak jsme šli do školky, on usnul a probudil se v ty dvě.

• Citovat
  • Upravit
1008
17.2.20 14:50

Muj syn byl to same a musela jsem mixovat skoro do 2 let :zed: a vis co? Vyprdni se na vsechny a delej, jak sama uznas za vhodne, on hlady neumre. Var to, co vis, ze 100% alespon trochu sni, pomixuj to a neexperimentuj. Je fakt malej a jednou se rozji. V tomto veku syna me Dr. rozesmala, ze jsou deti, ktere jsou zive z kosmicke energie - vtip :lol: a at to nehrotim. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
17.2.20 14:59

Váhu má super :palec: muj za 3 dny dvouletý syn má 13 kg. Je od pohledu je drobnější,. donedávna taky nesnedl větší kousky. Do teď krajim maso na drobné kousky, pac masem se davi :roll: už to neřeším, dělal to i první syn a po posledních stoličkach začal jist úplně normálně. Mladší dvouletý do roka a půl taky nejedl nic moc. Jedl u tabletu, aby nebo snědl. V roce jsme byli i kvůli nejezeni v nemocnici, každé jeho jezeni byla pro mě noční můra. Teď ji jak kyselina, víc jak starsi čtyřletý. K snídani má 200 ml mlika,, krajíc chleba s něčím, ke svačině 200 g presnidavky (ovoce zas neji) a nějaké krupky, po cestě venku chce ještě tak půlku rohlíku a i přesto cca v půl jedné oběd větší, než co mají děti ve školce.. Nevím, kam to dává, sám hlasí, že chce papat, že chce jogurt a tak. Takže vše se může změnit, klidně za měsíc může být vše jinak :hug: a to i s mluvním. Do roka a půl neřekl ani srozumitelne táta. Před 14 dny začal rovnou věty (jednoduché - kde je auto? Tady je! Táta papa, máma haji, táta řídí volant, pojmenuje úplně vse, pozna 3 barvy. Děti se mění skokove! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
17.2.20 15:05

Jo jinak dlouhodobě dávám rybí olej a b komplex. Prý to zvyšuje chuť k jidlu(doporučila nám dr) tak zkus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
17.2.20 15:25

Mě nepřijde, že by vážil málo. Ani že by nějak málo jedl. Já mám doma strašného zrouta, ale oběd si kolikrát taky pořádně nedá a někdy má dny, kdy jí celkově málo a někdy zase jen jí a jí a jí. :D Neřeším to, holt má někdy hlad a chuť, někdy nemá. Spíš mi přijde zbytečné dávat dítěti částo krupky a piškoty. Vždyť z toho nic moc nemá. Nebyla by lepší třeba presnidavka, rozmackane ovoce? Mixování bych zatím neřešila, některé děti to tak maj, že jim kousky dlouho vadí. Syn zase naopak odmítal hodně rozmixovanou stravu, vše mixovane nebo i jogurt jsem musela zahustit kaši. Nemluveni může souviset s tou mixovanou stravou. Co je zrovna auto, to vědět nemusí, ale už by pomalu měl alespoň sem tam něčemu rozumět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
6.3.20 21:20

Můj malý začal jíst už v 6mesich. Do 2let krásné papal. Všechno! Teď mu budou 3 a jíme opravdu malo.. miluje banán, jahody, jablka, rajčata, okurky a neodmítá ani sladké. Snídani si dá s čajem ale oběd a pořádně jidlo moc ne ale snad to bude lepsi :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí