Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V červnu jsme se přestěhovali z bytu do domku a náš syn (2 roky) se začal každý den budit přesně v 1:45 hod ráno a strašně brečí a chce spát s námi.
Jakmile je u nás v posteli, usmívá se a hned usne.
Vím jaké mám možnosti, spíš mně zajímalo jestli to Vaše děti dělali také a v jakém věku?
Díky
Nam jsou 2 roky a 2 mes. skoro a malej chodi skoro kazdej den tak kolem 5 hod k nam spat.
Můj syn dělá totéž. Jsou mu teď 2 roky, dělá to asi poslední 2 měsíce. Pohladím a položím zpátky, někdy se opravdu vzteká, je vzhůru, tak ho vezmu a až usne u mě v posteli přenesu zpátky. Už jsem z toho unavená, studuji VŠ a musím se vyspat. Muž mi nadává, že ho mám nechat vyřvat.
Malynu je 3,5 a taky v noci chodi k nam, nevidim v tom problem, prituli se a spime vesele az do rana
Za par let budeme vzpominat, jaky to byli zlaticka a potrebovali nas ![]()
Tak u nás je to zhruba měsíc to samé. Ne každou noc, ale vždycky tak 3-4 noci v týdnu se vzbudí a chce k nám. Popřípadě nechce usnout u sebe, tak usne v naší posteli a pak ho přenesem…málokdy to dospí až do rána ve své
nevim proč
za dva týdny mu jsou dva roky.
Mám stejnou zkušenost, dcera se budí kolem třetí a taky chce spát s námi
teď jí chystáme pokoj, takže doufám, že už si zvykne v nové posteli… zatím plánuju, že v případě potřeby se spíš natáhnu já k ní do postele, aby se pomalu odnaučila chodit k nám ![]()
U nás taky tak - dceři jsou necelé dva roky a většinou v pět se chce stěhovat k nám. Přirazila jsem postýlku s vyndanými šprušlemi k nohám naší postele, tak pro ni nemusím chodit a přelézá si sama.
Hm, tak na tuhle akci se mi ozve každé ráno kolem 5. hodiny moje 4,5 měsíční miminko. A to jsem hpo naučila ve své postýlce usínat od narození, jinde nespí přes den ani v noci a nedělá ji to problém, ale kolem 5. hodiny se ozve každé ráno, první povídá a pak začne palkat, tak ji vezmu k nám, musím ji sevřít, aby sebou nemlela, a spí dál
Nechci ji na to zvykat, ale nechte řvát v bytě v 5 ráno miminko…
Kdybych bydlela v baráku, nechala bych ji vyřvat.
A proc je takovej problem ze chce byt s vami? Vzdyt jsou jeste malinci a holt se boji.. Ja se nekdy bojim jeste ted, kdyz mam bejt pres nic sama a to jsem dospela ![]()
Synovi je 26 měsíců a budí se taky, většinou tak ve 4.30.To si pak lehne mezi nás a spinká dál. Já ale neusnu, protože se furt přetáčí, vrtí a kope do nás, takže počkám až usne a vracím ho zpátky do jeho postele.
Přijde mi to pěkné, že nás má rád, chce být s námi..za pár let na to budeme jen nostalgicky vzpomínat ![]()
Mně to vadí, protože se nevyspím, pořád dávám pozor, abych ji neublížila, a taky z důvodu, že chci, aby spala ve své postýlce. Nechci dopadnout jak moji známí, že s nimi spí v posteli školák a nemůžou ho to odnaučit anebo druzí, jejichž miminko to pořád posouvalo ten čas směrem k noci, pak k večeru, a nakonec už křičí v 20 hodin večer, že už chce k nim.
Syn chodí spát kolem 6-7 ráno ke mě do postele ještě. Do půl roka spal se mnou v posteli, pak u sebe v postýlce a k ránu chodí ke mě.
Nic závadného na tom nevidím, jednou nás bude mrzet že už k nám nechtějí ![]()
@barique mám 23m dceru, tohle dělá asi už půl roku. I když ne každou noc. Občas se vzbudí(někdy s brekem) a šupajdí k nám, řekne mámo spát, vleze si mezi nás a spí až do rána. Nevadí nám to, většinou přijde až fakt brzo ráno(kolem 5), takže se vyspíme.
Ale jak říkám, není to každou noc, tak to neřeším…
Mne to taky az tak nevadi, chytnem se za ruku a spime, ale manzel chodi spat do druhe loznice protoze tri bychom se nevyspali.
Usina sam jen se proste budi ve stejnou dobu jak kdyby mel vnitrni budik.