Syn si spálil dlaně

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
100
28.1.12 09:32

Napsali jen popalenina druhé stupně nic víc a ani kolik procent to asi až v tuneděli na tom pracovišti,Nevím nedokažu to odhadnout kolik to je procent na třech prsticích a jen ten první článek.strašně se bojím co bude zda transplantace nebo co a jak bude malá s tím lítá plazí a je v pohodě za to já nejím nespím mám pocit na zvracení. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
28.1.12 10:07

nemáte se čeho bát , to na transplantaci nebude,jen převaz a poučení jak se chovat k té popálenině. Vždyť je to jen malá plocha (i kdyby na krásně k transplantaci došlo,je to malinké místo,bude se dobře hojit za týden byste byli doma)

• Citovat
  • Upravit
1347
28.1.12 20:04

Kure82 neboj se. Syn si spálil obě dlaně o krbová kamna, viz úvodní příspěvek této diskuze. Polštářky prstů se hojí nejrychleji společně s okrajovými částmi dlaně, nejhorší je vnitřní část dlaně, ale tam malá popálená není. A jestli má jen horní články, tak ty už se vůbec neohýbají, to se bude hojit moc dobře. Takže buď v klidu. :) My jsme byli taky na první ošetření ve fakultce v Ostravě, dokonce jsme tam strávili noc, jsou tam všichni maximálně milí, ochotní, vše vysvětlí, nic se neboj! :-)
Synovi hrozila transplantace, naštěstí jsme narazili na doktorku s 30ti letou praxí a transplantaci jsme o vlásek unikli, takže malé to ovážou, dají jí tam „medicínku“ a bude to v pohodě. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
28.1.12 20:12

No nevím pořád mam strach a jak vidíš pořád nemůžu spát,zítra o půl deváte vyrážíme.no ona mněla i ty prstíky trocchu zvrchu a tam jse to na tom kloubu ohybá tak tomu nevěřím že to bude dobrý :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
28.1.12 20:33
bloumik píše:
Kure82 neboj se. Syn si spálil obě dlaně o krbová kamna, viz úvodní příspěvek této diskuze. Polštářky prstů se hojí nejrychleji společně s okrajovými částmi dlaně, nejhorší je vnitřní část dlaně, ale tam malá popálená není. A jestli má jen horní články, tak ty už se vůbec neohýbají, to se bude hojit moc dobře. Takže buď v klidu. :) My jsme byli taky na první ošetření ve fakultce v Ostravě, dokonce jsme tam strávili noc, jsou tam všichni maximálně milí, ochotní, vše vysvětlí, nic se neboj! :-)
Synovi hrozila transplantace, naštěstí jsme narazili na doktorku s 30ti letou praxí a transplantaci jsme o vlásek unikli, takže malé to ovážou, dají jí tam „medicínku“ a bude to v pohodě. :-)

gratuluji ,že jste to tak bezvadně zvládli :palec:

• Citovat
  • Upravit
sophinka
28.1.12 20:34
kure82 píše:
No nevím pořád mam strach a jak vidíš pořád nemůžu spát,zítra o půl deváte vyrážíme.no ona mněla i ty prstíky trocchu zvrchu a tam jse to na tom kloubu ohybá tak tomu nevěřím že to bude dobrý :zed:

zbytečně se nervuješ,život ohrožující to není a je to celkem lehce léčitelné a to i v případě transtlantace,tak buď v klidu,nenervuj se

• Citovat
  • Upravit
1347
29.1.12 07:51

Sophi dík. :-) Byla jsem ráda, ono se to na chvíli přestalo hojit a v tu chvíli začali mluvit o transplantaci. I tahleta doktorka. No a pak byla zlomová kontrola, a jí přišlo, že je to o malinkatý fous lepší. Dvakrát jsem jela na převaz se sbalenou taškou, to byl stres :zed: potřetí jsem ji už demonstrativně nechala doma. :mrgreen: A vyplatilo se. Dr mi řekla, že za ty roky, co tam pracuje, viděla desítky případů, kdy transplantace na takhle malé ploše měla jediné plus, a sice rychlejší hojení. Nicméně muselo se hojit o odběrové místo a ve finále ten „rantl“ napojení transplantátu a vlastní kůže stejně trochu vystoupí, tak jako vystoupí jizva při hojení bez transplantace. Takhle výsledný efekt stejný.
Nejdřív mě tahle dr děsně stresovala, pronášela furt pesimistické prognózy, ale postupně jsem se naladila na její vlnu a teď jsem moc ráda, že Filipa ošetřuje právě ona. :-) Jakmile mi poprvé řekla, že syn bude mít na rok na noc dlahy, tak to byl děs, no teď už ty dlahy má, vůbec mu nevadí a prostě je to v pohodě. :palec:

Me2dova ještě jednou moc dík. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
30.1.12 08:38
kure82 píše:
No nevím pořád mam strach a jak vidíš pořád nemůžu spát,zítra o půl deváte vyrážíme.no ona mněla i ty prstíky trocchu zvrchu a tam jse to na tom kloubu ohybá tak tomu nevěřím že to bude dobrý :zed:

jak jste dopadli?

• Citovat
  • Upravit
100
30.1.12 09:03

No nemá to moc hezké hlavně ten vrch na prstech,ale zatím chodímena převazya jednou za týden se máme ukázat v Ostravě tak se stále bojím co nás čeká.Musí ji to pořád ve velké vrstvě mazat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4392
31.1.12 23:56

Maminky,máte zkušenosti s hema gelem nebo ok gelem?2 lety syn se polil horkým časem,3 dny byl na jipce,pak jsme byli 5 dní na odd a už jsme doma a ještě máme prevazy.měl 2 st na13 % tela......mažeme červenou indulonou,ale dostali jsme i tyto gely,používali jste je? Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4392
1.2.12 00:01
kure82 píše:
No nemá to moc hezké hlavně ten vrch na prstech,ale zatím chodímena převazya jednou za týden se máme ukázat v Ostravě tak se stále bojím co nás čeká.Musí ji to pořád ve velké vrstvě mazat. :nevim:

Ono to není nikdy moc hezké,dokud se to nezahoji.co říkali dr?my máme na ruce hlubší ránu,to je 2b,ale dr ho nechtěl brát na sál že je to malé.bude se to tedy déle hojit,ale i to buude dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
1.2.12 00:06

Mojeneteř měla to samé, jen na jedné ruce, ale asi ne tak jako tvůj . Bylo jí 5 a krásně se jí to zahojilo. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
1.2.12 08:33

Ivuško nám řekli na Vinohradech mazat indulonou, ale u malých dětí je prý lepší kalciová mast. Takže mažu kalciovou mastí.

Jinak Filipovi se na té horší ruce udělala vedle stupu hloboká prasklina, takže bez obvazu byl den a zas ho má. :zed: No ale tohle už snad bude OK, dávám mu to na noc do dlah i přes obvaz, aby to epitelizovalo v napnuté poloze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4392
1.2.12 08:37

Bloumik,taky jsme byli ve vinohradsky…
kalciovka je na předpis?
a co je to epitelizace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
2.2.12 13:49

Kalciovka se prodává volně. Epitelizace je zarůstání té popálené rány novou kůží. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák