Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Bloumiku,díky…
zítra jdeme zase na prevaz a doufám že už ta ruka bude dobrá.
a proč se dávají ty dlahy,to je když je popalenina v ohybu?
kalciovku koupím na tu poslední horší ránu.díky za radu
holky a jak dlouho vás drželi výčitky a zlé sny?já beru léky,ty mě naštěstí drží.ale bojím se s domcou někam jít,tím že se nám to stalo na návštěvě ![]()
Ivuš nic si nevyčítej, vždyť to nezměníš, nevrátíš, děti se hojí dobře, rychle a hlavně si to nebude pamatovat!
Já vím a vždycky budu vědět, že to byla moje chyba, vteřina nepozornosti, ale utápět se ve výčitkách do konce života nehodlám. Kór když vidím, že to po měsíci má zahojené. ![]()
Dlahy se dávají, pokud je popálenina na dlani…proto, aby se dlaň napínala a nezůstávala v „kolíbce“, která je pro dlaň přirozená, a aby pak právě nepraskala jizva, jako se to teď stalo Filipovi. A aby nezůstala zdeformovaná. Třeba i prsty v ohybech. Jizva má oproti zdravé kůži mnohem menší pružnost, takže se musí zahojit pokud možno v napnutém stavu. Proto ty dlahy na noc, bude je mít rok.
Bloumiku díky,máš pravdu…byl to pro mě šok,asi tak jako všechny naše úrazy:(
no já jsem zvědavá co nám řeknou na to poslední bebi
už je to 14 dní,tak by to mělo byť už zahojene.minulé dostal už jen nějaký obvaz,předtím měl ten bílý krém.
a jak se s tím malému spí?je ještě malý,tak to zvládá dobře ne?
Teda, když si to tady pročítám, brrr, to je moje noční můra takové popáleniny… chudáčci malí
Já před časem, když jsem zjistila, že malý místo mého NE udělá svoje ANO, koupila pro tyhle případy Water Jel - používají ho profesionální záchranáři a popáleninová centra. Je na popáleniny 1.-3. stupně, od sluníčka, bodnutí hmyzem… Krásně chladí, působí prý proti bolesti a dezinfikuje. Doporučila mi ho známá doktorka ze záchranky a narazila jsem na něj i na internetu (myslím www.lekarna.cz). Použila jsem ho na toho našeho malého nenechavce naštěstí jen jednou a zatím teda velká spokojenost. Šáhl mi do trouby a neměl ani puchýř, tak ho pro jistotu nosím i s sebou v kabelce, jsem taková trochu úzkostnější maminka… ![]()
Náhodou jsem narazila na tuhle diskuzi.My si nedávno prožili taky hrůzu, kdy na sebe na návštěvě u našich malej strhnul čaj, čerstvě uvařený
Měl štěstí v neštěstí, že si polil jen ručičku a prsty na noze…Popáleniny 2.stupně, 14 dnů jsme jezdili obden na převazy, po měsíci ani památky…Od té doby mám chuť dávat si kafe na parapet nebo na skříň…Nechodíme na návštěvu ke příbuzným právě proto, že mají krbovky a já celou návštěvu strávím pálením si zadku o ně, aby na ně kluk nespadl…Ta představa, že by zakopl a spadl na ně obličejem, no fuj.
Ivuš no vidíš, to bude OK, Filip se popálil před měsíce a na pravé ruce má krém dodnes na tu prasklinu. Dlahy snáší výborně, jen si s nima v noci nenasadí dudlík, tak třeba se nám ho podaří i oddudlíkovat, dřív, než jsme vůbec plánovali. ![]()
tak máme po převazu.už tam má jakoby stroupky,dali mu tam tu tmavou mastičku a další převaz v pondělí..........
xangel87…uplně chápu tvé pocity..........ten strach se časem trochu zmírní…
ivma6 píše:
Teda, když si to tady pročítám, brrr, to je moje noční můra takové popáleniny… chudáčci malíJá před časem, když jsem zjistila, že malý místo mého NE udělá svoje ANO, koupila pro tyhle případy Water Jel - používají ho profesionální záchranáři a popáleninová centra. Je na popáleniny 1.-3. stupně, od sluníčka, bodnutí hmyzem… Krásně chladí, působí prý proti bolesti a dezinfikuje. Doporučila mi ho známá doktorka ze záchranky a narazila jsem na něj i na internetu (myslím www.lekarna.cz). Použila jsem ho na toho našeho malého nenechavce naštěstí jen jednou a zatím teda velká spokojenost. Šáhl mi do trouby a neměl ani puchýř, tak ho pro jistotu nosím i s sebou v kabelce, jsem taková trochu úzkostnější maminka…
díky za info,není špatné to mít doma ![]()
Ahoj, ctu si ted tve prispevky, protoze u nas doma je to ted zrovna aktualni. Mam dotaz, jak rucky vypadaji po nekolika mesicich? Porad ma maly dlahy a mastite kremem? Diky moc za info. U nas je to jedna dlan, ted necele tri tydny, tak bych rada vedela, co cekat.
Evelyn Filip se spálil 3. ledna. Před týdnem jsme byli na kontrole a je bez dlah. 3 týdny po úrazu mu hrozila na pravé ruce transplantace kůže, protože se to přestalo hojit. Prognóza byla dlahy aspoň na rok.
Má na ručičkách jizvu a musíme masírovat, o to víc, že teď už nemá na noc dlahy, jizva bude pracovat aspoň dva roky. Takže mu tam občas zbytní tkáň, která tvrdne a roste, to se musí tlakovou masáží rozmasírovat, natahovat tu ruku, jakoby propínat jizvu, aby se nesmrštila… Ale celkově stav na jedničku. ![]()
Tak držím palce a hlavně nezoufej, teď už vím, že děti se hojí zázračně rychle a dobře! ![]()
Díky moc… já jsem četla tvůj příspěvek celý tam a zpátky pořád dokola a potřebovala jsem slyšet závěr. Malý si popálil jednu dlaň a prstíky o krbová skleněná dvířka. První dva dny to vypadalo ok, ale ona pořád ta popálenina pokračovala. Naštěstí chodíme na popáleninku na fakultku v Ostravě, jsou tam všichni super. Jedna dr strašila taky operací, ale teď v úterý už bylo řečeno, že nekroza se cela vstřebala, prsty jsou ok (jen pár stroupků) a jen malinkatá nezhojená štěrbina. Jednou se zmínili o dlaze, ale dále to nerozebírali. Tak jsem nevěděla, co čekat. Vlastně žádnou prognozu nevyslovili, jestli budou jizvy, co a jak a kdy mazat a masírovat. ako rehabka vím, že tlakové masáže a promazávání asi bude nutné, jen jsem netušila, že tak dlouho. Ale hlavně, že je to na lepší cestě. Teda u Filípka. Ten náš prcek to asi neměl tak strašné, jak tak čtu. Ještě jednou moc děkuji za podporu. Ten článek mě cca před 14ti dny trochu uklidnil, myslela jsem si, že jsem v tom jen sama. Jak velikou plochu na dlaních měl popálenou? Celou?
E
Ten hloupý smajlík se mi tam dostal náhodou. Teď na to koukám, to se omlouvám. To tam fakt být nemělo.
Evelyn jj, měl popálené celé dlaně na obou rukách, včetně všech bříšek prstů po celé délce. Spálil se stejně jako tvůj syn, o skleněná dvířka krbu. On čerstvě chodil v té době, dolezl ke krbu po čtyřech a chtěl se postavit a celou vahou se tudíž do těch dvířek opřel, čímž se to celé zhoršilo, páč jak byl opřený, neměl reflex (nebo ho nemohl mít díky té váze) okamžitě ucuknou a ty ruce si k tomu krbu v podstatě přilepil. No stav byl takový, že si nás nechali v nemocnici, i když naštěstí jen jednu noc a den.
Pak když se odstříhala ta spálená mrtvá kůže, tak to zas různě mokvalo, krvácelo to, když mu s tím něco dělali…no pro matku hrozný pohled.
Hlavně on z toho má tak hrůzné zážitky (i když ta dr se zapřísáhala, že ho to nebolí, jenže prostě doktorka a dělala mu fuj věci s rukama…), že i když tam přijdeme teď, kdy se na to dr vysloveně jen podívá a jsme tam max jednou za měsíc, tak řve jak tur.
Na Vinohradech ho v tom přízemí u ambulance prostě už všichni poznají, jen co tam vlezem. ![]()
Možná to tvůj prcek neměl v takovém rozsahu, aby byly potřeba dlahy. Jedině dobře!
Ale jizvu masírovat a roztahovat a promazávat určitě. ![]()
Tak hlavně, že se mu to zlepšilo a věřme, že nebude mít žádné následky ani ošklivé jizvy. Hezky masírujte. Je to šílené, co? Jedna sekunda nepozornosti a tolik stráveného času po špitálech… Snad Filípek rychle na bílé pláště zapomene, bobek. Náš prcek to nějak neprožíval, naštěstí. Musím říct, že to asi neměl tak hluboké, dnes, po 3 týdnech, Dr. konstatovala - ZHOJENO. Sice na pohled to tak fakt nevypadá, ale asi je to tak. Dlahu nedostal, jen máme mazat a za 3 týdny kontrola. Malý na tu ruku zatím jen kouká. Hlavně ať na to nespadne a neroztrhne si to nějak. Psala si, že to malému nějak prasklo, že? No, z Ostravy přejeme Filípkovi, ať už se mu žádný úraz nestane a vše se zahojí. Tobě díky moc za odpovědi. E
Evelyn to je paráda, že syn nedostal dlahu!
A je super, že jste z toho venku. ![]()
Jo, Filipovi to prasklo, jak se ta jizva stahovala dovnitř dlaně, tak v místě, kde se dlaň krčí do jednoho s těch ohybů, mu to prasklo, jak dlaň rozevíral. Ale to už je všechno za námi. ![]()
Tak úspěšné dohojení a mějte se krásně. ![]()