Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My mu prave rikame jmeno, jake chceme, i tak o miminku uz mluvime. Ale on to odmita i jen vyslovit a hrozne se rozciluje, ze tak se nejmenuje a vsude rozhlasuje tu Marketku. Vim, ze jmeno je na nas, ale zase je mi lito, ze on je z toho tak nastvany.
@Ferdinka píše:
My mu prave rikame jmeno, jake chceme, i tak o miminku uz mluvime. Ale on to odmita i jen vyslovit a hrozne se rozciluje, ze tak se nejmenuje a vsude rozhlasuje tu Marketku. Vim, ze jmeno je na nas, ale zase je mi lito, ze on je z toho tak nastvany.
No a co jste teda vybrali vy? Děláš s tím tajnosti, jako by ses bála, že ti to někdo vyfoukne.
@Ferdinka Sice jse rodice vy a tak i na vas je rozhodnuti, jak se bude miminko jmenovat. na druhou stranu vas syn vybral krasne jmeno a z me osobni zkusenosti je detska intuice nekdy dobra vec. Ja jsem si pro mladsi sestru prala jedno jmeno, rodice vybrali jine, sestra ho nema rada, neciti se v nem, pry by mnou vybrane bylo mnohem lepsi. Memu muzi vybrali jmeno starsi bratri, resp. prosadili svou variantu pred tim, co mela vybrano jejich mama a muz i ja jsme hrozne radi, ze se jmenuje tak, jak se jmenuje. Puvodne vybrane jmeno bylo hrozne a vubec by se k nemu nehodilo.
Také čekáme holčičku a sedmiletý syn na nás žebrá jméno Barunka. Je to jeho první školková láska. My máme vybrané jiné jméno a tajíme ho. Řekli jsme si, že jsme všem všechno vykecali, tak ať je alespoň nějaké překvapení. Barunka byla teda taky ve hře, ale máme ji v rodině. No ještě máme čas. Třeba se necháme ukecat. Jinak o miminku mluvíme jako o ségře.
Markétka je moc pěkné jméno.
Nám dcera také pojmenovala ještě nenarozenou sestřičku -trefila také hezké jméno, nakonec jsme ho miminku dali a spokojenost je na všech stranách.
Jestli nechcete jméno jen kvůli stejnému jménu v rodině, je možné ho trochu obměnit - místo Markétky dát slovenskou Margitku nebo Margaretku.
@Ferdinka No ještě, že mně děti (tehdy 5 a 3) do jména nekecaly.
Asi je to ani nenapadlo.
Pokud vy to jméno dávat nechcete, tak ho nedávejte. Syn to přijme tak jako tak. A asi pochybuju, že tříleté dítě slyší na argument, že se tak jmenuje babička, tak to nedáte.
Prostě dejte jméno, které jste vybrali vy. Já mám holky necelé tři roky od sebe a starší furt všude tvrdila, že bude mít ségru Davídka. Všude na nás čuměli jak na blbce, ale ona si to taky nechtěla nechat rozmluvit. Jméno jsme mladší dali samozřejmě jiné a už o tom starší ani neví.
Syn má poradní hlas, rozhodujete vy jako rodiče. Já bych jméno, které mi nesedí, prostě nedala. Synovi bych řekla, že Markétka je pěkné jméno a at si ho schová pro svou budoucí dcerku, až bude veliký táta. Že pak bude rodič on a vy mu do toho taky mluvit nebudete…
Tak mu rekni az bude mit dceru tak ji muze dat jmeno Marketa.
Mého bratra syn pojmenoval mladšího bratra, bylo mu taky asi 3 nebo 4, prostě rozhlašoval, že se bude jmenovat Jonáš, tak ho pojmenovali Jonáš. Proč nedáte Markétu jako druhé jméno?
@Náměsíčná píše:
Náš syn chtěl pro bráchu jméno Roman jenže těch ani ne 3 to vyslovoval Onan. No neprošlo to. Řekli jsme mu, že neumí vyslovovat R a bude trvat než se to naučí a tak vybereme lehčí jméno pro něj na vyslovování.
Náhodou Onan je pěkný jméno 😂