Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@blobfish Jak kde…no…když jsem šla za dcerou do školy (párkrát zapomněla svačinu, klíče, penál
) tak vždy odemčeno, nikde nikdo…dopoledne.
Je fakt, že ani „vrátnice“ by děti neochránila…magor s pistolí by prostě prošel, pedofil by se zapsal pod cizím jménem…
Člověk může asi jen doufat…
@Anonymní píše:
@blobfish asi jak která škola. u nás se do školy dostane někdo jen tak, že zazvoní a někdo ho pustí dovnitř. ale zevnitř ven se dostane kdokoli.
Tak to je těžké. Pokud škola nemá peníze na vrátného, tak to nemá asi jinak jak řešit. Ze školy se kvůli požárním předpisům musí dát odejít hned, dveře nesmí být zamčené.
@SIMONA1234 píše:
@blobfish Jak kde…no…když jsem šla za dcerou do školy (párkrát zapomněla svačinu, klíče, penál) tak vždy odemčeno, nikde nikdo…dopoledne.
Je fakt, že ani „vrátnice“ by děti neochránila…magor s pistolí by prostě prošel, pedofil by se zapsal pod cizím jménem…
Člověk může asi jen doufat…
V některých školách mají nastavená pravidla tak, že vrátný do školy nepustí nikoho, o jehož příchodu nemá předem informaci potvrzenou někým z učitelů. A příchozí se musí prokázat občankou. Ono to asi nějak udělat jde, sice za cenu „buzerace“, ale zase jde o bezpečnost dětí…
@Anonymní píše:
Anonym, prosím
Já se přiznám, že mi v první třídě odešlo dítě ze školy. O přestávce. To jsem byla ve třídě a děti mohou v tu dobu jít na záchod, do kantýny. Odešla domů pro tělocvik. Předtím se mi omlouvala, že ho nemá, tak jsem jí řekla, že bohužel nemůže cvičit (půjčit tv si nechtěla od nikoho). Takže zdrhla a já ji viděla, když jsem počítala po zvonění děti na chodbě, z okna, jak si to štráduje s igelitkou do školy. Skoro jsem měla infarkt.
To jsem prekvapena. Kdyz jsem chodila do skoly, tak stal skolnik s klicema u dveri a poustel ven a dovnitr. Jsme kolikrat stali a cekali, nez doobedva. Tak jsem si blahove myslela, ze je to ve skole bezne.
Jinak nase skolka ma branu pro vjezd aut otevrenou stale, deti jsou na zahrade a za roh chodi na zachod. Vsechny ucitelky na jedne lavicce, na vjezd nevidi.
To muselo být jedno z nejdelších čekání. Vůbec si to neumím představit. Koukala jsem na tvůj profil. Co je to za pražskou školku? Budem v budoucnu taky řešit školku… Zajimalo by mě, jak se k tomu po stížnostech oni zachovají, jestli jim vůbec dojde, jak fatální chybu udělali a co se mohlo všechno stát.
Je pravda, že já mám normálně prožízlou hubu, ale když se jednalo o moje dítě, o které jsem měla velký strach, tak jsem nic neudělala, jenom jsem brečela a brečela, ke všemu jsem měla na sobě tříměsíční druhý dítě, které jsem musela utěšovat protože začalo plakat a tak na nějaké řvaní na ředitelku nebo učitelku jsem v tu chvíli neměla vůbec čas a náladu. Je pravda, že to byla chyba, že jsem nic neudělala v tu chvíli, ale pak když přijela policie tak to začali řešit všichni a já se mohla věnovat svému zmatenému synovi, který z toho byl sám chudák tak vyplašený, že jsem mu přece za tohle nemohla vynadat. Ale po uvážení jsme se rozhodli napsat paní ředitelce dopis, aby to bylo papírově doložené aby se k célé záležitosti vyjádřila a pak podle její reakce bychom to řešili dál…
@blobfish asi jak která škola. u nás se do školy dostane někdo jen tak, že zazvoní a někdo ho pustí dovnitř. ale zevnitř ven se dostane kdokoli.