Syn utekl ze školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15176
27.5.22 17:57
@g.sandova píše:
Co myslíš, že chce? Vysvětlení a ujednání nápravy, to se tak dělá, víš?

Vysvetleni jistě, ale nějaké tresty a podobně jsou úplně mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.5.22 18:29
@karkarka píše:
Vysvetleni jistě, ale nějaké tresty a podobně jsou úplně mimo.

Jak mimo? Jde o život něčeho dítěte. Z cizího krev neteče, viď?
Jo, mimochodem, myslíš, že když se ztratí senior z domova se zvláštním režimem, že nepadaji tresty? Že rodina je s tím v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
27.5.22 18:54

Především si toto nikdo neumí reálně představit jak takové zařízení funguje, je tam víc personálu než klientů, když se dítě ztratilo, kde byla asistentka vychovatelka?

Také vím, jak se k těmto klientům chovají, neříkám že všichni, ale převažují ti z nezájmem

vaše kecy, ať si dítě nechají doma a starají se, jsou mimo mísu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10997
27.5.22 18:59

@g.sandova víš co? Věřím ti. Je to hrozná situace. Já si hlavně vůbec neumím představit tak těžce postižené dítě. Pro mě je taková informace strašná. Nikdy jsem se s takovým případem nesetkala. Osobně ani nevím, že existují internety pro dítě treba 10 let s rozumem 2 roky :( působí to na mě příšerně emotivně.
Já to nemyslím tak, ze si má něco nechat líbit. Prostě asi blbá rada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
27.5.22 19:08

@Trojlístek
ono se o takových zařízení všeobecně nic moc neví, není to dostatečně in o tomto mluvit, natož i o tom, že postižené dítě má možnost takto někam docházet.

Rodiče si toto zařízení platí a není to zrovna levné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
27.5.22 19:19
@Trojlístek píše:
@g.sandova víš co? Věřím ti. Je to hrozná situace. Já si hlavně vůbec neumím představit tak těžce postižené dítě. Pro mě je taková informace strašná. Nikdy jsem se s takovým případem nesetkala. Osobně ani nevím, že existují internety pro dítě treba 10 let s rozumem 2 roky :( působí to na mě příšerně emotivně.
Já to nemyslím tak, ze si má něco nechat líbit. Prostě asi blbá rada…

Pribuzna ma velmi tezce postizene dite, je ji 8 a je na urovni novorozence. Mela ji roky doma, ale posledni dva tri roky je pres tyden ve stacionari, kazdy vikend si ji berou domu. Uz to proste pro ni bylo mega narocne, velke fyzicke potize, prace a dalsi dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10997
27.5.22 19:24

@DanielaD @Wani veřejnost si to neuvědomí, dokud nepotřebuje :( nějak mě to semlelo. Musí to být těžké pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
27.5.22 19:41
@Trojlístek píše:
@DanielaD @Wani veřejnost si to neuvědomí, dokud nepotřebuje :( nějak mě to semlelo. Musí to být těžké pro všechny.

víš ono se o tomto vůbec nemluví, lidé si žijí svoje životy a zapomíná se, že jsou tady velice vážně postižené děti. Rodiče bez finančních prostředků.

Mám kamarádku, která má dvojčata, nyní mají 12 roků, jsou oba na úrovni 3 letého dítěte.

Dává je do denního stacíku, za který platí, vše 2×

Kluci musí ze zákona měsíčně navštívit určitý počet hodin ve stacíku

Kluci jsou v ID, ale pobírají pouze jeden důchod - z důvodu, že jsou dvojčata. Kdo to nezná, neví jak to chodí, možná je mu takto lépe, ale kamarádka má tento život skutečný a je to navždy.

Nejhorší je, že tito lidé jsou na samém okraji společnosti, nikoho nezajímají, nikdo jim nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
27.5.22 19:53

Co se vlastně v tomto změnilo od komunistů k dnešku?

Za komoušů se tito lidé zavírali do ústavů, do blázinců uklízeli se kam se dalo, jen aby je nebylo vidět.

Jak je to dnes? Kdo o tom něco ví? Zase nikdo nic. Občas ukážou nějakou reportáž v televizi, která na pár dní rozvášní národ a jede se dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15176
27.5.22 20:02
@g.sandova píše:
Jak mimo? Jde o život něčeho dítěte. Z cizího krev neteče, viď?
Jo, mimochodem, myslíš, že když se ztratí senior z domova se zvláštním režimem, že nepadaji tresty? Že rodina je s tím v pohodě?

Očividně se nic nestalo, takže ano, vyřešit, aby se podobné věci neděly, ale nekoho exemplarne trestat je nesmysl. A jo, jestli má zakladatelka dal problém, ať si dítě necha doma. Třeba ji neuteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
27.5.22 20:24
@karkarka píše:
Vysvetleni jistě, ale nějaké tresty a podobně jsou úplně mimo.

Však mu šlo o život, to není maličkost. Je to práce určitě náročná, ale nikdo nikoho nenutí tohle dělat. Moje máma v podobném zařízení pracuje a kdyby se jí tohle stalo, tak by si určitě naházela popel na hlavu a asi by jí dlouho strašila představa, že to mohlo klidně dopadnout úplně jinak. Ono když se ta práce dělá pořádně, zodpovědně a podle všech předpisů, tak se to uhlídat dá. Na ty děti je tam proto tolik personálu, aby se to uhlídat dalo. Jenže problém nastává, pokud to někdo bere stylem, nezájem a čau. A že takových je dost. Máma nás párkrát vzala s těmito dětmi na výlet, že jsme nemuseli do školy, hlavně proto, že umíme rychle běhat, měla hrůzu z toho, když měla pouze starší kolegyně, co nemají takovou fyzičku, že se jí někde na cizím otevřeném území rozutece víc dětí a ona je sama nepochytá. Takže jen tak pro klid všech, že si kdyžtak zaběháme. A normálně to zvládaly samy, protože fakt hlídaly a musely mít oči všude, je to prostě jejich práce a patří to k tomu. Ale od mámy vím, že to není takhle vždycky, taky měla pár kolegyň, co bylo na pěst a vůbec v takové práci neměly co dělat. No už tam nejsou, ale občas tam zabloudí někdo, kdo to má na párku, vůbec se pro tu práci nehodí, těm dětem se extra nevěnuje, spíše je ignoruje, protože to je pro ně ztracený čas, klidně ti i řeknou, že se ty děti stejně nezlepší, tak na co se snažit a spíše to berou jako že se ulejou. To je něco pro naší mámu :mrgreen:. Tu to opravdu baví, naplňuje a dělá to srdcem, takoví lidé tam mají být. A proto se to musí pořádně prověřit, nějaké zametání pod koberec v tomhle případě nejde, tady není prostor na aliby, protože to příště může dopadnout mnohem hůř a je potřeba si uvědomit, že to jsou něčí děti a je ve hře lidský život. A jestli je to třeba případ, že se tam všichni kolegiálně podrží, tak o to víc je nutné, aby to ti rodiče nenechali jenom tak. Já neříkám někoho zavřít až zčerná, ale pořádně prověřit a případně potrestat viníka, rozhodně. Protože zrovna za tyhle děti se nemá kdo jiný postavit, ony si samy neporadí a když jsou někde někomu svěřené, tak to prostě musí fungovat a mávnutí rukou by bylo špatně. Konkrétně v tomhle případě jo. Tady se kolikrát pomalu letí na učitelku, že dala moc úkolů, taková ptákovina, to se řeší, ale taková závažná a nebezpečná věc, najednou stačí vysvětlení? Proč, protože jsou to prostě „jiné“ děti? No právě proto nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
27.5.22 20:25
@DanielaD píše:
Co se vlastně v tomto změnilo od komunistů k dnešku?

Za komoušů se tito lidé zavírali do ústavů, do blázinců uklízeli se kam se dalo, jen aby je nebylo vidět.

Jak je to dnes? Kdo o tom něco ví? Zase nikdo nic. Občas ukážou nějakou reportáž v televizi, která na pár dní rozvášní národ a jede se dál.

lidem pohled na postižené dospělé (a dospívající) nedělá dobře. Tak je schovávají. Děti a hlavně mimina táhnou, těch je všem líto a postupně i ta lítost a roztomilost opadává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.5.22 20:28
@karkarka píše:
Očividně se nic nestalo, takže ano, vyřešit, aby se podobné věci neděly, ale nekoho exemplarne trestat je nesmysl. A jo, jestli má zakladatelka dal problém, ať si dítě necha doma. Třeba ji neuteče.

Už nebudu házet perly, sviním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
27.5.22 20:30

Mi prijde trochu nestastny ten argument „tak at to nedelaj, kdyz to nedelaji poradne“. Jenze pak se bude zas resit problem s nedostatkem personalu. Predpokladam, ze platy versus narocnost prace v tomhle sektoru nebudou takove (navic bdue potreba urcite vzdelani), aby se staly fronty zajemcu na tyhle pozice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
27.5.22 20:53
@DanielaD píše:
víš ono se o tomto vůbec nemluví, lidé si žijí svoje životy a zapomíná se, že jsou tady velice vážně postižené děti. Rodiče bez finančních prostředků.

Mám kamarádku, která má dvojčata, nyní mají 12 roků, jsou oba na úrovni 3 letého dítěte.

Dává je do denního stacíku, za který platí, vše 2×

Kluci musí ze zákona měsíčně navštívit určitý počet hodin ve stacíku

Kluci jsou v ID, ale pobírají pouze jeden důchod - z důvodu, že jsou dvojčata. Kdo to nezná, neví jak to chodí, možná je mu takto lépe, ale kamarádka má tento život skutečný a je to navždy.

Nejhorší je, že tito lidé jsou na samém okraji společnosti, nikoho nezajímají, nikdo jim nepomůže.

Ale ID se přiznává až v 18. Spíš maj příspěvek na péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin