Syn zvracel a bolelo ho břicho

1
11.12.16 21:24

Syn zvracel a bolelo ho bricho

Ahoj maminky, píšu takhle poprvé ale potřebuju poradit. V pátek mi volali ze skoly že si mám prijít pro Lukáše protože ho prý bolí břicho a zvracel.Jela jsem hned do školy a tam mi řekli že si Lukáš stěžoval na bolest břicha a že asi po peti minutách pravidelně zvracel.Tak jsme jeli domů. Doma jsem mu měřila teplotu a měl 38,7 tak si říkám tady něco není v pořádku, potom do večera Luki ještě 15× zvracel a prý ho hodně bolelo bricho. Když Lukáš usnul tak jsem si myslela že je vše ok.To jsem nevěděla co mě čeká ráno. Lukáš trpí na zažívací problémy takže jsem myslela že ráno bude ok.Ale nebylo ráno šel Luki na záchod když vtom se ze záchoda ozval křik. Běžela jsem rychle nahoru a tam Luki leží na zemi se strašnou křečí v břiše. Zem byla celá pozvracená. Lukáš se nemohl bolestí ani zvednout. Když mu křeč odezněla tak jsem ho odvedla dolů kde si lehnul na gauč.2× se vyzvracel a potom usnul.Spal do 3 odpoledne, dala jsme mu napít trochu vody.Hned šlo všechno ven. Když jsem mu dala trochu napít hned vše vyzvracel.Bylo mu strašně špatně do 5 zvracel ještě 10×.  si stěžoval, že ho bolí břicho. Večer se mi povedlo do něj dostat půlku rohlíku. Dala jsem mu ještě napít. Potom všechno i rohlík vyzvracel. Potom spal až do rána. Dneska už zvracel jenom 4×.Ted zase spí. Ale co když se probudí a bude znovu zvracet. Uvítám všechny rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3145
11.12.16 21:30

Pokud by se mi dite nemohlo bolesti zvednout, tak frcim do nemocnice. I kdyby slo jen o bourlivy prubeh nejake strevni infekce, tak proc nechat dite trpet, v nemocnici zavodni, daji neco na bliti, na bolest a ma behem par minut klid. Navic bych chtela mit jistotu, ze to neni treba slepak.
Tvoje jednani je pro me naprosto nepochopitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
11.12.16 21:32

A tohle má běžně, takovéto zvracení (když píšeš, že na to trpí) nebo je to poprvé? Já už bych valila na pohotovost :oops: Jinak vodu na podrážděný žaludek v žádném případě, nejlépe Kulíška nebo ledový černý čaj (můžeš přidat malinko soli a cukru).
Jestli už dva dny nepil + je dehydratovaný z toho zvracení… určitě ráno k doktorovi, aby pak nemusel na kapačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421

Ja už bych byla na pohotovosti, od pátku je to na nějakou obycejnou virózu dlouho. Jinak tekutiny ledově vychlazené hodně pomalu, lžičku za dalších 10 minut znovu, nadávat pít normálně, jídlo vůbec žadné, dokud neudrží tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve

A zavolat lekari/na pohotovost se Vam zda jako spatny napad? Strasliva krec/nemohl se zvednout…pri tomto bych misto debatovani na netu konzultovala s lekarem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Terisos
11.12.16 21:36

Proč jste ho nevzali do nemocnice, když se to nezlepšilo hned do rána? Myslím, že hazardujete. Co by se muselo stát, aby jste konečně na tu pohotovost jeli??? Chudák kluk… Radši co nejdřív jeďte k doktorovi.

• Citovat
  • Upravit
35329
11.12.16 21:37

Bydlite na samote v pustine? Nebo mate nejaky jiny problem, ze vas jeste nenapadlo zajet k lekari?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
11.12.16 21:43

Teplota ukazuje na infekci (může být nakažlivé). Existuje rehydratační roztok (dá se udělat i v domácích podmínkách), ale to bych doporučila jen, když není zbytí a lékařská pomoc není dostupná.

Břicho je velice nebezpečná a zrádná zóna. Může to být vše: od náhlé příhody břišní (tam se řadí různé problémy, například odumření kusu střeva, prasklý apendix, prasklý žaludeční vřed…), přes žlučníkové koliky (ano, i mladí lidé mohou mít žlučníkové kameny, nebo jinak postižené žlučovody), až po postižení střev (infekční průjmy, salmonela, apendix…), nebo i ledvinová kolika… ale v břichu se nacházejí také orgány jako játra a slinivka, které mají na trávení také vliv.

Pokud je průběh bouřlivý, pak bych si s břichem nezahrávala a rozhodně už bych byla s dítětem na pohotovosti. Nota bene, pokud od pátku v sobě neudrží tekutiny!!! Takže má rada zní: zvednout telefon a volat na pohotovost. Dále sehnat odvoz a vypravit se na cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
11.12.16 21:44

Kdybych zvracela takhle dlouho já a s takovými bolestmi, už jsem dávno na pohotovosti… Natož dítě :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
11.12.16 21:49

Tak to je ten pravý čas na to, založit si účet na emiminu a krátit si chvíle nudy zakládáním diskuzí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
11.12.16 21:50

Ježíši Kriste, byla bych už dávno v nemocnici. Snad nema zanet slepého střeva. Takhle dlouho ho nechat doma, to už je hazart se životem. Raději jedu zbytecne, než toto teda 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
11.12.16 21:53

Jestli je to pravda tak chudak dite… je jedina rada a ta tu nekolikrat zaznela a ano, jsou rehydratacni roztoky, ale i tam bys mela mit jasno, kde v tom brise je problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
11.12.16 21:56

@Terka1145 Doufám, že to je příspěvek, kterým zkoušíš jak maminky zareagují. Pokud ne, tak se nezlob ale nejsi normální. Už v pátek v noci bych volala pohotovost k sobě domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
11.12.16 22:05

No, maminky sice reagují, zakladatelka nikoli…Tak doufám, že už je se synem na pohotovosti!!! Protože nepomoci mu, když se choulí v křeči, to je na přeshubu.
Moje dítě takto mělo slepé střevo, jiné může mít neprůchodnost střev..
A to že zvrací 15×, 10×, to je četnost jako blázen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
11.12.16 22:06

Wow! A to já jsem si myslela, že jsem rodič pohodař, ale toto je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí