Syndrom PCOS a těhotenství

Anonymní
4.11.21 07:04

Syndrom PCOS a těhotenství

Dobrý den, s přítelem se snažíme o miminko více jak rok, byla mi diagnostikován syndrom PCOS. Doktor mi nasadil noretisteron na ustálení menstruace - beru druhý měsíc a měsíčky konečně chodí na čas. Poslední menstruace 22.10., spíme spolu každý den i dvakrát denně, je možné těhotenství? Poslední týden a půl mě bolí každou chvíli hlava, poboliva v podbřišku a taky je mi občas nevolno náhle i několikrát denně, neprejidam se ani nehladovim, proto mě nenapadá jiná možnost než těhotenství, poslední dva dny Jsem zkoušela jeden test ráno od značky pepino - negativní.
Prosím, je šance že jsem těhotná? K lékaři mám jít začátkem prosince kvůli kontrole po praskach noretisteron.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6730
4.11.21 07:07

Testuje se po vynechání MS, pokud máš test negativní, zkus třeba ještě jeden, ale jinak bohužel, ty testy by to ukázaly. Může to souviset s tím syndromem, jinam tlakem, hormony..těhotenství má tolik příznaků, každá to má jinak. Mě na začátku nebylo vůbec nic. Pak se mi zvětšila prsa, později až únava a nechutenství. Držím palce, aby to vyšlo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6730
4.11.21 07:09

Já měla ducha tři dny po vynechání MS, pozitivní test až po týdnu vynechání, musis vydržet. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
4.11.21 08:07

Teď je spíš čas na ovulaci než na těhotenský test.
A pokud se snažíte o miminko, tak byste měli mít sex maximálně jednou za 2 dny, rozhodně ne víckrát denně. Tím si dost snižujete šanci na otěhotnění. Spolu s PCOS je takhle častá frekvence styku skoro jistější ochrana než antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
4.11.21 08:20

Tak tak, 14. den cyklu je spíš ovulace. S velkou pravděpodobností jsi ještě nemela možnost tenhle cyklus otěhotnět, možná je teď. Ty nevolnosti můžeš mít klidně způsobené ovulací. Nebo to může být cokoliv jiného. My měli nedávno tak divnou střevní virózu (nebo co to bylo), že bych to ani nenazývala střevní virózou, ale lepší název pro to prostě nemám. :mrgreen: to jen pro příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalbe
4.11.21 08:50
@Anonymní píše:
Dobrý den, s přítelem se snažíme o miminko více jak rok, byla mi diagnostikován syndrom PCOS. Doktor mi nasadil noretisteron na ustálení menstruace - beru druhý měsíc a měsíčky konečně chodí na čas. Poslední menstruace 22.10., spíme spolu každý den i dvakrát denně, je možné těhotenství? Poslední týden a půl mě bolí každou chvíli hlava, poboliva v podbřišku a taky je mi občas nevolno náhle i několikrát denně, neprejidam se ani nehladovim, proto mě nenapadá jiná možnost než těhotenství, poslední dva dny Jsem zkoušela jeden test ráno od značky pepino - negativní.
Prosím, je šance že jsem těhotná? K lékaři mám jít začátkem prosince kvůli kontrole po praskach noretisteron.

Mě lékař taky zjistil PCO syndrom - takže psychika víš jak… No a pak jednou jsem k němu šla, že se chci snažit o mimi (nešlo mi to asi 4 mesice :lol: ) tak mě vyšetřil a najednou že už jako prý nemám PCO syndrom- takže najednou zdravá jak rybka. Já měla nepravidelnou menstruaci i zadnou- ale to bylo tím, že jsem nejedla, byla jsem moc hubena… Jinak můj gynekolog říká, že menstruace nemusí být vždy pravidelná, že je to spíš známka dnešní doby, mít to na cas.. Já třeba nemám přesnou menstruaci, jsem gynekologicky v pořádku. A ty máš nějak hodně těch příznaků PCO?

• Citovat
  • Upravit
69111
4.11.21 09:02

Ty nepotřebuješ rovnat menstruaci, ty potřebuješ k otěhotnění ovulaci. Pravidelná menstruace je důsledkem pravidelné ovulace, ale naopak to bohužel nefunguje. Je celkem snadné dosáhnout pomocí léků pravidelné menstruace, ale bohužel absenci ovulace to nespraví. A to je jeden z důsledků PCO, ty cykly bývají dost dlouhé a velmi často bez ovulace nebo s hooodně posunutou. A bez ovulace těžko otěhotníš, stejně jako když budeš menstruovat 28. den cyklu, kdy měla ovulace přijít den 50., tak si moc nepomůžeš.
Ve chvíli, kdy ovuluješ, máš v cyklu cca 15-20% šanci otěhotnět nezávisle na tom, jestli spolu spíte jednou za tři dny nebo třikrát denně, pokud má chlap normální spermiogram. Když neovuluješ, šance je čistá 0, opět nezávisle na frekvenci sexu.
V tvém případě - po roce snahy a s diagnostikovaným problémem k tomu bych se vykašlala na léčbu obvodním gynekologem a zamířila do specializovaného centra. Tam mají s léčbou takovýchhle věcí výrazně víc zkušeností, oba vás prklepnou a budou cíleně léčit to, s čím je problém, nikoliv jenom rovnat cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.21 09:05

@Kalbe

Snad každý čtvrt roku cysty poslední tři roky - za poslední půl rok nic, tak musím zaklepat. Každopádně na vajecnikach mám prej několik cysticek o velikosti fazolky, ktere úplně odstranit prej nejdou, leda laparoskopie.
Menstruaci jsem měla jeden čas pravidelnou až skoro na den, poslední rok jsem měla zpoždění třeba i dva tři týdny. Od nasazeni noretisteronu ( poslední dva měsíce ) měsíčky chodí do 3-4 dnů, takže idealka.. o mimi se snažíme skoro rok a půl a nějak po půl roce co to nešlo jsem šla k doktorovi, mi řekl, že mám ten syndrom PCOS, ale že tomu ještě dáme půl roku a uvidíme. A stejně nic zatím..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.21 09:12
@Petrussee píše:
Testuje se po vynechání MS, pokud máš test negativní, zkus třeba ještě jeden, ale jinak bohužel, ty testy by to ukázaly. Může to souviset s tím syndromem, jinam tlakem, hormony..těhotenství má tolik příznaků, každá to má jinak. Mě na začátku nebylo vůbec nic. Pak se mi zvětšila prsa, později až únava a nechutenství. Držím palce, aby to vyšlo. :kytka:

Děkuji moc za odpověď a za podporu ❤️️

• Citovat
  • Upravit
6730
4.11.21 09:31

Vydrž a nestresuj se, mě rekli v září, ze děti mít nemůžu, neměla jsem MS rok, zhubla jsem, psychika, do toho mi zjistili endometriozu..pak v lednu přišla MS a v dubnu jsem otěhotněla, držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6730
4.11.21 09:35

Člověk je nedočkavý, boji se, ale opravdu je lepší testovat až po vynechání MS 3 dny třeba, protože kamarádka testovala dříve, test měla pozitivní, ale přišla MS a další test byl negativní..odešlo to s tím, což te zbytečne rozhodí.. :? a v tom těhotenství ten strach není o nic menší ani ta nervozita..člověk se boji, aby bylo všechno v pořádku porad :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
26.1.22 02:22

Ahoj holky,
Mám takový až divný dotaz. Je mi 25 let, ve 21 letech mi doktorka oznámila, doslova oznámila že mám syndrom PCOS, jako by se nechumelilo. Samozřejmě jsem si něco načetla, ale víc neřešila. Každopádně teď už se rok,.. no dá se říct snažíme s přítelem o mimčo. Nebo spíš, necháváme tomu volný průběh. Což o to, ale již přes rok mi chodí MS plus minus den dá se říct na čas. Na poslední kontrole mi Dr. Řekla,.. cituji „no to s vámi není tak hrozné, ten pravý vaječník máte dá se říct v normálu l, jen ten levý pokulhává, jen máte ovulaci ten 16.-17. den cyklu“ pak mi oznámila ať si pořídím vitamíny a nashledanou. Ale k věci, spíš teď řeším, že už mám 11 dní zpoždění, tlačí mě věčné podbřišek jak kdybych to měla dostat. Ve 3. A 5. Den vynechané ms jen takový hnědý výtok, ale nebylo to fakt ani na intimní a velmi nárazově během dne. Všehovšudy vždy tak dvě návštěvy WC. Ale vážně hodně slabounce. Nicméně TT mi vycházejí negativní. Myslíte, že se mi akorát opět rozhodili hormony a prostě se mi rozhodil cyklus? 😕 Nebo nehazet úplně flintu do žita a zkusit testnout později? Popřípadě za jak dlouho? 😕 Já už nevím co se sebou a Dr. Je velmi příjemná,.. na HCG z krve se mi úplně jít nechce už jen při představě, že mám jít za ní mi není úplně nejlépe 😕 😕 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí