Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda máte někdo dobré zkušenosti s nějakými tabletami na suchý kašel pro děti od 5 ti let? Sirup do něj nedostanu, tak jestli jsou nějaké tablety. ![]()
@Pipet píše:
Ani Tussin kapky?
ty jsem nezkoušela, protože mi máme od mala problém, že nechce sirupy a kapičky jak které, ikdyž mu je dávám do hodně sladké šťávy, a jsou jen trošku hořké, tak to vyplive
a tablety ty jedl nebo mu dávám cucavý bombon na kašel od Mullera.
No jo, Majda je taky nemá ráda, ale pod hrozbou fyzického násilí a s vidinou bonbonku za odměnu pěkně polyká ![]()
@Pipet píše:
No jo, Majda je taky nemá ráda, ale pod hrozbou fyzického násilí a s vidinou bonbonku za odměnu pěkně polyká
tak to já můžu vyhrožovat jak chci a stejně ten paličák to nechce ani za odměnu, to mi řekne, že to nechce..
Když jsem byla malá, tak mi je kapali na kostku cukru
Ale to bych asi nedávala.
@Pipet píše:
Když jsem byla malá, tak mi je kapali na kostku cukruAle to bych asi nedávala.
to si taky pamatuju, že nám to dávali na kostku cukru
, ted jsem vyčetla ještě tablety Sinecod, ale to asi pro malé děti není…
@Martule79 píše:
to si taky pamatuju, že nám to dávali na kostku cukru, ted jsem vyčetla ještě tablety Sinecod, ale to asi pro malé děti není…
Já bych tu tabletu s klidem rozpůlila.
Kapky děti můžou a doporučuje se pro ně v tomhle věku 5 ml. Vzhledem k tomu, že v 1 ml je 5 mg léčivé látky, tak to odpovídá 25 mg, což je polovina tablety.
U tablet je akorát napsáno 1 - 2 x denně a u kapek i 3× denně.
Ještě taky jde o to, jaký problém syn má. Má rýmu nebo jen suchý kašel…?
Nebo chceš léky na suchý kašel dát na noc?
@Zizalka píše:
U tablet je akorát napsáno 1 - 2 x denně a u kapek i 3× denně.Ještě taky jde o to, jaký problém syn má. Má rýmu nebo jen suchý kašel…?
Nebo chceš léky na suchý kašel dát na noc?
rýmu má kapku a v noci nekašle, jen po ránu ten suchý kašel, jak říkám, takový štěkavý
Pokud lze odvodit množství léčivé látky a tablety případně rozdělit, tak se zeptej v lékárně.
Děti neměly problém s tabletkami, tak jsem dr od 2 let prosila o tabletovou verzi. Např. antihistaminika jsem dělila na 1/4. Je fakt, že ve školkovém věku v pohodě polykaly větší tablety jako vápník apod.
@-Evka- píše:
Pokud lze odvodit množství léčivé látky a tablety případně rozdělit, tak se zeptej v lékárně.
Děti neměly problém s tabletkami, tak jsem dr od 2 let prosila o tabletovou verzi. Např. antihistaminika jsem dělila na 1/4. Je fakt, že ve školkovém věku v pohodě polykaly větší tablety jako vápník apod.
jasně v lékárně by poradit měli, ale chtěla jsem ještě slyšet i jiné názory ![]()
@Martule79 píše:
rýmu má kapku a v noci nekašle, jen po ránu ten suchý kašel, jak říkám, takový štěkavý
Není kašel způsobený spíš tou rýmou? Po celé noci jsou hleny nashromážděné a ráno to pak dráždí ke kašli.
Osobně bych na takový kašel ani léky nedávala. Po ránu dobře napít, pořádně vysmrkat. Max. se hodí na noc antihistaminika (snižují otok sliznice).
Mám zkušenost u dětí, že většinou začínají kašlat suše a pak to teprve přechází v ten vlhký produktivní, kdy se daří odkašlávat.
Pokud ale takto kašle dlouhodobě, tak spíš hledat příčinu jinde.
@Zizalka píše:
Není kašel způsobený spíš tou rýmou? Po celé noci jsou hleny nashromážděné a ráno to pak dráždí ke kašli.
Osobně bych na takový kašel ani léky nedávala. Po ránu dobře napít, pořádně vysmrkat. Max. se hodí na noc antihistaminika (snižují otok sliznice).Mám zkušenost u dětí, že většinou začínají kašlat suše a pak to teprve přechází v ten vlhký produktivní, kdy se daří odkašlávat.
Pokud ale takto kašle dlouhodobě, tak spíš hledat příčinu jinde.
začal kašlat teprve od včera, ale chci to nějak podchytit v začátku. ![]()