Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prave mi prijeli deti z tabora s brekem ze uz na tabor nikdy nechteji! Na tabore je pry nekrmili a deti nejedli nic jineho nez chlepa s perlou. Jedno dite se mi pred domem i z jidla pozvracelo a to poprve v zivote zvraci! Dale mi rekli ze vedouci a praktykanti tam na ne rvali a byli zly krome pry vedouci bary! Deti uz na ten tabor nikdy nejedou a doufam ze ho zavrou!-Jiří Veselý
Dětem se tabor vubec nelibil! nedostatek jidla, zly vedouci, a blby vylety! dala bych tomu 0 hvezdicek a postala tam inspekci. Tabor nedoporucuji moje deti jsou velmi nespokojene a pokud se tabor nezlepsi, tak ho necham zalovat 😡 - Jiří Láska
@admin nejsou dva poslední příspěvky od stejného člověka, jen má dva nicky?
Dobrý den, tábor nedoporučuji. Slibované pestré aktivity přestaly děti po pár dnech bavit, každý den byl podle vyprávění syna přes kopírák stejný. Děti mohly dopoledne obcházet aktivity jako jsou RC modely, keramika, zorbing, skákací boty a další za mě nesmyslné aktivity které nejsou na tábor určené, představovala bych si něco jiného. A to že mají děti jako aktivitu na táboře Xbox?.. Spíše mi to přijde jako takové hlídaní dětí, rozhodně ne tábor. Děti si dopoledne vlastně mohly dělat co chtěly, bez jakéhosi plánu. Každý den dva týdny v kuse, to omrzí. Odpoledne se prý hrají celotáborové hry, ale vždy jen každý oddíl sám, mimo ostatní oddíly (hry se ani nehrají vzájemně proti oddílům, později se jen porovnaly body). Každá hra prý byla na jedno brdo a defacto šlo o to stejné, ale žádná hra prý neměla smysluplný,,důvod,, nebo jak to nazvat. Hry byly často o tom, že se hledaly jen nějaké papírky anebo běhání sem a tam. Nic nebylo,,hraní,, jako takové co si představíme pod celotáborovou hrou. A když hru přerušil déšť, tak se prý hledaly papírky v jídelně. Po zbytek odpoledne se mohly oddíly spojit, ale pokud vedoucí neměl připravenou aktivitu, děti si mohly dělat co chtěly, takže zase bez plánu. Když pršelo tak byl prý celý oddíl zahnán na jeden pokoj, kde se mělo něco hrát. Dennodenní snídaně, večeře i svačina bylo pečivo s perlou. Málem bych zapomněla dodat, že vedoucí tábora vymýšlí takové aktivity, že se jeden večer vyvolávali duchové, prý to mělo být adrenalinové. Za mě je toto absolutně nepřípustné. Syn se kámošil s děvčaty, která byla na koňském táboře, a sdělil mi, že prý každé děvče jezdilo na koni denně tak 15-20minut, protože u koní trávily jen dopoledne, a ani to prý nemělo řád. Žádný smysl toho co se tam prý dělo, ohledně teorie i praxe. Krom toho, že prý přišla za synem holčička s tím, že koník měl asi moc zkrácená kopyta, a že kulhal, nic dalšího nevím.. Také prý děti často na táboře brečely, že se jim stýská, myslím si, že dítěti na táboře by to mělo tak utíkat, že si ani nevzpomene na domov. A když přišlo na to. Že někoho něco bolelo, tak zdravotnice byla tak vzdělaná, že si nevěděla rady, a vše medikovala mastí. Asi vše k tomu abych vám přiblížila chod tábora. Za nás nikdy více, a za ty peníze už vůbec ne.
Na tábor jezdím už od mala takže jsem viděla změny. Kroužku přibylo a aktivity jsou vesměs stejně. Co se tyce nechozeni k vodě ve vedrech, musím připomenout že záleží na stavu vody. To by potom maminky chodily a stěžovali si že vodíme děti do zkažené vody. A když prší či byste chtěla dělat? To by děti zase běhali v dešti a mohli by nastydnout, stále se to točí okolo toho, na co si maminky mohou stěžovat. A že děti brečí že se jim stýská? To se jako neděje na jiných táborech? Polovina dětí co breceli začali brečet uprostřed celotaborovky, takže na programu fakt chyba není. A že děti ji podle vás to samé, to jako chcete aby tam měli švédské stoly? Opravdu když tam je osmdesát děti tak mazat pro ně ty chleby žádná sranda není a polovina dětí potom řekne že to jíst nechce, to to potom ani kuchařka mazat nemusí. Za mě je toto všechno, já jsem s táborem spokojená, musíte se také trochu zamyslet jaké je to pro personál, děti jsou v této době docela rozmazlené a vyhovět jim ve všem to opravdu nejde.