Tábor pro děti s AS a ADHD – zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21056
17.7.26 22:20

@Anonymní a zkoušeli jste

www.detibezhranic.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.26 08:11
@lucypaja píše: Více

Jde o pobytový, na tábor chce, tam problém není, ale hledám něco, kde nebudou problémy kvůli diagnózám, protože v určitých ohledech nebude nikdy fungovat jako zdravé dítě a než to kazit všem, tak raději nepojede nikam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.26 08:12
@lucypaja píše: Více

Nezkoušeli, dívala jsem se a je tam jen pro ADHD a z toho mám respekt.

• Citovat
  • Upravit
21056
18.7.26 08:24
@Anonymní píše: Více

nejhorší je, že oni napíšou něco do názvu a pak je tam zas úplně něco jiného v reálu a vy docházíte do nějaké organizace, která vám pomáhá? Tam by možná měli nějaký seznam táborů apod? Snad se mi ozve ta kamarádka s typem nebo ještě někdo napíše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.26 08:33

@lucypaja chodíme jen do SPC a na ergoterapii, jinak nic. Chvíli jsme docházeli na sociální nacvyky, ale to jsme po roce přestali.

• Citovat
  • Upravit
21056
18.7.26 08:38

a v té SPC nic nemaj nějaké typy? Ono je to asi hodně náročné a individuální co komu vyhovuje a kam dítě lidově řečeno zařadit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.26 09:09

@lucypaja letos jsme to neřešili, protože byl skautský tábor, až tam půjdeme příště, tak se zeptám.

• Citovat
  • Upravit
18213
18.7.26 12:33

Tady jsou primestaky od Nautisu, maji extra aspiky a vysokofunkcni zvlast, treba by neli tip i na pobytovy.
 https://www.nautis.cz/…-taboru-7708

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21056
18.7.26 12:36

třeba budou mít také nějaké nápady a zkušenosti jiných rodičů, přeci jen dítě znaj, tak vědí, my tady můžem jen doporučit své zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.26 14:01

@hanka.br. No právě, nejlepší bude, když si zakladatelka takové tábory bude pořádat sama …nejtěžší na práci s dětmi jsou jejich rodiče …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.26 14:33

Můžu se zeptat, co je tak špatného na mém přání? Vím, co je potřeba, aby nebyly významné problémy. Veškeré problémy letošního tábora se daly jednoduše odstranit trochou individuálního přístupu. Chápu, že na tomto táboře to není možné, ale věřím, že někde je individuální přístup možný.

• Citovat
  • Upravit
4781
18.7.26 14:42

Promiň, ale opravdu nečekám, že se celý svět posadí na zadek. Prostě pošli dítě tam, kde ho zvládají…
Známí pořádají tábor pobytový tábor, když vidím, kolik je kolem toho práce, zařizování, dělají to ve svém volném čase. Výdělek +/- na nule, tak opravdu máš naivní představy…
Budou tam mít 50 děti a všechny budou vyžadovat individuální přístup… protože důvod?
To pak budeš potřebovat na skupinku 10 děti 3 dospělé ještě snad s adekvátním vzděláním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.26 14:53

@Menton ale já se ptám na tábor vhodný pro tyto děti :nevim:
Už na začátku jsem psala, že chápu, že ne všude to zvládají a že si nesednou z mého dítěte na zadek jen kvůli diagnózám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.26 15:17

@Menton pokud by to byl tábor pro děti s PAS, tak předpokládám, že budou všechny děti mít individuální přístup, nebude tam tedy 50 dětí, ale třeba 25-30 a vedoucí budou mít adekvátní vzdělání a bude jich klidně víc než 3 na 10 dětí. Nevím, jestli něco takového vůbec je, proto se ptám.
Chápu, že tento tábor není vhodný, takže se podle toho zařídím.
Přes rok schůzky zvládá, ale na táboře nebyla jejich oddílová vedoucí, protože jí onemocnělo dítě, takže i odtud mohly být problémy, které obvykle nemívá.

Pár táborů za sebou mám a i u běžných dětí jsme měli 3 dospělé na 10 dětí.

• Citovat
  • Upravit
1253
18.7.26 15:35

Mám ADHD a syn taky. Za prvé my moc neneseme dobře, když je v blízkém okolí někdo, kdo má taky ADHD, je to celkem běžné. Nedovedu si představit, že bych jela na jakoukoliv akci se stejně „postiženými“ lidmi. Mnohem líp se cítím třeba i s lidmi s lehkým mentálním postižením, mám vyzkoušeno v pubertálním věku a bylo to pro mě velmi inspirativní a poučné, ale partu hyperaktivních fakt ne, ani omylem :mrgreen: Ohledně táborů - mně bylo nejlíp na šachovým táboře, kde byl vedoucí můj učitel a trenér v jedné osobě, který si dokázal poradit asi s každým dítětem, mezi šachisty je jen tak mimochodem různých podivínů docela dost. Syn byl zas spokojený velmi na skautském, kde byl hlavní vedoucí student speciální pedagogiky a tam ten individuální přístup byl, uměl si to zorganizovat, věděl co dělá, takže bych řekla, že je to prostě o konkrétních lidech. Takže bych šla cestou přes nějakou organizaci, kroužek, sport, cokoliv co dítě baví, kam by dítě docházelo, je tam schopný vedoucí, což se právě pozná už během roku a zároveň se i jejím prostřednictvím pořádají tábory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí