Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím ![]()
Máte někdo zkušenost s tachykardií v těhotenství, kdy tep vyskočil v klidu až ke 170t. Za minutu? Jsem ve 34 týdnu, s tachykardií mám problém celý život ale teď je to mnohem horší. Docházím do rizikové poradny, ale tam mi bylo řečeno, že to budu muset prostě vydržet, žádné léky ani nic takového jsem nedostala.
Mám strach kvůli porodu, přece jen to je větší zátěž. A mně se dělají mdloby i když ležím v Klidu. ![]()
Arytmie se u mě neobjevila, doktoři mi to vysvětlili tak, že motor je v pořádku, jen že běží na vyšší otáčky.
Moc děkuju za Váš čas ![]()
Zvýšený tep mám i já 34tt. Mívala jsem ho kolem 100-110 když jsem těhotná nebyla ale teď ho mám kolem 140 v klidu, když jdu do ven tak cca 160. Když jsem šla na preventivku do průkazky tak jsem o tom dr řekla a prý se nemám divit, že je to normální. Druhý doktor mi řekl jestli není lepší být bez hodinek 😁. Už to teda neřeším, snad mě neklepne…
Měla jsem. Chvíli to vypadalo, že těsně po termínu půjdu na vyvolání, ale nakonec mě nechali jeste týden, takže jsem to „stihla“.
Bylo to fakt nepříjemné, ale přesně okamžikem porodu to zcela odeznělo (tedy vrátilo se do běžné situace s tepem okolí 100/min, ale to je u mě normální).
@Klara1234
Poslali, jenže si mě začali přehazovat jak horký brambor, nikdo nechtěl mít nic společného s těhotnou s tímhle problémem. Kardiolog mi řekl, že si netroufne psát těhotné nějaké léky. Primář v porodnici mi napsal beta-blokátory ale bez úspěchu. Po každé když jdu na kontrolu tak mi řeknou, že to musím vydržet, že by to po porodu mělo vymizet, ale to, že mě to trápilo už před těhotenstvím nikoho nezajímá. ![]()
Já beru léky na tachykardii Bisoprolol, když jsme se začali snažit o miminko, lékař mě ujistil, že léky neškodí případnému těhotenství. Teď jsem těhotná chvilinku, v úplném začátku, tak ještě nevím jak si to sedne. Ale me se tachykardie rozjela právě po porodu a nikdo neví proč.