Těhotenska cukrovka 5,8

19.9.23 10:24

Těhotenska cukrovka 5,8

Ahoj,
poprve se ptám na této platformě, jsem úplně bezradná. Poslali me na diabetologii v 27.tt s tím, že krevní cukr po jídle se mi drží dobře, ale nalacno 5,6-5,8 mmo/l. Mam obrovský strach z jehel a už jen to měření je pro me velká psychická zátěž a představa pichani inzulínu je pro mě absolutní psychické dno.
Otázka je: dostala některá s vas inzulín na glykemii nalacno 5,8?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1102
19.9.23 11:00

Tak ta lacna uz je celkem vysoka, no.. tak nejsriv vyzkousej ruzny dietni opatreni.. s druhou veceri/bez deuhy vecere, delsi lacneni v noci nebo kratsi… zamer se na dodrzeni diety a uvidis. Nejsem odbornik, ale jeste ti muzou urcite dat i tablety a az pa inzulin. Nicmene dlouhodobe takhle vysoka lacna je k medikaci urcite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
19.9.23 11:18

Ano, já :D pícham si večer, do stehna. Cukr měřím 5× denně ob den. Uvidíš no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
19.9.23 11:47

Dle hodnoty se nedá říct zda inzulin dostaneš nebo ne…to bude záležet na více vecech…Já jsem měla lacnou „jen“ 5,3 5,4 a inzulín jsem dostala protože ani s dietou se mi to nedařilo dostat níž…ale třeba se to tobě podaří… :nevim:
Případně se můžeš domluvit na léčbě tabletkami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
19.9.23 11:59

Celoživotně mám cukr nalačno kolem 5,8. Včetně OGT v těhotenstvích. Nikdy jsem neměla inzulín, dietu ani mě neposlali do diabetol. ambulance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
19.9.23 12:11

@mrazik6 to by ale měli…nejspíš máte prediabetes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21645
19.9.23 12:12
@mrazik6 píše:
Celoživotně mám cukr nalačno kolem 5,8. Včetně OGT v těhotenstvích. Nikdy jsem neměla inzulín, dietu ani mě neposlali do diabetol. ambulance.

Což jenom ukazuje na neskutečnou laxnost a neznalost tvých doktorů v těhotenství. Pro netěhotné jsou možná ty limitní hodnoty vyšší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
19.9.23 12:13

@mrazik6 v tehotestvi dost nestandardni postup. Vlastne spatny postup doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
19.9.23 12:15

První OGTT bylo už skoro před šestnácti lety. Výsledky opakovane celé roky stejné. Můžu mít šestnáct let prediabetes, které se za tu dobu nezvrhne v diabetes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
19.9.23 12:45

@Narashikamaru zalezi, zda se ti ta lacna podari srazit do 5,3. Pokud ano, tak inzulin nedostanes, pokud budes porad nad limitem, tak bude treba medikace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
19.9.23 12:50

Tyjo, to asi nebudeš úplně spokojená s tím, jak probíhá porod, když se hroutíš z jehel :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.23 21:41
@Tosidelassrandu píše:
Tyjo, to asi nebudeš úplně spokojená s tím, jak probíhá porod, když se hroutíš z jehel :lol:

Nemusi byt, taky mam fobii z jehel, to je uplne neco jineho. :roll: Na porodu pro me bylo nejhorsi napichovani kanyly. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
1568
4.10.23 10:43

Zdravím :) Jsem teprve na začátku těhotenství (9tt) a z prvních odběrů byl cukr 5.3, chystám se na kontrolní a myslím, že ani druhý odběr nedopadne jinak… Řekněte mi prosím, po jaké době jste dostaly inzulin/tabletky, když se nepodařilo srazit ranní glykémii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
4.10.23 18:36
@Elina3 píše:
Zdravím :) Jsem teprve na začátku těhotenství (9tt) a z prvních odběrů byl cukr 5.3, chystám se na kontrolní a myslím, že ani druhý odběr nedopadne jinak… Řekněte mi prosím, po jaké době jste dostaly inzulin/tabletky, když se nepodařilo srazit ranní glykémii?

No určitě tě nejdříve nechají jen na dietě a po týdnu ti vyhodnotí měření, které budeš dělat doma. Ono většinou ta dieta stačí. Mně vždy stačila až do toho 32tt, pak už ne a večer jsem měla 1 tabletku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1568
4.10.23 20:04

@kavenka Super, děkuji za reakci. A jak je to s glukometrem? Nějaký dostanu/půjčí mi? A dokoupím jen proužky, nebo jak? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí