Tajná svatba - úřady

238
19.8.11 20:20

Tajná svatba - úřady

Prosím o radu, chtěli bysme se vzít, ale co nejtajněji, ale jelikož bydlíme v malé obci, tak se zkusíme vzít někde ve větším městě, což nebude problém, ale vyřizování nové občanky bude asi oříšek, protože to asi budeme muset udělat u nás na obci. Nebo nevíte někdo, zda si občanku můžu vyřídit někde jinde v jiném městě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1707
19.8.11 20:27

Já myslím, že občanka se vyřizuje v místě trvalého bydliště, nebo ne? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
19.8.11 20:29

Taky si myslím že si ji budeš muset vyřídit kde máš trvalé bydliště,nebo pod jaký spadáte městský úřad.Myslím si že by to úředníci neměli nikde vypravovat,ale kdyby to bylo jako u nás,ví to každý hned :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
19.8.11 20:30

Tak jestli bydlíte v hodně malé obci, tak by měla občanky vyřizovat nějaká větší pod kterou spadáte, ne? Jinak nevím, jestli to jde zařídit jinde, než kam člověk dle trvalého bydliště spadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
19.8.11 20:30

Jen v místě trvalého bydliště - tam kde spadáš pod matriku. Pokud je to malinká vesnice, většinou se OP zařizuje ve větším městě blízko bydliště. JInde to bohužel nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
19.8.11 20:31

Myslím, že si je můžete udělat i na městském úřadě ve vašem „okresním“ městě… Ale pokud máte matriku i u vás v obci, stejně se to tam dozví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
19.8.11 20:34

Tak to je blbý, u nás jsou na obci strašný drbny… To mě teda se.e …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
19.8.11 20:36

OP jde vyřídit rovnou na městském úřadě, pod který spadáte (najdeš vzadu na OP). Mě tam poslali z našeho městečka, když měla paní co vyřizuje OP dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
19.8.11 20:40

fakt tak to by bylo super… a i když máme matriku přímo na obci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
19.8.11 20:44

Pouze v místě trvalého bydliště :wink:
I když já jsem měnila trv. bydliště, tak na matrice nového bydliště :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
19.8.11 20:44

Ale myslím, že u vás na matrice stejně dostanou nějaké info o změně. Já jsem si měnila adresu k budoucímu manželovi ve městě a starostka z naší vesnice mě asi za měsíc potkala a říkala, že je ráda, že mají dalšího občana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
19.8.11 21:04
alena23 píše:
fakt tak to by bylo super… a i když máme matriku přímo na obci?

U koho máš vydanou občanku? U nás se běžně vše vyřizuje ve městě, ale mohla jsem si zajít do okresního města. Jestli to pak budou hlásit do vsi, kde bydlíš netuším, ale asi ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22053
19.8.11 21:12
Monny89 píše:
I když já jsem měnila trv. bydliště, tak na matrice nového bydliště :think:

Změna trvalého pobytu se vyřizuje vždycky v místě nového bydliště. :wink: Změna osobních údajů je jiná situace, nemění se místní působnost úřadu.

Zakladatelko, myslím, že pokud máte matriku přímo v obci, bude potřeba to udělat tam - a kdyby náhodou ne, stejně jim to přijde přímo pod nos, protože to dostanou oznámeno. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
19.8.11 21:15

Městský úřad Krumlov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.8.11 21:21

Urcite je to dle trvaleho pobytu.

A omlouvam se za vsetecny dotaz, ale proc to chcete tak uzkostlive tajit? :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný