Tajně si šetřím peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
652
29.4.16 15:34
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuju poradit. Žiju s manželem a 15m synem. Máme se docela dobře, mám RP, manžel práci se skoro průměrným platem, platíme vysoký nájem, ale tak 2× měsíčně jíme venku, můžu nakupovat oblečení na MMB i nové, hlavně na malého. Chodím pro zeleninu na farmářské trhy, manželovi tam kupuji vážené olivky a sýry a pod. Někdy jdu na kafe… Potřebuju si našetřit peníze, ale tajně, tak, aby to manžel nepoznal a nedozvěděl se o tom. Kontroluje společný účet a z nákupů účtenky, takže nemám moc manévrovacího prostoru, nenapadá vás něco? Manžel není lakomý, když třeba řeknu, že chci nové boty, tak mi na ně dá bez řečí peníze, ale musím za to boty koupit, ukázat, odevzdat účet…Takže volné peníze mám jen omezené, šetřím si po „dvackách“, ale to je málo.

Ahoj, já to zase chápu, máme to stejně. Já to řeším tak, že mám v peněžence pár stovek + záložní tisícovku. Je to na běžný nákupy, když jsem ve městě a je potřeba něco koupit a tak. Od toho uctenky nejsou potřeba :-) když utratim, tak tisícovku doplnim, zbytek je moje věc.
Nebo ty musíš ukazovat uctenky i z kaváren, obchodaku a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
29.4.16 15:34

@KiwiT třeba na dárek? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
29.4.16 15:36

@Evca.St No to by mě zajímalo, přijde mi, že kdyby to byl dárek, tak to zmíní v příspěvku, ale ona neřekla, na co je to potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
29.4.16 15:38

@fashion_victim83 To je možné, ale měla by to napsat hned. Když se neví, že to je vážné, tak jí tu málokdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.4.16 15:38

@MisaHanuska Tak taky zapisujeme, kolik a za co utrácíme, abychom měli přehled. Ale když jdu někam na kafe a podobně, tak prost jen nahlásím/sama zapíšu, za kolik to asi tak bylo. Ne vždy mám účet, třeba když se něco nakupuje na trzích, občas se účtenka zatoulá nebo ve spěchu u pokladny zapomene vzít.

Mě spíš z toho příspěvku zarazila ta potřeba ospravedňování každé korunu a to tajnůstkářství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
29.4.16 15:40

@KiwiT mě to zas přijde zbytečný to zjišťovat, abych to věděla… Je to její věc :-) a ptá se, protože ji to trápí, i kdyby chtěla nasetrit na luxusní značkový hadry :-) soudit nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
29.4.16 15:43

@Evca.St Ale pokud chce odejít, tak je to závažnější, než když chce šetřit na dárek. Kontext je důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
29.4.16 15:44

Já si tajně šetřila peníze rok (10 euro měsíčně) abych mu mohla koupit supr dárek na narozky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
29.4.16 15:45

@KiwiT jj, to určitě. No tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
29.4.16 15:46
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuju poradit. Žiju s manželem a 15m synem. Máme se docela dobře, mám RP, manžel práci se skoro průměrným platem, platíme vysoký nájem, ale tak 2× měsíčně jíme venku, můžu nakupovat oblečení na MMB i nové, hlavně na malého. Chodím pro zeleninu na farmářské trhy, manželovi tam kupuji vážené olivky a sýry a pod. Někdy jdu na kafe… Potřebuju si našetřit peníze, ale tajně, tak, aby to manžel nepoznal a nedozvěděl se o tom. Kontroluje společný účet a z nákupů účtenky, takže nemám moc manévrovacího prostoru, nenapadá vás něco? Manžel není lakomý, když třeba řeknu, že chci nové boty, tak mi na ně dá bez řečí peníze, ale musím za to boty koupit, ukázat, odevzdat účet…Takže volné peníze mám jen omezené, šetřím si po „dvackách“, ale to je málo.

Už to, že mu musíš ukazovat účtenky, je dost ponižující. V rovnocenném partnerském vztahu je vzájemná důvěra samozřejmostí. On ti taky předkládá účtenky, když si něco koupí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
29.4.16 15:48

Já chodila s takovým hlídačem úspor a lakomcem a sobcem několik let a jsem ráda že ho ani nevídám, bych ho musela nakopat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.4.16 15:48
@Halibar píše:
Já si tajně šetřila peníze rok (10 euro měsíčně) abych mu mohla koupit supr dárek na narozky :D

nemelo tam byt spis 100 euro mesicne?

• Citovat
  • Upravit
6590
29.4.16 15:49

@Hanka1 ježíš, jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
29.4.16 15:51

No mě to příjde strašné, stresující, únavné takhle sledovat každou účtenku. A co tím jako zistím? Ještě vyhodnocovat tabulky? Chápu, že třeba někdo sleduje spotřebu el. plynu, či vody, ale co s tím, když tabulka ukáže, že jsem byla na kávě v restauraci nad limit, či co? Boty máš tento rok čtvery, nové nebudou? Prostě mám určitý obnos, tak někdy se rozjedu no a pak musím přibrzdit. Manžel nic neřeší. Je ale pravda, že jsem nikdy neřešila problém s penězi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
29.4.16 15:54

Můj manžel u prvního rodičáku (bylo to cca 3000 Kč) taky prudil. Šla jsem do práce, oddělila účty a mám klid. Teda oba. Ani nechci vědět, co ho ty číčoviny, co si kupuje, stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová