Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale vím že kdysi v kauflandu to prodavačky pravidelně kontrolovaly a posílaly do bankomatu. Prostě to nesměly narazit.
@jakanas aha pardon
jo v Kaufu i v Německu ty baby jsou takové obezřetnější, některé až nepříjemné ![]()
@Tichošlápek píše:
Holky vám vážně přijde normální předkládat manželovi uctenky?no já jen ziramZakladatelko proč se necháš takhle buzerovat? Přestala bych mu dokládat nákupy a řekla mu, ze toto vázne není normální
No, mně třeba jo. Naši dávají dohromady všechny účtenky, když jde táta na víno nebo mamka někam s babama na kafe, pak rpostě jen nahlásí,,ostatní, xy Kc", zapíše se do tabulky a jednou ročně všechny výdaje vyhodnotí, zjistí, kolik za co se utrácí, jak jsou na tom a tak. Nevidím nic špatného - ovšem za předpokladu, že ty účtenky dávají dohromady oba (a chlap to pouze zapisuje, proto mu je manželka odevzdává.) Pokud se manželka zpovídá z výdajů a manžel má šedou ekonomiku, pak to ok není…
Nechci tady rozebírat důvod. Ale očividně to bez toho nejde, takže jen nastíním, že chci odejít. Ale jsem na RD, nemám svou skoro ani korunu, takže potřebuji peníze na kauci, nájem, něco do začátku. Do té doby to musím vydržet. Chápu, že jsou to vlastně peníze z SJM, ale kdyby mě popotahoval, řeknu, že mi je půjčila kamarádka.
On mi účty nepředkládá „přece vydělávám, tak ti do toho nic není“ ![]()
Já účtenky zapisovala jen ze začátku pár měsíců aby se vědělo kolik to je a aby manžel věděl kolik peněz potřebuji na základní věci. Zapisovala jsme cca rok a furt jsem se motala kolem stejné částky. Ted je nás víc a nezapisuji, manžel dává určitou částku a co kupuju navíc mě pak za měsíc při výplatě proplácí a já co ušetřim si dávam bokem, fakt se to nezdá ale naskakuje to slušně:)))) Nic nezapisuji roky a manžel se vždy jen zeptá jestli mam peněz dost
bych si teda připadala hrozně abych předkládala veškeré účty, dala bych mu peníze co mam na jídlo a drogerii na měsíc a at se stará sám, at ukáže kde ušetřit
![]()
@Anonymní píše:
Nechci tady rozebírat důvod. Ale očividně to bez toho nejde, takže jen nastíním, že chci odejít. Ale jsem na RD, nemám svou skoro ani korunu, takže potřebuji peníze na kauci, nájem, něco do začátku. Do té doby to musím vydržet. Chápu, že jsou to vlastně peníze z SJM, ale kdyby mě popotahoval, řeknu, že mi je půjčila kamarádka.
On mi účty nepředkládá „přece vydělávám, tak ti do toho nic není“
@Markéta80 píše:tak pokud jde jen o účtenky tak docela často v nákupních vozících jsou staré účtenky
Jenže já předkládám zboží (mimo kafe
) i uctenku
@Anonymní píše:
On mi účty nepředkládá „přece vydělávám, tak ti do toho nic není“
V tom případě chtěj zrušit tohle uspořádání a řekni, že budete procentuálně podle příjmu dávat na domácnost. Tak ti část peněz zůstane (např. každý dá 50% z příjmů). Jinak nemáš třeba rodiče, kteří by ti pomohli?
Tak na tajnačku po dvackách asi na kauci nenašetříš. A to nemáte nějaké společné úspory ze kterých je možné financovat útěk?
@Anonymní píše:
Jenže já předkládám zboží (mimo kafe) i uctenku
to předkládáš každý den? jak tě to vysvětlil? To je šílený. Já kdysi si to sepisovala sama, manžel vždy jen mrknul na konečnou cifru ![]()
Napadá mě jen, ať si založíš účet u nějaké banky bez poplatků a prodáváš věci pa dítěti? V tom by manžel nemusel mít velký přehled…
A taky dřív fungovalo darování krevní plazmy za peníze… napadá mě teda i darování vajíčka, ale do toho bych osobně asi nešla…
@řeřicha píše:
Napadá mě jen, ať si založíš účet u nějaké banky bez poplatků a prodáváš věci pa dítěti? V tom by manžel nemusel mít velký přehled…
To je dobrý nápad
. Zakladatelko a manžel něco spoří, máte nějaké úspory?
No to nemyslite vazne, ze nektere z vas maji doma chlapy, kterym musite ukazovat uctenky a zbozi
Vzivote bych s takovym chlapem nebyla, takhle se nechat ponizovat. Ano mit zhruba predhled kolik se utrati, kolik usetri, ale v radech tisicu, desetitisicu. Ale ukazovat ke kontrol uctenky od beznych nakupu potravin, drogerie, drobnodti pro deti, vecere s kamoskou? Takhle sikanovat bych se tedy nikdy nenechala. Promluvila bych si s manzelem. Kdyz uz ti nenecha volny pristup k penezum, tak bych se domluvila alespon na nejakem kapesnem pro tebe, treba 1000 korun tydne a mohla by jsi si z toho platit svoje drobnosti bez toho, aby jsi musela predkladat uctenky a zaroven i neco nasetrit. ![]()